Dělají si sousedi srandu?

550
6.4.13 18:35

Dělají si sousedi srandu????

Ahoj holky.. tak já nevím, jestli jsem magor já nebo sousedi.. Už opravdu nevím, co mám dělat.. Jde o to, že máme společné topení, dřevo i uhlí kupujeme na půl.. Teďka, jak je zima delší, tak už nemáme uhlí a posledních pár polínek.. Manžel ještě jak debil sháněl a řezal dřevo, abychom měli alespoň něco. Když sousedi v zimě topili, měli jsme tu průměrně tak 28 stupňů - takže jsme větrali, protože to je fakt magořina. Dneska jsme na odpoledne odjeli a vrátim se a je tu 23,5, což si myslím, že je docela dost na to, že máme dřeva málo. Ještě jsem sousedce odpoledne říkala, že musíme šetřit a že si myslim, že teplota kolem 20 stupnu nám prostě musí stačit. oni nehnou prstem, nic navíc ani nesháněli a jen si držej zadek v teple. Pořád tu má dceru s malou vnučkou, tak asi takhle topí kůli nim. Zdá se Vám to normállní?.. Já mam pocit, že z nás dělaj magory. Barák je náš, jsou tady v podnájmu. To nemluvim o tom, že společný prostory nevytíraj, ve společných prostorech nechávaj rozsvíceno a někdy ani nezamknou barák. Maj psa, všude po zahradě jsou hovna, která jsem já, ted po zimě všechny posbírala. Je to nechutný, ale byla toho plná taška od penny marketu a teď, po třech týdnech můžu znova. Přitom jsem jim asi milionkrát říkala, že si to maj sebrat hned, když venčej psa. Už toho mám fakt plný zuby.. nechci dělat zlou krev, ale nechat si s prominutím srát na hlavu, to taky ne.. :-( co byste dělali vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
becky87
6.4.13 18:38

Tak to topeni..no my tu mame celou zimu kolem tech 23stupnu, me to prijde ideal. :nevim: Nejde u vas udelat zvlast kotel tedy? TY HOvna, tak to by bylo neco na me :zed: asi bych jim pohrozila tim, ze tedy bud zacnou sbirat, nebo musi dat cokla pryc.

• Citovat
  • Upravit
10933
6.4.13 18:39

Asi bych neváhala jít si k nim ujasnit pravidla ;-) Jsi na svým… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
6.4.13 18:40

:lol: Božíčku, barák je váš, oni jsou vaši podnájemníci a vy nejste ani schopný jim říct, že si mají sesbírat hovna po psovi a radši to děláš ty?
No tak jim to asi budeš muset říct - tomu se neříká dělání zlé krve, ale komunikace mezi pronajímatelem a nájemcem.

Mimochodem, 28 stupňů, to se děláš srandu, že jo? To jste nebyli schopný jim říct, ať topí míň? No zjevně ne. Znáš to o tý líný hubě? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
6.4.13 18:41

Ehm… z tvého příspěvku na mě čiší jedno a to, že ty se chováš jako nájemník a oni jako majitelé. Takže bude něco špatně u vás. Musíte nastavit jiná pravidla. Co mají v nájemní smlouvě? Že nebudou uklízet po vás? Že se nebude šetřit palivem??? Ale kde si myslí, že jsou? Taky můžou jít o dům dál. Takže a) mrkni do smlouvy a oznam jim, co a jak nebo b) dojdi z právníkem, ať ti poradí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
becky87
6.4.13 18:42

No a jinak jsou vztajy jake? Plati vam radne najem? Na to drevo daly pulku?

• Citovat
  • Upravit
156
6.4.13 18:43

Z čeho si děláš hlavu? Váš barák, Vaše pravidla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3140
6.4.13 18:44

Tak ohledně teploty je to diskutabilní, záleží jak je kdo zvyklý. Já bych mít třeba doma 20 stupňů nechtěla, byla by mi pořád zima a nechci doma chodit nabalená jak sněhulák- zvlášť pokud bych měla na návštěvě malé dítě.
Ale třeba hovna po jejich psovi na zahradě bych rozhodně ani netolerovala, ani nesbírala. Prostě bych jim jasně a důkladně řekla, že buď si to tam budou uklízet sami, nebo že se s nimi rozloučíme. Stejně tak s úklidem- jsou- li pevně stanovená pravidla, kdo má co dělat a oni to své nedělají. Být vámi, tak za nimi zajdu spolu s manželem- až budou oni doma oba, aby u toho byli všichni- a jasně bych jim řekla, co mi vadí a že mi to vadí tolik, že pokud se s tím něco neudělá, bude asi nutné, aby se naše cesty rozešly. A pokud by se ani pak nic nezměnilo, tak bych jim dala výpověď a hledala si nějakého jiného podnájemníka, pořád se kvůli něčemu rozčilovat je jako bojovat s větrnými mlýny, nestojí to za to.

Příspěvek upraven 06.04.13 v 18:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
6.4.13 18:45
@ynax píše:
Ehm… z tvého příspěvku na mě čiší jedno a to, že ty se chováš jako nájemník a oni jako majitelé. Takže bude něco špatně u vás. Musíte nastavit jiná pravidla. Co mají v nájemní smlouvě? Že nebudou uklízet po vás? Že se nebude šetřit palivem??? Ale kde si myslí, že jsou? Taky můžou jít o dům dál. Takže a) mrkni do smlouvy a oznam jim, co a jak nebo b) dojdi z právníkem, ať ti poradí

Souhlas :palec:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
207
6.4.13 18:45

Já nevím ale tak pány jste tam snad vy s manželem ne? :nevim: sousedi z vás evidentně nemají vůbec nic a dokud se neozveš tak ani do budoucna vyhlídky lepší nebudou. být tebou tak si udělám pořádek a to hned, je to váš barák :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1057
6.4.13 18:46

Ahoj, jestli jsou v podnajmu, tak bych jim prinesla dodatek ke smlouve a tam bych vyjmenovala vsechny podminky najmu.pri nedodrzovani bych dala okamzitou vypoved z najmu. a naklady na drevo bych dala jako zalohovou polozku do najmu, pak nemusis cekat, jestli ti to zpetne zaplati

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
6.4.13 18:46

Když je barak váš, tak topte jen vy a oni ať měsíčně platí, ne? Pokud neuklizi po psovi, děj jim pisemne, že pokud nezačnou, budou měsíčně platit poplatek za úklid. Stejně tak za úklid společných prostor. Neprd se s nima, já bych jim neprodlouzila smlouvu, pokud by mi akorát pridelavali práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nikol.ondrášovka
6.4.13 18:47

Řekni jim něco jako „Asi vám budeme nuceni výšit nájem, vzhledem ke zvýšení výdajů na úklid hov. n na hradě a topení zhruba o 3000“ a uvidíš co se pak bude dít :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
2947
6.4.13 18:48

Nevim, myslim, ze mas dost v ruce, barak je Vas, tak jim muzes pohrozit, ze si najdete podnajemniky, co se umi chovat slusne a budou dodrzovat pravidla!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
550
6.4.13 18:49

Právě nejlepší na tom je, že jsem jim všechno říkala. At si sbirají hovna, ať uklízejí, ať topí méně.. Vždycyk mi to všechno odkývou a pak se na to vykašlou. Ty hovna jsem posbírala, protože už se fakt nikde nedalo šlápnout.

@blorchi nájem platí, sice pokaždé jinak, dřevo taky z půlky zaplatili, ale ted co sháněl manžel, tak na to nedali ani korunu.. :-/

@me2dova taky bych nechtěla mít 20 stupnu, ale furt lepšímít 14 jen dvacet, než pět dní 25..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný