Výčitky z nedokončeného studia
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Výčitky z nedokončeného studia
Ahoj, jsem téměř u konce. Chybí mi posledních 5 předmětů k ukončení studia a pak státnice. Jenže pevná vůle ke zdárnému ukončení zůstala někde v mé historii a mě teď přijde, že už nemám proč pokračovat dál. Studuju dálkově, při práci a spoustě dalších zájmů. Mám opravdu chuť se školou skončit. Ale říkám si, všechno teď stejně závisí na jednom předmětu. Když neudělám, tak končím tak jako tak. Ale v tom předmětu je právě ten háček. Mohla bych se opravdu pořádně naučit na zkoušku, jenže bez té pevné vůle to prostě nejde. A navíc mám neskutečný strach z toho, že tu zkoušku neudělám. Takže předpokládám, že se raději budu věnovat zavařováním marmelád a kompotů, než abych se pořádně naučila.
Předem tedy házím flintu do žita.
A tak by mě zajímalo, je tu někdo, kdo si opravdu vyčítá, že tu vysokou školu nedodělal? Že měl být cílevědomější?
Protože já nemám úzkostlivé stavy jako ze strachu z těch pěti zkoušek a následně státnic, ale zároveň mám úzkost a strach i z těch následných výčitek, které by mohly přijít…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@M876116 já si doteď vyčítám, že jsem si v 18cti víc nedupla a neprosadila Karlovku, kam mě vzali. naši řekli ne a já vůbec nebojovala
jsem debil, páč už nikdy nenajdu čas a hlavně finance, abych to studium dodělala.. můj chlap nedávno taky bojoval - podlední semestr měl 100 chutí se na to vykašlat /čas, starosti v práci a spousta věcí/, nakonec se naštěstí zasekl a už má hotovo.. zkus se vyburcovat, jinak jsi vlastně v minulosti investovala čas a peníze do něčeho, co nedotáhneš.. je to škoda ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@M876116 Já bych asi být tebou zabojovala. Vždyť už to máš za pár. Já jsem tedy o ukončení studia neuvažovala, ale myslím, že by ty výčitky za čas určitě přišly. Představ si, že bys musela časem začít studovat znovu třeba kvůli práci. Škoda absolvovat vše od začátku, ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@M876116 ze to nedopadne se muže stát vždycky a u všeho. Ale měla jsi vuli dojit až sem tak se ted koukni a dokončí to.
To ze něco nedopadne Ti v budoucnu muže přijít líto ale to ze by seš na to vykaslala to by te žralo a dost věř mi.
Najdi nějakou motivaci a jdi za tim. Držím palec
to dáš ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já si to vyčítám pořád, ale stejně jsem to nedotáhla. Z prváku jsem měla přetaženou zkoušku a ani na konci druháku jsem ji nešla ani jednou zkusit, tak strašně jsem se toho jednoho předmětu bála, že jsem kvůli tomu musela školu ukončit. No a po dvou letech mi to nedalo a chtěla jsem to dokončit, tak jsem se znovu přihlásila, uznali mi ale jen zhruba polovinu předmětů z předchozího studia, nechali posouzení vždy na konkrétním vyučujícím, zda uzná. Bohužel na ten můj neoblíbený předmět jsme měli k mé smůle toho samého profesora, takže mě znovu čekala zkouška z makroekonomie, mikroekonomie i účetnictví, k tomu spousta písemných prací, místo většiny dovolené povinná páteční výuka a zkoušky. No a když jsem změnila v práci místo a tou dobou zjistila, že jsem těhotná, tak jsem se na školu vybodla. Říkala jsem si, že za ty nervy mi to nestojí, že raději budu mít těhotenství v klidu. No ale výčitky z nedokončené školy zůstávají… Asi záleží na člověku, jak moc si takové věci sám sobě vyčítá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To dáááš
. Jsi takový kousek před cílem. Říkej si, teď to zmáknu a budu už mít navždy pokoj.
Já jsem sice teprve v prváku, ale taky s tím občas bojuju. Je pro mě milejší jít vykydat kurník, než si k tomu učení sednout
. Jsem na škole spíš jako zpestření rodičáku, takže jakoby nemá nad sebou žádný bič, jen manžela
, nechci ho zklamat, i on se musel hodně přizpůsobit mně a říká, že polovina úspěchu je jeho (a má pravdu, bez něj by to nešlo).
Takže zatni zuby a už to dotáhni do konce, uvidíš, jak budeš pak na sebe pyšná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dívala bych se na to jako martina.se, všechno to, co jsi do toho investovala bylo pro nic za nic
Já dělala dálkově druhou střední, na konci posledního ročníku (maturovat jsme měli až v září) jsem nestihla 3 zkoušky kvůli operaci, všechny předchozí ročníky to bylo tak, že když se nějaká zkouška nestihla, tak stačilo je dodělat v září. Když jsem se do školy pokoušela dovolat poslední týden v srpnu, tak 3 dny to nikdo nebral, pak jsem se konečně dovolala a bylo mi sděleno, že je nový ředitel, ten vypsal termíny zkoušek jmenovitě, přičemž zmeškání se bere za nedostatečnou a že už jsem od pondělka dva termíny zmeškala, o tom, že něco takového bude, se nás nikdo neobtěžoval informovat
Každopádně mi řekli, že si ten ročník musím zopakovat celý, všechny zkoušky, takže hurá 15× znovu
Taky jsem měla tisíc chutí s tím seknout, ale fakt by mi bylo líto toho času, peněz i nervů ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky, taky jsem to tak měla.. na tu zkoušku jsem se učila.. ale jenom tak zběžně.. a samozřejmě mě před statnicemi vyhodili.. nedalo se nic dělat.. a teď si pořád říkám jak jsem pitomá, že jsem se nemohla na tu zkoušku víc naučit.. stačil týden.. a měla bych titu v kapse.. ![]()
opravdu zabojuj.. ikdyž máš zaměstnání opravdu to stojí za to.. zvládneš to a pak budeš mít klid.. třeba si stanov i nějakou odměnu, kterou si dáš, když to zvládneš ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám nedodělanou vejšku a myslím, že výčitky z toho „to vzdát“ jsou daleko horší, než do toho jít, dokopat se k učení, nevzdat to a pak třeba i být vyhozen od zkoušky a skončit takhle…ale to nemusí takhle dopadnout. Zato když t vzdáš, tak je ta jistota 100%.
Mně se o tom dodnes občas zdají mírně hnusné sny a to je to už skoro 15 let ![]()
a nepřestanu si to vyčítat nikdy, jak jsem byl blbá…i když v tm oboru ybch stejně nikdy nepracoval, ale byl to ztracený čas, peníze, námaha…
- Citovat
- Upravit
@helenkka bakalářku jsem začala psát, ale když nevím, jestli vůbec dokončím těch 5 zkoušek ( a hlavně, že mě státnice čakají až za rok), tak jsem zatím přestala. Ale to moje vybrané téma mě hodně zajímá, takže s tím jsem neměla problém, jenom jsem začala a měla jsem za chvíli 5 stránek.
Čáryk - nebo něco takovýho si dělám. Mám na indexu lístečke, kde jsem si každý rok sepsala všechny předměty a pěkně je postupně pořádně přeškrtala
Takže už mi zbývá jen těch pět, s tím že teď v létě jenom ten jeden.
Takže vy si to opravdu vyčítáte? Tak to já se budu muset fakt hecnout… Pořád jsem si říkala, že o nic nejde. Něco jsem se naučila, poznala nový lidi, novej přístup k životu. Ale toho času a nervů, co mi to vzalo…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@M876116 Holka, zatni zuby a jdi do toho.. protože opravdu si to budeš vyčítat a hodně, věř mi! Já nedokončila tři školy - vím o čem mluvím.. Přijdu si jak houno u cesty, i když blbá nejsem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mišanila Taky mě sny pronásledujou.. Nejsou to žádné drasťárny jako takové, ale ten pocit z nich je hroznej - prázdnota, bezmoc..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@M876116 jen se hecni
ja studuju tak dalkove a taky se ted musim desne hecovat, chybi mi v tomto semestru 2 zkousky a tak straaaasne se me nechce
verim, ze kdyby to clovek jen tak vzdal, ze toho bude urcite litovat…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jestli to ted vzdas, tak si to taky muzes vycitat celej zivot.. vzdavat se takhle pred cilem mi prijde fakt zbytecne, kdyz si dokazala vystudovat ty roky predtim. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj zakladatelko, to je zajimavé, ta tvá otázka…Pokud se na školu vykašleš teď, když už ji máš téměř hotovou, tak určitě budeš mít výčitky, věř tomu. A čím budeš starší, tím víc tě to bude asi štvát.
Takže trošku zabojuj, připrav si všechny materíály ke zkoušce a uč se. Není to zas tak hrozné..zkus si to nějak zpříjemnit, nevím čím, každý ma jiný způsob. A hlavně si představuj, že tu zkoušku udělaš. Pozitivní energie přitahuje pozitivní věci. Mohu potvrdit teď u státnic ![]()
Tak držím palce a nevzdávej se ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit