Výčitky z nedokončeného studia

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1147
27.6.13 09:56

Ahoj zakladatelko, to je zajimavé, ta tvá otázka…Pokud se na školu vykašleš teď, když už ji máš téměř hotovou, tak určitě budeš mít výčitky, věř tomu. A čím budeš starší, tím víc tě to bude asi štvát.
Takže trošku zabojuj, připrav si všechny materíály ke zkoušce a uč se. Není to zas tak hrozné..zkus si to nějak zpříjemnit, nevím čím, každý ma jiný způsob. A hlavně si představuj, že tu zkoušku udělaš. Pozitivní energie přitahuje pozitivní věci. Mohu potvrdit teď u státnic :pankac:
Tak držím palce a nevzdávej se :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.6.13 10:03

@M876116 Zaber, nevzdávej to! Marmelády přenech někomu jinýmu.
Během VŠ se mi narodila dcera, jak se narodila, šlo to se školní morálkou do kytek (on mi ani chlap nepomáhal, že by třeba vzal mimino a šli ven…a když si ji vzali naši, tak jsem šla uklízet nebo jela na nákup nebo se naložit do vany…), vždycky jsem si našla něco, proč jsem učení odložila na pak - a pak už ten čas nebyl, a u zkoušek to stálo zaprd, i když jsem ji udělala, věděla jsem, že kdybych se tomu víc věnovala, tak mám lepší známku! Pak mě to i mrzelo! Nakonec jsem školu přerušila a né a né se k tomu nastartování zase dokopat - havně se mě všichni ptají, proč jsem se na to vyprdla, proč jsem do nedodělala a jestli to chci dodělat - teď jsou všichni chytrý - včetně mýho chlapa :pocitac:, už mám rok po skončení rodičáku, chodím do práce a po škole se mi začalo stýskat, takže od září znovu natupuju do 3.ročníku, a hodlám to dodělat i kdyby jsme neměli čistej hrnek na kafe!!! :dance: Jo, vyčítám si, že jsem nebyla cílevdomější a ty neházej flintu do žita a zamakej…marmelády přinejhorším koupíš v obchodě, ale titul ne!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
620
27.6.13 10:11

Bični se! :mrgreen:
Já studovala bakaláře na státní škole a kvůli bakalářce jsem toho málem nechala, ale bylo mi to blbý vůči našim, že mě živili a chtěli abych se měla lépe než oni - dělají manuálně.
Pak už jsem šla na soukromou školu a narodilo se mi dítě - to už jsem měla jako motivaci peníze které jsme za to s manželem dali a také čas mých blízkých který mi hlídali prcka :kytka:
Najdi si nějaký dobrý motiv proč to dodělat a kousni se a jeď. Až to doděláš, budeš si říkat, že to nebylo tak strašné ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2289
27.6.13 10:39

Holky, tak dekuji za podporu. Asi se jdu teda ucit, misto toho abych si tady cetla vase prispevky. Kdyby to aspon lezlo lip do hlavy. Ale vzdavat to teda nebudu. Skoncim jedine v pripade, ze me vyrazej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
620
27.6.13 10:48

To dáš… Držím ti palce a choď se nám sem chlubit jak jdou zkoušky :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1174
27.6.13 10:56

Jednou si to budeš hodně vyčítat, to mi věř. Já si dodnes vyčítám, že jsem nešla dál na magisterské studium, když všichni mí spolustudenti z bakaláře šli. Měla jsem před sebou mnohem víc práce než ty teď a štve mě to hrozně. Neumím si představit, že bych měla takový kousek do konce a vyprdla se na to. Nedělej blbosti, takového času jsi do toho dala a teď to zahodíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
27.6.13 11:37

No mě vysoká přestala bavit někdy na konci třeťáku a chtěla jsem to vzdát. Chodila jsem do práce a šílela z některých předmětů. Ale pak jsem si řekla, že už jsem to dotáhla tak daleko, tak to teď, po takovém úsilí a času, který jsem studiu věnovala nevzdám. Ty to taky nevzdávej, zvlášť, když ti chybí už jen kousek! Byla by to škoda. A někdo tu psal dobře, vymysli si nějakou velkou odměnu na kterou se budeš těšit. Třeba že si koupíš něco, co si odpíráš, uděláš si volný víkend, pojedete na dovolenou. Prostě něco :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Micti
26.11.13 15:18

Konec studia

Já jsem 3 roky studoval v navazujícím magisterském, věnoval stovky hodin práce praktické části diplomky (experimenty) a 3 týdny pře datem odevzdání jsem se dozvěděl, že v praktické části mojí téměř dokoncčené diplomky jsou nesprávně zvolené analýzy… Takže konec. Další prodloužení už si z finančního hlediska nemůžu dovolit. Vedle toho, že se ze mne kvůli nájmu a jídlu stal z brigádničícího studenta defacto studující brigádník a navíc bych musel už platit poplatky za studium, to prostě nejde… Takže věř, že pokud na tom jsi tak jak říkáš, tak ti radím zatni zuby, protože máš ještě velkou šanci to dodělat.

• Citovat
  • Upravit
10291
9.1.14 16:52

Zakladatelko tak co? Dodělala jsi školu? Já jsem teď v podobné situaci…jen jsem na magisterském a moc mě netankuje čas, který jsem do studia vložila, protože jsem do něj skoro žádný čas nevložila… mám teď miliony jiných povinností a studovat se mi skutečně nechce, navíc mám pocit, že jsem jedním z těch adeptů, které stejně nechtějí pustit ke státnicím…musím si vybírat dovolenou kvůli studiu a přemýšlím, jestli to není zbytečné :roll: :?: jak jsi na tom ty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2289
14.5.14 10:13

@KKatka23 Jé, já si až teď všimla další reakce - školu jsem zatím nepřerušila, ani nedokončila - chybějí mi dvě zkoušky a v sprnu mám termín porodu. Takže buď je do srpna udělám nebo se uvidí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
18.7.17 20:54
@M876116 píše:
@KKatka23 Jé, já si až teď všimla další reakce - školu jsem zatím nepřerušila, ani nedokončila - chybějí mi dvě zkoušky a v sprnu mám termín porodu. Takže buď je do srpna udělám nebo se uvidí..

ahoj dokončila si nakonec vš, nebo jsi to vzdala před cílem? Zajímá mě to, protože moje dcera taky přemýšlí nad koncem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
19.7.17 15:15

To mám já taky- výčitky že jsem neukončila studium, ztratila roky. Ale nikdy není pozdě dokončit to. Taky mám ale problém s motivací a chutí to dostudovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2289
18.11.17 13:18

@tumpach Dokončila jsem, manžel mě nenechal ukončit studium a podporoval mě, jak to jenom šlo. Ale dodělala jsem školu až ldyž bylo klukovi skoro rok. Byl to ale hrozný rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze