Výcvik psa alternativně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6100
2.7.14 17:37

@kočička Evička Super moc děkuju, pročtu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.7.14 17:45
@Boudová píše:
@kočička Evička Super moc děkuju, pročtu :-)
:lol:

sama mám psy a všichni fungují fíky pozitivní motivaci, nikdy jsem nemusela nikoho tretat ani na něj sáhnout, hlas zvýším, to jo, ale když psa na sebe „navážeš“, bude fungovat i bez výcviku (myslím klasickej cvičák), když mi pes dělá něco, co nechci, dám ruce v bok, přísně na něj kouknu a on pochopí díky řeči těla, se psem jde totiž fungovat i beze slov, řeč těla je pro něj daleko čitelnější než slova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6100
2.7.14 17:52

@kočička Evička A myslíš, že to že mi venku vyjíždí na psy, na sousedy, na děti, je opravdu známka toho, že mě nebere jako vůdce smečky a nemá ke mě respekt? Když se rozzuří a já na něho sáhnu kousne i mě. Musela jsem pořídit košík. Mám pocit, že jsem ve výchově totálně selhala. Chtěla sem pomoci štěněti z útulku, ale vůbec nevím jak na něj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.7.14 17:54
@Boudová píše:
@kočička Evička A myslíš, že to že mi venku vyjíždí na psy, na sousedy, na děti, je opravdu známka toho, že mě nebere jako vůdce smečky a nemá ke mě respekt? Když se rozzuří a já na něho sáhnu kousne i mě. Musela jsem pořídit košík. Mám pocit, že jsem ve výchově totálně selhala. Chtěla sem pomoci štěněti z útulku, ale vůbec nevím jak na něj.

špatně s ním pracuješ a je to umocněný tím, co ti někdo poradil špatně, musíš zvolit úplně jinej přístup, zkus ty stránky p. Dostála, hodně tě to navede jak pracovat se psem a kdyby něco, můžeš mu i zavolat a poradit se. Z jaké strany ČR jsi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6100
2.7.14 17:56

Právě že z jihu :-/ ale našla jsem v Českých Budějovicích holčinu, která pracuje se psy pozitivní metodou, tak tam pojedu na ukázkovou hodinu. Už pročítám diskuze u pana Dostála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.7.14 17:59
@Boudová píše:
Právě že z jihu :-/ ale našla jsem v Českých Budějovicích holčinu, která pracuje se psy pozitivní metodou, tak tam pojedu na ukázkovou hodinu. Už pročítám diskuze u pana Dostála.
:palec:

jsi hodná, že hledáš i jiné způsoby a že dokážeš připustit a věřit tomu, že takhle je to špatně, tak drřžím palce tobě i psíkovi, ať to hezky zvládnete :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4396
2.7.14 18:00

No nevim. Jestli ti tohle poradil zkuseny trener tak jste se vazne bud spatne pochopili nebo je to vul na entou :nevim: pozitivni motivaci ziskas mnohem vic nez neustalym karanim apod.
Cetla jsem ze sice nejsi z prahy ale zkus napsat treba Adamu Holeksovi na www.trenerpsu.cz a urcite ti odpovi a uvidis jak to zkusit. My s nim mame vybornou zkusenost a co vim tak vseobecne ma super uspechy ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1267
2.7.14 18:11

Docela by me zajimalo, co to je za chovatele. Absolutne neuznavam nejake tahani za krk, kuzi atd. Svoji jorkovou jsem cvicila na pozotivni motivaci. A je to opravdu palice dubova. Kdyz se mi sekla, nedovedu si predstavit, ze bych neceho docilila jakymkoli fyzickym natlakem. Nejak jsem nepochopila, jakym zpusobem cvicite? Cvicak nebo nejaky soukromy vycvikar? Mne cvicak nesedl, jelikoz tam frceli tebou popisovane metody a ja uz jsem v tu dobu vedela, ze takhle s mym psem ne. Takze jsme nasli soukromou vycvikarku a absolvovali 10 zakladnich hodin u ni. S jejim pristupem jsem byla maximalne spokojena, ona nam i nasledne doporucila cvicak, na ktery chodime doted a jsme maximalne spokojeni. Nevim, odkud jsi, ale rozhodne bych doporucila pohledat na netu, par cvicaku/vycvikaru obejit/obvolat a chodit tam, kde se ti bude pristup lidi zamlouvat. Jinak 8 mesicni, to je spravny pubertak, takze si s nim jeste uzijes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
2.7.14 20:46
@Boudová píše:
@kočička Evička A myslíš, že to že mi venku vyjíždí na psy, na sousedy, na děti, je opravdu známka toho, že mě nebere jako vůdce smečky a nemá ke mě respekt? Když se rozzuří a já na něho sáhnu kousne i mě. Musela jsem pořídit košík. Mám pocit, že jsem ve výchově totálně selhala. Chtěla sem pomoci štěněti z útulku, ale vůbec nevím jak na něj.

To je nejspíš reakce na to trestání, možná to má zakořeněné ještě z doby útulku nebo před ním, kdo ví, jak se k němu lidi chovali. Mě se jednou stalo, když ta naše byla v pubertě, že neposlechla povel a málem mi vletěla pod auto (byla na flexi vodítku). No hrozně jsem se lekla, měla jsem o ni strach a v tom šoku jsem ji pořádně přetáhla po zadku. Když jsem jí po chvíli v psím výběhu chtěla odepnout vodítko, tak se po mě ohnala, protože si asi myslela, že ji chci zase praštit. To byl pro mě důkaz toho, že to prostě nefunguje, pes se tím maximálně zablokuje a tvoje autorita bude založená tak akorát na strachu z trestu a ne z přirozeného respektu. Jinak jsem ji teda nikdy nebila, ani nebiju, maximálně ji lehce klepnu přes zadek, ale opravdu jen malinko, bezbolestně.
S jezevčíkem to chce hodně trpělivosti, byli holt vyšlechtěni k tomu, aby se uměli rozhodovat sami a používat svou vlastní hlavu, no tak to dělají.
Určitě se obrať na někoho, kdo výcviku psů opravdu rozumí, zakořeněné problémy se hůř napravují a nezkušený majitel (to nemyslím nijak špatně) to většinou sám nezvládne. Ale hafan je ještě mladý a uvidíš, že to zvládnete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6100
2.7.14 22:08

@Hoa Mai Přesně to mi tak připadá, že po zavedení toho škubaní, se ta agrese stupňuje, no ve středu už mám schůzku s holčinou, která cvičí pozitivně, tak se těším, protože mi celé to drezůrování psa bylo proti srsti :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
2.7.14 23:07

Tak budu držet palce. Měj trpělivost, výsledky asi nebudou hned, ale je super, že se snažíš najít dobrý přístup.
Jen mě tak napadla jedna věc, která se nám osvědčila při výchově. Asi to nebude fungovat paušálně, ale na tu naši hlavu dubovou to zabralo. Když dělala nějakou lumpárnu, která ji moc lákala, tak moc nepomohlo jí říkat nesmíš, daleko účinnější bylo jí prostě neumožnit, aby to dělala. Např. hrabala v květináči s fikusem i přes opakované zákazy, tak jsme fikus dali do místnosti, kam bez dozoru nemohla a za měsíc jsme ho vrátili na původní místo. Už do něj nikdy nehrabala. Nebo kousala boty, tak jsme je nějakou dobu dávali tam, kam na ně nedosáhla. Pak jsme je zase vrátili zpátky a už je nekousala.
To mě jen tak napadlo, kdyby ti doma třeba něco ničil a zákazy nezabíraly…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
2.7.14 23:58
@Boudová píše:

Hned ho přestaň trestat, hodně ho chval za to, co se mu povede… S tím můžeš začít teď hned, nemusíš čekat na nového trenére.
Tohle všechno je agrese ze strachu - důsledek těch necitlivých trestů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6100
3.7.14 11:04

@Lucie_Sx Už netrestám :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
278
4.12.14 06:58

Ahoj mně se naše výcvikové metody na cvičácích prostě nelíbí a stále mi tam něco chybí tak tam nechodím, na youtube jsem shlédl znalec psí duše a zkusil jsem se zachovat podle jeho rad dost psi začali fungovat, potom abych začal chápat psi jsem si koupil knihu Co pes skutečně chce, jasně ti kniha děšifruje chování psa a proč to dělá, co je pro psa normální a co člověk z psího normálního považuje za nepřijatelné a jak se zachovat, tedy otevřít oči. Musím říci, že když jsem se dal do řeči i s policejním psovedem, který měl dobrmana tak se přiznal, že je to samozřejmě vycvičený pes ale je to furt pes, unaví se, nemusí mu být dobře, může být přetáhlej, špatně odpočinutej, nedostatečně polevená bolest ze zásahu, a z toho plyne, že i trénovaný pes vás kdykoli může překvapit natož pes obyčejný domácí postelový. Ano kdykoliv se můžete dostat do situace kdy váš pes něčím novým překvapí. Na výše psané info nedám dopustit, jsem moc spokojený. Hodně zdaru. :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6100
4.12.14 11:14

@fj1200 Ahoj, já jsem se nakonec taky na cvičáky vyprdla. Koukám na různý videa a čtu a nejvíc se řídím vlastní intuicí. A co je nejdůležitější upustila jsem od přestav, že budu mít klidnýho vyrovnanýho psa. :) Spíš se snažím skloubit jeho temperament a můj dohromady :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný