Výcvik psa alternativně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Gorgeous
4.12.14 11:20

@Boudová mistr sportu- doporučuji já psa cvičím podle Láďi :palec: http://www.octaviusmalidaj.cz/

• Citovat
  • Upravit
Gorgeous
4.12.14 11:22
@Shakti.T píše:
My máme fenečku, která má 3 roky. Vychovávali jsme ji bez kárání a bití. Hráli si s ní když chtěla a my měli čas. Lecos jsme jí dovolili, lecos taky né. Je vychovaná úplně úžasně. Vše co jsem jí učila nebylo metodou cukru a biče…pouze cukr a nic. Učila jsem za pamlsek (kousíček sýra).Když udělala co měla dostala sýr, když neudělala nedostala nic. Poslouchá, když je třeba…naučili jsme ji klasické povely, pak takové cirkusové :) ( obíhání předmětů, zamávání aj.)Ať neublíží nikomu kdo jí bere žrádlo. Chodí bez vodítka u nohy i když kolem nás procházejí pesani.Na cvičák jsme nikdy nechodili, jenom kolem něho procházíme a je to jen čisté týrání psů. Chceš mít respektujícího, hodného, vychovaného a věrného psa? Miluj ho a chovej se k němu s úctou. :)

Já cvičím odměna-neodměna. Metody cukr a bič jsou už pár let out :roll: stejně jako parforz :poblion:

• Citovat
  • Upravit
Gorgeous
4.12.14 11:27

Lepší než znalec psí duše je podle mě Bart Bellon na youtube má v AJ super semináře. Dívat se na jeho výcvik je pastva pro oko ;)

• Citovat
  • Upravit
568
4.12.14 11:27

Tak hlavně chválit, chválit to je pro psa důležité než aby byl Furt trestanej.Kdyz Áron udělá co chci tak dostane pamlsek, pak ho i výcvik baví, jelikož ví ze dostane dobrotu a hlavně je to formou hry :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
568
4.12.14 11:32
@Shakti.T píše:
My máme fenečku, která má 3 roky. Vychovávali jsme ji bez kárání a bití. Hráli si s ní když chtěla a my měli čas. Lecos jsme jí dovolili, lecos taky né. Je vychovaná úplně úžasně. Vše co jsem jí učila nebylo metodou cukru a biče…pouze cukr a nic. Učila jsem za pamlsek (kousíček sýra).Když udělala co měla dostala sýr, když neudělala nedostala nic. Poslouchá, když je třeba…naučili jsme ji klasické povely, pak takové cirkusové :) ( obíhání předmětů, zamávání aj.)Ať neublíží nikomu kdo jí bere žrádlo. Chodí bez vodítka u nohy i když kolem nás procházejí pesani.Na cvičák jsme nikdy nechodili, jenom kolem něho procházíme a je to jen čisté týrání psů. Chceš mít respektujícího, hodného, vychovaného a věrného psa? Miluj ho a chovej se k němu s úctou. :)

Proč je cvicak tyrani psu??? :nevim: Ja chodím na cvicak a tyrani to neni je to vše formou hry a odmen :hug: :hug: Ale asi záleží co je to za cvicak, ja na ten svůj nedám dopustit :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6100
4.12.14 11:35

@Ducánek Ono asi fakt jak kde, u nás je to fakt taková „buzerace“. Pes se nesmí vůbec projevit mimo nějaká stanovená pravdila, ale těch pravidel je fakt moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gorgeous
4.12.14 11:37
@Ducánek píše:
Proč je cvicak tyrani psu??? :nevim: Ja chodím na cvicak a tyrani to neni je to vše formou hry a odmen :hug: :hug: Ale asi záleží co je to za cvicak, ja na ten svůj nedám dopustit :palec:

ano přesně! Taky cvičím na cvičáku a nikdy tam psy netýráme :zed: bůh ví co je to za cvičák? Třeba starý svazarmovci :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
568
4.12.14 12:30

To nechápu, tak ať to radši nedělají a jdou cvičit vezne :mrgreen: místo psu. U nás je to fakt super Áron se na každou lekci hrozné těší už jen proto ze si tam muze pohrát s jinými psy a poradně se namlsat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
278
4.12.14 20:04

Ten člověk Bart Bellon toho neznám ale rád na něho kouknu, neříkám že je znalec psí duše nejlepší ale zatím se mi osvědčil a vyhovuje mi musím prokládat knihou -co pes skutečně chce. Problém tkví asi v tom, že nevládnu anglinou. Mně celkově zaráží, že psy jakého koli plemene se cvičí na rukáv, vyhledávání, stopování a přitom ten pes to bere jako jen zábavu, mentální rozvoj ale v životě obyčejného člověka to pes nikdy snad nepoužije. Myslím si, že by bylo daleko lepší psy cvičit pro společenské chování, pomoci je socializovat prostě pomoci majitelům právě tam kde ti psi to potřebují nejvíce. Prostě chápu, že majitel je nesmírně nadšený když vidí jak to pejskovi jde když s nadšením zadrží nebo vyhledá ale proč? A naco? Je výhodnější když vašeho ovčáka či rotwika, šarpeje, pita, vipet, samojed a další si lidi na ulici prostě oblíbí a dokážou se s ním mazlit nebo jen pohladit, nebo děti si jej půjčí na malou prochajdu to je nádhera, nebo když víte, že utekl za fenou či kočkou tak nebude za sebou nechávat mrtvoly.
To je můj názor a přání, je svoboda a každý si může dělat co chce. Přiznám se, že jsem včas si uvědomil, že učit hyperaktivního bernáka na ruku, když si nesmírně rád hraje s dětma je nesmysl, jednou mně v zápalu hry lehce ale přece jen cvakl. Odnaučoval jsem ji to dlouho a povedlo se. Nedávno se mi to vyplatilo a můj pes mi ukázal, že mně dokáže vždy překvapit, bydlíme v lokalitě kde se všichni známe a vůči lidem jsme se psem seznámeni lidi ví jak reaguje fenka a ona ví jak reagují lidé v místě. Šel jsem ke studánce a psa jsem měl jako vždy na volno a ona uviděla děti, jen je spozorovala já na ní klid a pomalu, ona k dětem přiběhla že si s ní budou hrát jako jindy, děti se rýpaly v zemi a zničeho nic se jedno dítě zvedlo a začalo utíkat a utíkalo pryč a pryč, fenka vedle něho a utíkala taky, já z toho byl paf a nedokázal nikterak zareagovat jen věděl, že nekousne, maminka dokázala na synka volat at se zastaví, on se zastavil a moje fena ho nechala být a chlapeček čekal, fena v podstatě čekala kdy se rozběhne znova, pro psa je honěná nejlepší zábava. Nedokázal jsem si představit, že v místní lokalitě může být návštěva a i pes si ji může splést, byla a je to jen moje chyba. Chlapečkovi se naštěstí nic nestalo až na neuvěřitelný šok a strach a leknutí, ale domníván se kdybych měl psa který je naučen na rukáv, chlapeček byl stržen, jelikož pán je obrovský hnup. Myslím, že přiznání věci pomůže pejskařům se zamyslet jak předejít či minimalizovat konflikty. Neustále intuitivně se synem trénujeme situace aby fenka bernáka mohla býti s dětmi, důchodci a rozdávat radost ale konflikt se zminimalizoval, ono leknutí či strach přeci může nechat stopu na duši velmi dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný