Výcvik psa alternativně

6100
2.7.14 12:55

Výcvik psa alternativně

Ahoj holky, jelikož jsem se stále nerozhoupala, jestli dítě ano, či ne. Zakládám další diskuzi o psech :mrgreen:
Mám velmi divoké 8měsíční štěně, které se snažím vychovávat, cvičit, jak nejlépe dokážu :) Chodím s ním na výcvik, snažím se dodržovat rady, velmi zkušeného chovatele. Problém je ten, že s osobně příliš neslučuji s metodou psa, za vše a téměř celý den pořád kárat, tahat, za kožich a fuj, fuj, fuj. Jak to máte vy pejskařky co máte pejsky hezky vychované. Myslíte si že jen metoda cukru a biče mi ze psa udělá šikulu? Nebo ste zkoušely i alternativnější pozitivní přístup? Já totiž rozhodně nechci mít psa, který bude na obtíž nám i okolí díky své nevychovanosti, a jsem ochotna tomu věnovat hodně času i energie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
2.7.14 12:57

Tak třeba trénink s klikrem, je toho hodně napsáno, stačí pohledat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6100
2.7.14 13:00
Já právě hledám furt něco, ale nechci to střídat a čekat co mi zabere nebo ne :-) Zajímalo by mě třeba jestli vy co máte pejsky jako koníček, jestli máte názor takový, že je opravdu potřeba štěněti nic moc nedovolit, nehrát si s ním když za vámi přijde atd… Já mám totiž pocit, že ho chudáka furt jen odkazuji na místo. Protože on si chce hrát furt :mrgreen:
@Pipet píše:
Tak třeba trénink s klikrem, je toho hodně napsáno, stačí pohledat.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
2.7.14 13:01

@Boudová
Pozitivna motivacia, nic ine..netrestam, nebijem..mam staffbullika takze tam to ani nema vyznam..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
2.7.14 13:01
@Boudová píše:
Já právě hledám furt něco, ale nechci to střídat a čekat co mi zabere nebo ne :-) Zajímalo by mě třeba jestli vy co máte pejsky jako koníček, jestli máte názor takový, že je opravdu potřeba štěněti nic moc nedovolit, nehrát si s ním když za vámi přijde atd… Já mám totiž pocit, že ho chudáka furt jen odkazuji na místo. Protože on si chce hrát furt :mrgreen:

boze jaky d8bil Ti toto poradil???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5130
2.7.14 13:03

Tak max me napada pozitivni motivace. Ale altern. vychova psa? Zni to dost americky a posahane :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6100
2.7.14 13:03
To nechci psát takhle veřejně, hold každý má svoje metody, ale já zjišťuji, že se s touto příliš neztotožňuji. :-/
@miisenka píše:
boze jaky d8bil Ti toto poradil???
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6100
2.7.14 13:05
@valina1 píše:
Tak max me napada pozitivni motivace. Ale altern. vychova psa? Zni to dost americky a posahane :lol:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Já máš pravdu noo :mrgreen: Ale já spíš myslím jako najít alternativu, toho drilu, a zajímá mě jakou máte s tou pozitivní motivací třeba zkušenosti. Nebo třeba poradit nějakou dobrou knihu, která opravdu zafungovala. Je toho na internetu tolik, že člověk neví co koupit a co ne.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6100
2.7.14 13:07
Když ono u těch bulíku je to takový jednoduší, jsou šikovní a klidní, ale já mám mix jezevčíka a to je tvrdohlavec!!!
@miisenka píše:
@Boudová
Pozitivna motivacia, nic ine..netrestam, nebijem..mam staffbullika takze tam to ani nema vyznam..
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5130
2.7.14 13:08

Zadnou knihu. Chvalit chvalit, hrat si, venovat se mu.ale urcit hranice. Nemlatit. Tot vse. Ja mam mopse a ac se nezda, je chytrej a poslechne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
2.7.14 13:09

Štěně budeme mít za týden, není to moje první. A teda že bych ho neustále nějak kárala, to určitě ne. To co píšeš, že nehrát si s ním, když přijde on, tuto radu jsem už taky slyšela ale přijde mi to jako blbost, samozřejmě pokud si pes přijde hrát a já zrovna nemám čas, tak ho prostě pohladím a dělám si svoje ale že bych ho pokaždé, když přijde poslala na místo, na to bych asi neměla srdce :D
Chci mít pejska taky řádné vycvičeného, protože plánujeme výstavy a možná i uchovnění ale chci to brát s rozumem, důležité je být hlavně důsledná a trvat na tom, co po psovi chceš. Když mu dáš povel, pohlídat si, aby ho opravdu vždy dodržel, ať už se to týká přivolání nebo čehokoliv jiného. Zvlášť v tomto věku kdy jde na štěňata puberta to platí dvojnásob. Nauč si ho na nějakou odměnu, ať už pamlsek nebo hračku…jinak psa nebiju, neřvu na něj, když dělá něco nežádoucího, jen zvýším hlas a důrazně mu řeknu ne a snažím se pozornost převést na něco žádoucího :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6100
2.7.14 13:15
Já mám taky mopse ještě :mrgreen: 13,5 to je ale zlatíčko. Na něj stačí zvýšit hlas ukázat na místnost a on do ní odejde lehne na plech. Jsou to velice chytří bezproblémový psy :-)
@valina1 píše:
Zadnou knihu. Chvalit chvalit, hrat si, venovat se mu.ale urcit hranice. Nemlatit. Tot vse. Ja mam mopse a ac se nezda, je chytrej a poslechne.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6100
2.7.14 13:16
Moc děkuji, mě příjde, že by to taky takhle mohlo stačit :-)
@Verca1989 píše: Štěně budeme mít za týden, není to moje první. A teda že bych ho neustále nějak kárala, to určitě ne. To co píšeš, že nehrát si s ním, když přijde on, tuto radu jsem už taky slyšela ale přijde mi to jako blbost, samozřejmě pokud si pes přijde hrát a já zrovna nemám čas, tak ho prostě pohladím a dělám si svoje ale že bych ho pokaždé, když přijde poslala na místo, na to bych asi neměla srdce :D
Chci mít pejska taky řádné vycvičeného, protože plánujeme výstavy a možná i uchovnění ale chci to brát s rozumem, důležité je být hlavně důsledná a trvat na tom, co po psovi chceš. Když mu dáš povel, pohlídat si, aby ho opravdu vždy dodržel, ať už se to týká přivolání nebo čehokoliv jiného. Zvlášť v tomto věku kdy jde na štěňata puberta to platí dvojnásob. Nauč si ho na nějakou odměnu, ať už pamlsek nebo hračku…jinak psa nebiju, neřvu na něj, když dělá něco nežádoucího, jen zvýším hlas a důrazně mu řeknu ne a snažím se pozornost převést na něco žádoucího :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5130
2.7.14 13:19

@Boudová jj jsou to uzasni psi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
2.7.14 13:23

Ahoj, mám vycvičenou čivavu -fena, je chytrá a částečně vychovaného krysaříka - pes, neposeda, neudělá všechno jako čivava. Neodháněli jsme je od sebe, ale když zlobí, tak mají odebrané privilegia. Několikrát už spali ve garáží - jinak spí v kuchyni. Ale normálně se s nima mazlíme. My jsme s výchovou spokojeni, přijdou na zavolání, sednou, jdou na pelech, vědí, kam nesmí, venčí se venku. Čivava umí i lehni, koňa, žrát na povel a další vylomeniny. S krysaříkem jsme si užili, dostali jsme ho jako půlročního týraného nalezence.
Ovšem netuším, jestli bychom tohle zvládli s velkým plemenem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný