Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky, jelikož jsem se stále nerozhoupala, jestli dítě ano, či ne. Zakládám další diskuzi o psech ![]()
Mám velmi divoké 8měsíční štěně, které se snažím vychovávat, cvičit, jak nejlépe dokážu
Chodím s ním na výcvik, snažím se dodržovat rady, velmi zkušeného chovatele. Problém je ten, že s osobně příliš neslučuji s metodou psa, za vše a téměř celý den pořád kárat, tahat, za kožich a fuj, fuj, fuj. Jak to máte vy pejskařky co máte pejsky hezky vychované. Myslíte si že jen metoda cukru a biče mi ze psa udělá šikulu? Nebo ste zkoušely i alternativnější pozitivní přístup? Já totiž rozhodně nechci mít psa, který bude na obtíž nám i okolí díky své nevychovanosti, a jsem ochotna tomu věnovat hodně času i energie.
Tak třeba trénink s klikrem, je toho hodně napsáno, stačí pohledat.
@Pipet píše:
Tak třeba trénink s klikrem, je toho hodně napsáno, stačí pohledat.
@Boudová
Pozitivna motivacia, nic ine..netrestam, nebijem..mam staffbullika takze tam to ani nema vyznam..
@Boudová píše:
Já právě hledám furt něco, ale nechci to střídat a čekat co mi zabere nebo neZajímalo by mě třeba jestli vy co máte pejsky jako koníček, jestli máte názor takový, že je opravdu potřeba štěněti nic moc nedovolit, nehrát si s ním když za vámi přijde atd… Já mám totiž pocit, že ho chudáka furt jen odkazuji na místo. Protože on si chce hrát furt
boze jaky d8bil Ti toto poradil???
Tak max me napada pozitivni motivace. Ale altern. vychova psa? Zni to dost americky a posahane ![]()
@miisenka píše:
boze jaky d8bil Ti toto poradil???
@valina1 píše:
Tak max me napada pozitivni motivace. Ale altern. vychova psa? Zni to dost americky a posahane
@miisenka píše:
@Boudová
Pozitivna motivacia, nic ine..netrestam, nebijem..mam staffbullika takze tam to ani nema vyznam..
Zadnou knihu. Chvalit chvalit, hrat si, venovat se mu.ale urcit hranice. Nemlatit. Tot vse. Ja mam mopse a ac se nezda, je chytrej a poslechne.
Štěně budeme mít za týden, není to moje první. A teda že bych ho neustále nějak kárala, to určitě ne. To co píšeš, že nehrát si s ním, když přijde on, tuto radu jsem už taky slyšela ale přijde mi to jako blbost, samozřejmě pokud si pes přijde hrát a já zrovna nemám čas, tak ho prostě pohladím a dělám si svoje ale že bych ho pokaždé, když přijde poslala na místo, na to bych asi neměla srdce ![]()
Chci mít pejska taky řádné vycvičeného, protože plánujeme výstavy a možná i uchovnění ale chci to brát s rozumem, důležité je být hlavně důsledná a trvat na tom, co po psovi chceš. Když mu dáš povel, pohlídat si, aby ho opravdu vždy dodržel, ať už se to týká přivolání nebo čehokoliv jiného. Zvlášť v tomto věku kdy jde na štěňata puberta to platí dvojnásob. Nauč si ho na nějakou odměnu, ať už pamlsek nebo hračku…jinak psa nebiju, neřvu na něj, když dělá něco nežádoucího, jen zvýším hlas a důrazně mu řeknu ne a snažím se pozornost převést na něco žádoucího ![]()
@valina1 píše:
Zadnou knihu. Chvalit chvalit, hrat si, venovat se mu.ale urcit hranice. Nemlatit. Tot vse. Ja mam mopse a ac se nezda, je chytrej a poslechne.
@Verca1989 píše: Štěně budeme mít za týden, není to moje první. A teda že bych ho neustále nějak kárala, to určitě ne. To co píšeš, že nehrát si s ním, když přijde on, tuto radu jsem už taky slyšela ale přijde mi to jako blbost, samozřejmě pokud si pes přijde hrát a já zrovna nemám čas, tak ho prostě pohladím a dělám si svoje ale že bych ho pokaždé, když přijde poslala na místo, na to bych asi neměla srdce
Chci mít pejska taky řádné vycvičeného, protože plánujeme výstavy a možná i uchovnění ale chci to brát s rozumem, důležité je být hlavně důsledná a trvat na tom, co po psovi chceš. Když mu dáš povel, pohlídat si, aby ho opravdu vždy dodržel, ať už se to týká přivolání nebo čehokoliv jiného. Zvlášť v tomto věku kdy jde na štěňata puberta to platí dvojnásob. Nauč si ho na nějakou odměnu, ať už pamlsek nebo hračku…jinak psa nebiju, neřvu na něj, když dělá něco nežádoucího, jen zvýším hlas a důrazně mu řeknu ne a snažím se pozornost převést na něco žádoucího
Ahoj, mám vycvičenou čivavu -fena, je chytrá a částečně vychovaného krysaříka - pes, neposeda, neudělá všechno jako čivava. Neodháněli jsme je od sebe, ale když zlobí, tak mají odebrané privilegia. Několikrát už spali ve garáží - jinak spí v kuchyni. Ale normálně se s nima mazlíme. My jsme s výchovou spokojeni, přijdou na zavolání, sednou, jdou na pelech, vědí, kam nesmí, venčí se venku. Čivava umí i lehni, koňa, žrát na povel a další vylomeniny. S krysaříkem jsme si užili, dostali jsme ho jako půlročního týraného nalezence.
Ovšem netuším, jestli bychom tohle zvládli s velkým plemenem.