Výdaje dvou lidí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
27.12.15 20:17

@Gina108 no poslední dva roky jsme dávali okolo 50 000měs do rekonstrukce baráku+ zbytek se utratil za energie, jídlo, paliva…atd a 15% jsme ušetřili. Takže to v průměru vychází na těch 40 000. Někdy 30, nekdy 50.

• Citovat
  • Upravit
3711
27.12.15 20:23
@Anonymní píše:
Nezlob se na mě, ale to si děláš pr*el, že jo?!?!
Já mám příjem 8000,– Kč a výdaje 7200,– Kč.
Jsem sama a dvě děti.
A MUSÍME s tím vyjít. Kruci, to je síla!!!

Víš, ona spousta lidí žije s tím, co má. Mají bydlení dle svých finančních možností - můžeš ve 3 lidech bydlet v 1+kk (2+kk) nebo může mít každý svůj pokoj. Můžeš bydlet v Praze v žádané lokalitě nebo na vesnici.
Můžeš jezdit do práce busem nebo autem. Btw. můžu jezdit busem za cca 1/4 toho, co projedu autem (a to mám auto s nízkými náklady a nepočítám příležitostné vyšší výdaje s jeho provozem spojené). Takže můžu dát cca 500 za lítačku nebo 2000 za palivo do auta (a mnoho lidí by zaplatilo ještě víc). Chci pohodní, mám na něj, jezdím autem a neřeším, že mi ujede bus a další jede za půl hodiny/hodinu.
Můžu si dovolit maso k večeři nebo celkově teplá jídla. Nemusím kupovat maso ve slevě, protože zítra končí. Koupím si čerstvé a často u řezníky. Nekoupím si nějaký obyč salám, ale šunku. Koupím si celozrné pečivo, ne půlku Šumavy a rohlíky.
Oblečení, co se týče značek neřeším, řeším líbí se mi vs nelíbí. Nicméně do sekáče nechodím. Věřím, že někdo se v sekáči obleče stejně hezky jako já (a nikdo to nepozná).

Takže jo, můžu šetřit a nedopřávat si co můžu, ale proč? Nemyslím si, že zbytečně rozhazuju. Ale ty třeba se svým přijmem si nemůžeš dovolit dovolenou (a to nemyslím nic drahýho) nebo zajít si někam na oběd - pro mě je to součást života. A nebudu si ji upírat jen kvůli tomu, že někdo na to nemá.

Já taky studovala proto, abych měla dobře placenou práci a nedělala někde za minimum.
Každý svého štěstí strůjcem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3436
27.12.15 20:38
@Anonymní píše:
Nezlob se na mě, ale to si děláš pr*el, že jo?!?!
Já mám příjem 8000,– Kč a výdaje 7200,– Kč.
Jsem sama a dvě děti.
A MUSÍME s tím vyjít. Kruci, to je síla!!!

proč se rozčiluješ? z 8000 vyjít je strašné, asi bych jedla kořínky, to jsem celkem šetřil. kdybys měla víc tak bys víc utratila, prostě když mám můžu, když nemám mám smůlu, tak vydělrj více a utrácej, pak se nemusíš pozastavovat nad jinými, zní mi to jako závist. já mám víc utrácím víc, proč ne, že? až budeš mít chlapa s balékem jistě ti nebude zatežko utratit o tisíce více, každý žije tak jak může,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Meha
27.12.15 20:45
  • Citovat
  • Upravit
30664
27.12.15 20:51
@Burj Chalifa píše:
Laducha? :think:

No promiň! Já se pod svoje příspěvky klidně podepíšu. A děti mám 3.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30664
27.12.15 20:51
@CokeLady píše:
K tomu by se @laducha nesnížila :roll:

Děkuji za zastání ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.12.15 00:10
@zvidavajanca píše:
Víš, ona spousta lidí žije s tím, co má. Mají bydlení dle svých finančních možností - můžeš ve 3 lidech bydlet v 1+kk (2+kk) nebo může mít každý svůj pokoj. Můžeš bydlet v Praze v žádané lokalitě nebo na vesnici.
Můžeš jezdit do práce busem nebo autem. Btw. můžu jezdit busem za cca 1/4 toho, co projedu autem (a to mám auto s nízkými náklady a nepočítám příležitostné vyšší výdaje s jeho provozem spojené). Takže můžu dát cca 500 za lítačku nebo 2000 za palivo do auta (a mnoho lidí by zaplatilo ještě víc). Chci pohodní, mám na něj, jezdím autem a neřeším, že mi ujede bus a další jede za půl hodiny/hodinu.
Můžu si dovolit maso k večeři nebo celkově teplá jídla. Nemusím kupovat maso ve slevě, protože zítra končí. Koupím si čerstvé a často u řezníky. Nekoupím si nějaký obyč salám, ale šunku. Koupím si celozrné pečivo, ne půlku Šumavy a rohlíky.
Oblečení, co se týče značek neřeším, řeším líbí se mi vs nelíbí. Nicméně do sekáče nechodím. Věřím, že někdo se v sekáči obleče stejně hezky jako já (a nikdo to nepozná).

Takže jo, můžu šetřit a nedopřávat si co můžu, ale proč? Nemyslím si, že zbytečně rozhazuju. Ale ty třeba se svým přijmem si nemůžeš dovolit dovolenou (a to nemyslím nic drahýho) nebo zajít si někam na oběd - pro mě je to součást života. A nebudu si ji upírat jen kvůli tomu, že někdo na to nemá.

Já taky studovala proto, abych měla dobře placenou práci a nedělala někde za minimum.
Každý svého štěstí strůjcem.

Dobře, omlouvám se, možná jsem reagovala prudčeji.
Beru z5.

Ale mně třeba přijde to „každý svého štěstí strůjcem“ taky jako rýpání.
Já jsem byla VYHOZENA v 15 z domu, takže jsem se musela od 15 sama živit.
Na to, abych měla VŠ, jsem neměla prostředky, takže to nehrozilo.

Dodělala jsem si SŠ i při zaměstnání, ale musela jsem brát, co bylo, nemohla jsem si vybírat.

Nakonec jsem ve fabrikách „nechala zdraví“.

Ano, můžu si za to sama, protože neumím využívat druhé, mohla jsem si najít bohatého chlapa, bohužel, nemám ho.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.12.15 00:13
A ne, op
@mirecekblbecek píše:
proč se rozčiluješ? z 8000 vyjít je strašné, asi bych jedla kořínky, to jsem celkem šetřil. kdybys měla víc tak bys víc utratila, prostě když mám můžu, když nemám mám smůlu, tak vydělrj více a utrácej, pak se nemusíš pozastavovat nad jinými, zní mi to jako závist. já mám víc utrácím víc, proč ne, že? až budeš mít chlapa s balékem jistě ti nebude zatežko utratit o tisíce více, každý žije tak jak může,

Ne, opravdu to není závist, byť to tak možná zní.
Jen se mi chce brečet, jak si lidé neumí vážit ničeho, nejen peněz.

A teď se do mě pustíte, jak vím, že si ti, co mají vysoké výdělky, ničeho neváží. :think:

• Citovat
  • Upravit
3436
28.12.15 06:43
@Anonymní píše:
A ne, op

A teď se do mě pustíte, jak vím, že si ti, co mají vysoké výdělky, ničeho neváží. :think:

Bohužel, osud si s některými škaredě zahrál. Otázka je, co je vysoký výdělek, to je velmi relativní. taky je rozdíl nevážit si a skrblit, znám lidi. co mají 50t. měsíčně a závidí ostatním naprosto vše. Jsou i tací, co mají 20 měs. a rozdali by se.
Tobě bych radila, najdi si chlapa, to je u tebe naprostá nutnost, jestli nechceš žít do konce života jako poustevník.
a určitě není pravda, že kdo má více penez než ty, tak si peněz neváží, to je jen tvůj pohled, protože ty žiješ pod hrancí chudoby.Pro děti v Africe jsou také všichni boháči, i ti, co tu zkuhrají, že nemají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31010
28.12.15 08:41
@Anonymní píše:
Jen se mi chce brečet, jak si lidé neumí vážit ničeho, nejen peněz.A teď se do mě pustíte, jak vím, že si ti, co mají vysoké výdělky, ničeho neváží. :think:

Jsi skutecne hloupa a omezena. Mrzi me, ze jsi mela startovni pozici tak tezkou, ale to, ceho si clovek vazi nebo nevazi nema s penezi nic spolecneho, to souvisi s zivotnim pribehem cloveka a ten mohou mit hruzostrasny i hodne bohati lide.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4749
28.12.15 09:11
@Anonymní píše:
A ne, op

A teď se do mě pustíte, jak vím, že si ti, co mají vysoké výdělky, ničeho neváží. :think:

nezlob se, ale každý si něčím prošel, to že se má ted někdo třeba dobře, neznamená, že tomu bylo vždy, nevíš co má kdo za sebou a házet všechny, kdo mají víc jak ty do jednoho pytle s myšlenkou, že k tomu přišli zadarmo a že si ničeho neváží, je velmi hloupé a omezené a jen to dokazuje tvoji zášt..

nemělas to lehké, ale to nemělo kolik lidí, ani já ne a to mě v 15 nevyhodili z domu..na druhou stranu jsme si taky nepořídila dvě děcka s někým, kdo se o ně evidentně nestará a mně nezbylo 8 000 pro nás tři, to už bylo tvé rozhodnutí pořídit si děti, když jsi neměla prostředky jak je uživot sama v případě kdyby ti krachl vztah, což asi krachl, když jsi na ně sama, takže ano, každý svého štěstí strůjce..

A pokud si dodělávala střední dálkově, tak těch možností je více, stejně tak u vysoké, já ji taky zvládla s x brigádama a nebylo to jednoduché.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4749
28.12.15 09:19
@astoret píše:

Stejně tvá nejapná poznámka na konci o tom, že sis nepořídila boháče. Ano, ve dvou se to lépe táhne, to je fakt, ale taky stačí normální chlap s normálním výdělkem, víš..A nejlépe uplně je být samostatná a nespoléhat na chlapa, což tě možná udiví, ale spousta žen to tak má, já jsme vdaná, s manželem máme krásný vztah, ale nejsme naivní, stát se může cokoliv, ale taky vím, že pokud by se něco přihodilo, postarám se o sebe i malé, které čekáme, byt by jsme se museli po dobu trvání mateřské uskromnit, zvládla bych to, i proto, že jsme do toho nepraštila dřív, dokud jsme neměla vlastní uspor, abych nebyla na nikom závislá, ale každý to má tak jak si udělá..

každou chvíli tu čtu jak je někdo těhotný s někým, kdo si ho neváží, nepomáhá, podvádí a já nevim co a hned v druhé větě, že nemůže chlapa opustit, protože má nejnyžší rodičák a z toho by pomalu neuživila ani sebe, ani děti..
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
28.12.15 09:23

Anonymní, zkus si zjistit jaká byla cesta těch, co mají vysoké výdělky.
Sice 15 000 mi nepřijde jako extra velký výdělek, ale to je relativní. Tobě, protože máš jen skoro polovinu, tak ti to tak přijde.

Mě nikdo v 15 z domu nevyhodil, ale doma taky neměli prostředky na to, abych na vysokou šla. Tak jsem šla makat, vydělala si něco do začátku, podala přihlášku a studovala (denní studium), chodila na brigády, měla částečné úvazky. A občas to těžké bylo, ten nájem někdo musel zaplatit (já), něco jsem musela jíst. V horších časech nebylo skoro nic, v těch lepších jsem trávila večery ještě v jazykovce na kurzech, pro svou budoucnost.
Výdělek, co mám je jen odměna za to, že jsem si tohle prošla, že mám do nabídnout.

Taky si to své vzalo - byla jsem dav roky v práci a pak 5 na škole. Spolužáci ze střední mezi tím měli své bydlení, někteří po svatbě, jiní i děti. Já bydlela ve studentském bytě s dalšími čtyřmi lidmi a v ruce jsem měla akorát diplom.
Spolužáci z vysoké byli zase o 2 roky mladší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21084
28.12.15 09:59
@Cuddy píše:
Jsi skutecne hloupa a omezena. Mrzi me, ze jsi mela startovni pozici tak tezkou, ale to, ceho si clovek vazi nebo nevazi nema s penezi nic spolecneho, to souvisi s zivotnim pribehem cloveka a ten mohou mit hruzostrasny i hodne bohati lide.

Dobrý den,
vyvarujte se prosím urážek a osočování v diskusi.
Díky za pochopení
adminka Eliška

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31010
28.12.15 10:09
@admin píše:
Dobrý den,
vyvarujte se prosím urážek a osočování v diskusi.
Díky za pochopení
adminka Eliška

Zvlastni, ze sama ononymni nedostala vytku za svuj nepratelsky a sprosty prispevek ze strany 2. Ono bohuzel jak se do lesa vola, tak se z nej ozyva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný