Výdaje dvou lidí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
27.12.15 16:47

Obnovuji diskuzi, upřímně přiznávám že strašně utrácím a ani pomalu nevím za co. Proto bych chtěla s novým rokem omezit výdaje. Přítel ze svojí výplaty platí všechny poplatky. Já platím akorát internet 450 kč a pojištění 782 kč a telefon 200 kč. Zbytek výplaty mám na drogerii jídlo semtam lékárnu a oblečení. Beru měsíčně kolem 15500 Kč. A nejsem schopna ušetřit měsíčně ani Kč. Proto by mne zajímalo vy kdo žijete ve dvou, kolik měsíčně utratíte za běžné nákupy

• Citovat
  • Upravit
23847
27.12.15 16:52

Neblázni, to neutratím ani za 4 člennou rodinu a kočky :think: Za jídlo, drogerii a oblečení by snad pro dva desítka stačila bohatě a ještě byste si žili ;) :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
27.12.15 16:52
@Anonymní píše:
Obnovuji diskuzi, upřímně přiznávám že strašně utrácím a ani pomalu nevím za co. Proto bych chtěla s novým rokem omezit výdaje. Přítel ze svojí výplaty platí všechny poplatky. Já platím akorát internet 450 kč a pojištění 782 kč a telefon 200 kč. Zbytek výplaty mám na drogerii jídlo semtam lékárnu a oblečení. Beru měsíčně kolem 15500 Kč. A nejsem schopna ušetřit měsíčně ani Kč. Proto by mne zajímalo vy kdo žijete ve dvou, kolik měsíčně utratíte za běžné nákupy

Měsíc si piš všechno, co utratíš a uvidíš sama. Lepší je zapisovat alespoň tři měsíce, ale i ten měsíc něco ukáže. Jídlo stojí hodně, možná ale budeš překvapená, že nejvíce se utratí za to ostatní.

• Citovat
  • Upravit
27.12.15 16:56
@Anonymní píše:
Obnovuji diskuzi, upřímně přiznávám že strašně utrácím a ani pomalu nevím za co. Proto bych chtěla s novým rokem omezit výdaje. Přítel ze svojí výplaty platí všechny poplatky. Já platím akorát internet 450 kč a pojištění 782 kč a telefon 200 kč. Zbytek výplaty mám na drogerii jídlo semtam lékárnu a oblečení. Beru měsíčně kolem 15500 Kč. A nejsem schopna ušetřit měsíčně ani Kč. Proto by mne zajímalo vy kdo žijete ve dvou, kolik měsíčně utratíte za běžné nákupy

Mám tu samou výplatu jako ty a měsíčně odložím bokem 2-3 tisíce. Je to jednoduché, co ti příjdou peníze na účet, 2 tisíce pošli ihned na spořící účet (třeba ING), pak hned poplať co máš a se zbytkem vyžiješ v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30946
27.12.15 16:57
@Anonymní píše:

Take bych radila si vse psat a od jidla schovavat uctenky. Pak zpetne uvidis, kde penize mizi, zhodnotis, ceho se vzdat nechces a co by slo omezit. My jsme takto zpetne zjistili, ze jsme utratili za leto za zmrzlinu peknych par tisic :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.12.15 17:03
@Anonymní píše:

Nezlob se na mě, ale to si děláš pr*el, že jo?!?!
Já mám příjem 8000,– Kč a výdaje 7200,– Kč.
Jsem sama a dvě děti.
A MUSÍME s tím vyjít. Kruci, to je síla!!!

• Citovat
  • Upravit
32895
27.12.15 17:05

Ty jo, já budu mít tolik co máš ty komplet na všechno. A dvě děti k tomu. Pis si všechno co utratis, každý časopis, kafe, tričko, pečivo.. Popravdě nechápu jak může dospělý člověk s takovým příjmem nic neusetrit a ještě říct, že neví za co utrácí. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30946
27.12.15 17:09
@Anonymní píše:
Jsem sama a dvě děti.

A proc tak sproste a rozcilene? Zakladatelka za tvoji situaci nemuze, ona se nepta, kam jit pro socialni davky, ze nevychazi, ale zjistuje, jak zacit setrit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
27.12.15 17:10
@Anonymní píše:
Jsem sama a dvě děti.

Laducha? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
27.12.15 17:14
@Anonymní píše:
Jsem sama a dvě děti.
:roll: Tim padem je fajn, ze nad tim premysli ne?? Z tech tvejch 8.000 by to zvladnul malo kdo tak se necil.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
27.12.15 17:16
@andelka83 píše:
Ty jo, já budu mít tolik co máš ty komplet na všechno. A dvě děti k tomu. Pis si všechno co utratis, každý časopis, kafe, tričko, pečivo.. Popravdě nechápu jak může dospělý člověk s takovým příjmem nic neusetrit a ještě říct, že neví za co utrácí. :nevim:

Ja to taky nevim, aleod ledna si to budu psat abych mela prehled. Jsem na to dost zvedava

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.12.15 17:17

Chtěla bych zkusit mít dva tisíce na týden, tzn 8000 kč na měsíc a zbytek šetřit na horší časy, je to reálné _? nikdy jsem nedostávala kapesné a ani doma se moc nešetřilo, římž moje chování neomlouvám to ne. Hospodařím s penězi až od té doby co vydělávám

• Citovat
  • Upravit
15575
27.12.15 17:23

Pis si vse, co koupite. Schovavej uctenky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30946
27.12.15 17:24
@Anonymní píše:
Chtěla bych zkusit mít dva tisíce na týden, tzn 8000 kč na měsíc a zbytek šetřit na horší časy, je to reálné _? nikdy jsem nedostávala kapesné a ani doma se moc nešetřilo, římž moje chování neomlouvám to ne. Hospodařím s penězi až od té doby co vydělávám

Setrit bys mela, plat nemas nijak velky, abys byla schopna nasetrit vetsi castku za kratsi cas. Ale chce si to tak nejak rozplanovat, kolik bych chtela setrit, jake castky bys chtela dosahnout, ceho se klidne vzdat a ceho ne. At ten zivot nemas o setreni a „zivoreni“. Ja bych z tech 15 tis 3tis odeslala na sporeni, z 2tis poplatila, co musis a zbylych 10tis rozpopcetla tak, aby bylo pokryto jak jidlo, tak obleceni, tak ale i zabava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16179
27.12.15 17:31

Co se nejvíc osvědčilo mně:

• platit zásadně v hotovosti, když jdu s papírkem na nákup v plánované hodnotě 300,–Kč, vezmu si pětistovku a sakra si rozmyslím, co dám do košíku (kartu mám taky, kdyby náhodou, ale platím s ní minimálně), mám vyzkoušeno, že utratím o cca 30% míň při platbách v hotovosti, než když jsem platila kartou.
  • omezit spotřebu po cestě (=pití, sladké pečivo nebo něco k zakousnutí, časopis apod. jen na cestách do práce, z práce, z nákupu apod.
  • víc vařit (teplé jídlo s pořádným kusem masa vyjde levněji než pečivo se šunkou a sýry)
  • než koupím, zamyslím se, jestli to potřebuju, využiju, jestli doma nemám to samé už Xkrát
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný