Výdělek při RD
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
No takze vam zamestnavatel dal neplacene volno do tech 4 let? Nebo vypoved? Jina varianta neni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cenarius píše:
No takze vam zamestnavatel dal neplacene volno do tech 4 let? Nebo vypoved? Jina varianta neni.
Volala jsem na pojišťovnu a tam mi paní řekla, že si mohu prodloužit RD, ale mám se zaměstnavatelem sepsat čestné prohlášení, že nadále budu pečovat o dítě. O neplaceném volnu ani o výpověď nebyla řeč, tak teď nevím ![]()
- Citovat
- Upravit
Rodičovskou dovolenou můžeš mít pouze do tří let věku. Na pojišťovně asi mysleli rodičovský příspěvek. Ten lze prodloužit do čtyř let.
Zaměstnavatel ti mezi třetím a čtvrtým rokem může dát neplacené volno. Ale když už nepobiras rodičovský příspěvek, tak se musíš nahlásit na pojišťovnu jako osoba pečující o dítě do 7 let. Dítě ale může do školky pouze na dopoledne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nozu píše:
Rodičovskou dovolenou můžeš mít pouze do tří let věku. Na pojišťovně asi mysleli rodičovský příspěvek. Ten lze prodloužit do čtyř let.
Zaměstnavatel ti mezi třetím a čtvrtým rokem může dát neplacené volno. Ale když už nepobiras rodičovský příspěvek, tak se musíš nahlásit na pojišťovnu jako osoba pečující o dítě do 7 let. Dítě ale může do školky pouze na dopoledne.
Aha, ale já říkala na pojišťovně, že už rodičovský příspěvek nepobírám. A kdo mi tím pádem bude platit zdravotní pojištění a můžu si tedy přivydělat u jiného zaměstnavatele brigádně?
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Aha, ale já říkala na pojišťovně, že už rodičovský příspěvek nepobírám. A kdo mi tím pádem bude platit zdravotní pojištění a můžu si tedy přivydělat u jiného zaměstnavatele brigádně?
za osobu, která je nahlášená na zdravotní pojišťovně, že celodenně pečuje o dítě do 7 let (tím věkem si nejsem jistá, možná je to 5 let??), platí zdravotní pojištění stát. Jak je to ale s přivýdělkem na DPČ u jiného zaměstnavatele, to netuším. U stávajícího zaměstnavatele musíš požádat o neplacené volno. Jinak tě pro absenci (nenastoupíš den po třetích narozeninách do práce) může vyhodit. Dohoda se zaměstnavatelem, že pečuješ o dítě, je nějaký folklor dané pracovnice zdravotní pojišťovny. Toto slyším poprvé a nemyslím si, že by to vyplývalo z nějakého zákona či vyhlášky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nozu jeste me napadlo, ze ma extremne slusneho a vstricneho zamestnavatele, ale netusim, jestli ji muze vest u sebe i do tech 4 let jako na MD
Kazdopadne v tom pripade si muze privydelat kde chce a cim chce. Jen na tu DPC max polovicni uvazek a nad 3tis se uz plati soc. a zdrav.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den, nevím jestli se tady něco podobného probíralo, ale jestli ano, tak se předem omlouvám. Mám dotaz ohledně přivýdělku při rodičovské dovolené. Minulý měsíc mi skončil RP, ale u zaměstnavatele jsem měla nahlášenou RD do tří let a ta mi teď končí. Minulý týden jsem mluvila se svým zaměstnavatelem, že si prodlužuji RD do jejích čtyř let z osobních důvodů. Chodím na brigády k jinému zaměstnavateli a mám u něj DPČ. Mohu i nadále si takto přivydělávat, ikdyž už nebudu pobírat RP? Musím to někde hlásit? A bude mi stále stát platit zdravotní pojištění nebo musím už sama? Děkuji.