Vyhodí mě z práce?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
vyhodi me z prace?
Ahoj, mam ted pruser v práci, dostala jsem čip který jsem neuměla používat tak jsem ho nepoužívala skoro vůbec, byl na příchody, odchody z prace, přestávky, ted jsem zjistila že jsem ho asi ztratila, hledala jsem všude, myslite ze mě za to vyhodí? Jsem ve zkusebce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Nevyhodi, ale nemusi ti uhradit vyplatu, kdyz jsi tam v podstate nebyla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Za ztratu cipu asi ne. Za to, ze si neevidujes dochuzaku asi ano. U nas je treba tento system dulezitym zakladem pro pripravu podkladu pro uctarnu pro vypocet mzdy za odpracovany mesic…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nevyhodí, ale uhradíš čip a klidně můžete mít v kolektivní smlouvě, že za neevidování docházky dostaneš nějakou pokutu. Výplatu jako takovou ale dostaneš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Omlouvám se za blbý dotaz, ale to si nikdo nevšiml, že ho nepoužívás? Manžel si zapomněl odpipnout jen jednou a do týdne ho naháněli a musel prokazovat, že tam opravdu byl do tolika hodin. A to pracuje na vedoucí pozici a vidí o tam všichni
pro srandu ty čipy nejsou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@quanavera píše:
Ahoj, mam ted pruser v práci, dostala jsem čip který jsem neuměla používat tak jsem ho nepoužívala skoro vůbec, byl na příchody, odchody z prace, přestávky, ted jsem zjistila že jsem ho asi ztratila, hledala jsem všude, myslite ze mě za to vyhodí? Jsem ve zkusebce.
Snad nevyhodí
a když už tak určitě ne kvůli čipu, spíše, že ses nepípala (nebyla schopná se domluvit, zeptat jak se to dělá atp.)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kvůli ztrátě čipu ne, ale asi tě ho nechají zaplatit. Kvůli tomu, že si nepípáš docházku, protože nevíš jak a neumíš se zeptat možná jo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@quanavera tak foftem sepiš na papír od kdy - do kdy jsi byla v práci a zajdi za šéfem, že sis neodčipla. Ono to lze ručně do systému dopsat…většinou na žádost vedoucího doplní mzdová účtárna. Ale fofrem, konec měsíce se blíží a mzdovky si už výpočet připravují…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@quanavera spíš Tě vyrazí za to, že nedodržuješ docházku. On je takový problém si písknout? Jinak ztrátu hned nahlaš, max ten čip zaplatíš (u nás stál snad 120 kč)…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Čip si zajdi zažádat nový, jen tedy nechápu podle čeho ti spočítají výplatu
. Muž má stejný princip v práci a když se mu povedlo čip zapomenout musel poprosit mistra aby vzal univerzální a pípnul mu, jinak by znamenalo že tam vůbec nebyl
- Citovat
- Upravit
@quanavera píše:
Ahoj, mam ted pruser v práci,dostala jsem čip který jsem neuměla používat tak jsem ho nepoužívala skoro vůbec, byl na příchody, odchody z prace, přestávky, ted jsem zjistila že jsem ho asi ztratila, hledala jsem všude, myslite ze mě za to vyhodí? Jsem ve zkusebce.
No u nás by byl větší problém v vytučněném než v samotné ztrátě čipu. Zvlášť ve zkušebce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když je evidovaná docházka a volno přes číp, tak bych to brala jako hrubé porušení. Pokud bys nahlásila do dne, že se ti ztratil, dají ti nový, strhnou ti 150korun a jede se dál. Ale žádná evidence o tvé pracovní docházce něco o tobě vypovídá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@quanavera To je dobry ulet chodit do prace a kaslat na evidenci dochazky. To bych si nedovolila ani ted, kdy mam uplne jinou pozici nez clovek ve zkusebni dobe.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit