Výhodné jízdné
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Výhodné jízdné
Ahoj, příští týden se chystám je do Trutnova z Prahy. Jake bude nejvýhodnější jízdné? Litacku nemám. Asi bude nejvíc výhodné koupit jízdenku, kterou oznacim na nástupišti, ne? Tak jsem jezdívala do Kutné Hory a z Brna do Hodonina a vždy to vyšlo levněji. Ten den se určitě budu vracet zpět, oplatí se koupit rovnou zpáteční? Snad jsem to napsala srozumitelně. Díky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Na nástupišti se označují snad jenom jízdenky v rámci PID nebo podobných integrovaných systémů ![]()
Normálně si to spojení hoď do idosu a do vyhledávače Českých drah, udělej si i kombinaci se zpáteční a uvidíš.
Sice by mi to zabralo asi stejně času, jako napsat tenhle příspěvek, ale tobě se to třeba bude ještě někdy hodit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MP Janka píše: Více
Ted uz se zpáteční neda koupit, aspon mi to tvrdi u nas na nádraží. Musi si koupit proste listek tam a dalsi zpet. Bez te slevy, co byvala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka píše: Více
Tak ono kupovat to na nádraží bývá nejdražší varianta.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka to je možný, že sleva na to není… Já jezdím občas, tak zas až tak neřeším.
Každopádně platí, že si to vždycky projedu aspoň ve 2 vyhledávačích spojení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky záleží jaký jede dopravce. Jestli teda pojedeš autobusem. Já jezdím hodně a zjistila jsem, že jsou rozdílné ceny. Jinak autobusem to je levnější. A zrovna z Trutnova bych ten bus použila. Je to rychlejší, bez přestupu. Lístek koupíš u řidiče bez místenky nebo v pokladně předem nebo přes Idos na internetu, to je pak i s místenkou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Buba mara píše: Více
Muzu jet jen vlakem. Jdu se synem a ten by to v autobuse asi nedal. Ve vlaku vydrží i celý den.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše: Více
tak já jezdím občas, Nemám tu aplikaci, navíc se tam platí kartou, ne. Já nemám vůbec placení v mobilu. Jezdím na kartu, co se používá v buse, měla by na ni být taky sleva. Jen mě právě překvapilo, že jsem chtěla zpáteční, vždy na tom byla sleva, a ženská řekla, že už to není.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janushh27 píše: Více
Chápu. Tak si kup přes Idos jízdenky s místenkou. Tam je aspoň ta místenka zadarmo, jinak u pokladny za 30,–. Nevím jak na téhle trati, ale obecně bývají teď vlaky docela narvané, tak bych tu místenku raději koupila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak moc moznosti nemas ![]()
Po rychlym zkouknuti webu ceskych drah to vypada, ze zpatecni jizdenky tam fakt nejsou. Kdyz nemas placeni v telefonu, tak hold budes muset koupit na nadrazi v pokladně hotove.
Co je to karta, co se pouziva v autobusu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Euforia píše: Více
já nejsem zakladatelka. Je to něco jako lítačka, ale v jiném kraji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Placeni v telefonu mit nemusis. V aplikaci CD se da platit i normalne platebni kartou, proste tam zadas udaje z karty a zaplatis.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka píše: Více
Jo, v rámci daného kraje bývá. A když člověk ví, jak to nakombinovat, tak se dá vymyslet i zajímavá cena přes víc krajů, ale zde bych se na to vybodla a pokud zakladatelka snáší bus, tak jela tím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka Tak to jsem přehlédla
tak to pak koupit minimálně online, ať mají místenky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Další témata z kategorie
Výlety s dětmi na eMiminu
Kam na rodinný výlet s dětmi?
Inspirujte se v mapě výletů nebo přidejte vlastní oblíbené místo. Sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.