Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím vás všecky…
bydlíme v ponájmu, když jsme se nastěhovaly měly jsme složit nájem a kauci, po domluvě s majitelem sme mohly kauci dát až na ní budeme mít, činí 15tis…jenže v bytě vyhořela elektrika a muselo se rychle jednat, přišel majitel, viděl vyhořelý jistič a řekl..no a nemohly by jste si někoho najít známého aby tu elektriku udělal?…
no kdybychom čekaly na něj tak vyhoří celý panelák…a protože jistič vyhořel znovu a to komplet celý tak jsem nelenila a zavolala hned elektrikáře, který nejprve vyměnil celý jistič, skřínku, vyhořelé kabely atd…no on mi za to majitel vynadl…jako jakto že si dovoluji něco opravovat…no ale dál…dlší měsíc jsem mu napsala že se tedy bude muset udělt ta elektrika, a že bude stát 30tis,…a že jsem nakoupila materiál a mám objednaného elektrikáře…no vynadal mi že v 3plus jedna je to drahý a že musíme platit nájem a že chce kauci…a já jsem se mu snažila vše vysvětlit, že měd a hliník nemuže být napojen na hlavní rozvděč, a že muže být skrat, spojil se s ním elektrikář a vše mu vysvětlil, tak jo souhlasil ale řekl mu že to chce co nejbezpečněji a nejlevněji do lišt, no co si budem povídat opičárna to je…no a tak jsem tedy koupila materiál a i s revizí je to 12126korun…plus za práci elektrikářovi 20tis…a co majitel? chce po mě nájemné?…už nevím co mu mám říct myslí si že peníze kadím na záchodě a že mám dalších 13400nájemné..když jsem mu zaplatila elektriku a mám všecky doklady při ruce…co mám dělat?
![]()
@Iriska12345
no snad poradí někdo, kdo pronajímá, ale aby nájemník platil rekonstrukci el. rozvodů v celém bytě??? to snad ne!
Myslíte tedy že platit nájem nemám? nevím tedy kde bych vzala další peníze…děkuji
Chtěj po majiteli písemnou dohodu, kde ti odečte cenu opravy z nájmu
Příspěvek upraven 29.04.15 v 20:48
Nájem platit musíš, ale pronajímatel musí zaplatit tu opravu, jestliže s ní souhlasil, píšeš že ano.
Bohužel si tu opravu nemůžeš svévolně strhávat z nájmu
Situaci nezávidím.
@Iriska12345 nájem si myslím zaplatit musíš, to je právo na jeho straně. Tu opravu a její proplacení sis měla dohodnout předem a ne počítat, že bude slušný.