Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Dobrý den, předem se omlouvám za anonymitu. Jsem maminka 3 letého dítěte a s partnerem jsme spolu téměř 13 let ( nesezdani ). Dozvěděla jsem se z duverneho zdroje, ze se partner schází s jinou ženou a hledají si byt. Vím, ze byt hledají malý a v jiném městě. Nebudou mít ani zázemí na to, aby byla možná střídavá péče a proto budeme řešit výhradní péči o svěření do mé péče. Chtěla bych mít vše předem připravené promyšlené, až tato situace nastane ( proto aby to bylo co nejméně stresující pro naše dite). A aby vše bylo po právní stránce v pořádku.
- proto me zajímají vaše zkušenosti a postřehy a co vše budu v takové situaci muset vyřešit?
- na co v dohodě by jsme neměli zapomenout?
- a asi budu muset žádat o nějaké příspěvky od státu a nevím na co budu mít nárok a co budu muset dokládat? Nikdy jsem o nic takového nezadala.
- budeme muset řešit některé dohody soudně, když se na všem dohodneme a vše oba podepíšeme?
Všem moc děkuji za pomoc.
pokud potřebuješ dávky, budeš muset mít dohodu schválenou soudně. Takže podat návrh na svěření dítěte do péče, přiložit dohodu
@Lama Lama a jak dlouho tyto soudy trvají? A jak to probíhá. Nechci žádné tahání “ kostlivců ze skříně “ v zájmu nás všech.
@Laver píše:
@Lama Lama a jak dlouho tyto soudy trvají? A jak to probíhá. Nechci žádné tahání “ kostlivců ze skříně “ v zájmu nás všech.
Záleží na okrese, většinou jsou dohody na jedno stání, na nic moc se neptaj, pa pár minut jste venku, termín za několik měsíců, obvykle.
@Laver píše:
Pro dávky to potřebuješ soudně, žádné tahání kostlivcu probíhat nemusi, pokud se dohodnete, u nás to bylo na jedno stání, za ctvrt hodiny sme byli venku, dohodl se styk (otec dva víkend v měsíci), výše alimentů a konec, obě strany souhlasily, tak nebyl problém. Nicméně na soud sme čekali dost dlouho, stání bylo za 8 měsíců od podání.
@Kriss Tina a to těch X měsíců nemám možnost čerpat dávky? Já jen ze opravdu s tím nemám zkušenost
@Anonymní píše:
@Kriss Tina a to těch X měsíců nemám možnost čerpat dávky? Já jen ze opravdu s tím nemám zkušenost
Asi záleží který
na něco (třeba přídavky na děti) bys musela třeba dokládat i prijem otce.
Ahoj, ja ti sice asi moc nepomuzu, ale resim neco podobneho. Chlap odesel za jinou,3 roky jsme,,fungovaly,,jak se dalo, vse jsme si dohodli, kdyz pominu me emoce, tak to slo. A najednou bum, chlap se i se ženskou stehujou 80 km ode me a uz tu mam pomalu papiry na stridavou peci, s tim, ze ma zajistenou skolku, skolu, vse potrebne. Kdybych o tomhle vedela pred tremi lety, hned bych to vzala soudne.Ted trnu hruzou, jak tahle tahanice dopadne…tak jen aby ten tvuj pak taky neotocil ![]()
Toho ze by šel se mnou do většího sporu se moc nebojím. Nemá finance na to aby si vzal právníka a já mám právníka v rodině a Tata je bývalý policajt. A když by to šlo k soudu a chtěl stridavku nebo něco jiného tak prave on by z toho nevyšel moc dobre. Ale zatím do toho nechci tahat rodinu a řešit před nimi jeho minulost a průšvihy.
@Anonymní píše:
Toho ze by šel se mnou do většího sporu se moc nebojím. Nemá finance na to aby si vzal právníka a já mám právníka v rodině a Tata je bývalý policajt. A když by to šlo k soudu a chtěl stridavku nebo něco jiného tak prave on by z toho nevyšel moc dobre. Ale zatím do toho nechci tahat rodinu a řešit před nimi jeho minulost a průšvihy.
No, nedělej si iluze, jeho minulost a prusvihy nikoho moc zajimat nebudou, když nevadily tobe v tom s nim mit dite.
@Anonymní píše:
Minulost nikoho zajímat nebude, když dojde na soud, tak je zajímá co je teď. Jaké má zazemi, finance atd. I kdyby to byl já nevím bývalý alkoholik, měl exekuce apod, tak je to minulost, záleží jak je na tom teď.
@Kriss Tina píše:
Minulost nikoho zajímat nebude, když dojde na soud, tak je zajímá co je teď. Jaké má zazemi, finance atd. I kdyby to byl já nevím bývalý alkoholik, měl exekuce apod, tak je to minulost, záleží jak je na tom teď.
No pockej, a nevis, jak tedy prihlizi soud k matce na materskem s bankovnim kontem pomalu nula nula prd oproti ex co ma penez jak zelez? myslis, ze to je jeden z duvodu dat dite k otci? ![]()
@Anonymní píše:
No pockej, a nevis, jak tedy prihlizi soud k matce na materskem s bankovnim kontem pomalu nula nula prd oproti ex co ma penez jak zelez? myslis, ze to je jeden z duvodu dat dite k otci?
Ne to není důvod dat dítě k otci, nevyloučila bych teda stridavku u staršího dítěte pak, kojence od matky nikdo nevezme, Proste se bude brát ohled na celkový stav, nejen finančně, ale i jaké má kdo bydlení, kde je dítě zvyklé, jak kdo dokáže zajistit o to dítě péči atak ![]()
Pro sepsání takhle důležitého dokumentu si najdi právníka. On Ti nejlíp poradí.
Dobrý den, předem se omlouvám za anonymitu. Jsem maminka 3 letého dítěte a s partnerem jsme spolu téměř 13 let ( nesezdani ). Dozvěděla jsem se z duverneho zdroje, ze se partner schází s jinou ženou a hledají si byt. Vím, ze byt hledají malý a v jiném městě. Nebudou mít ani zázemí na to, aby byla možná střídavá péče a proto budeme řešit výhradní péči o svěření do mé péče. Chtěla bych mít vše předem připravené promyšlené, až tato situace nastane ( proto aby to bylo co nejméně stresující pro naše dite). A aby vše bylo po právní stránce v pořádku.
Všem moc děkuji za pomoc.