Výhradní péče dohoda

Anonymní
7.6.23 15:46

Výhradní péče dohoda

Dobrý den, předem se omlouvám za anonymitu. Jsem maminka 3 letého dítěte a s partnerem jsme spolu téměř 13 let ( nesezdani ). Dozvěděla jsem se z duverneho zdroje, ze se partner schází s jinou ženou a hledají si byt. Vím, ze byt hledají malý a v jiném městě. Nebudou mít ani zázemí na to, aby byla možná střídavá péče a proto budeme řešit výhradní péči o svěření do mé péče. Chtěla bych mít vše předem připravené promyšlené, až tato situace nastane ( proto aby to bylo co nejméně stresující pro naše dite). A aby vše bylo po právní stránce v pořádku.

• proto me zajímají vaše zkušenosti a postřehy a co vše budu v takové situaci muset vyřešit?
  • na co v dohodě by jsme neměli zapomenout?
  • a asi budu muset žádat o nějaké příspěvky od státu a nevím na co budu mít nárok a co budu muset dokládat? Nikdy jsem o nic takového nezadala.
  • budeme muset řešit některé dohody soudně, když se na všem dohodneme a vše oba podepíšeme?

Všem moc děkuji za pomoc.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
81479
7.6.23 15:48
@Anonymní píše:
Dobrý den, předem se omlouvám za anonymitu. Jsem maminka 3 letého dítěte a s partnerem jsme spolu téměř 13 let ( nesezdani ). Dozvěděla jsem se z duverneho zdroje, ze se partner schází s jinou ženou a hledají si byt. Vím, ze byt hledají malý a v jiném městě. Nebudou mít ani zázemí na to, aby byla možná střídavá péče a proto budeme řešit výhradní péči o svěření do mé péče. Chtěla bych mít vše předem připravené promyšlené, až tato situace nastane ( proto aby to bylo co nejméně stresující pro naše dite). A aby vše bylo po právní stránce v pořádku.
  • proto me zajímají vaše zkušenosti a postřehy a co vše budu v takové situaci muset vyřešit?
  • na co v dohodě by jsme neměli zapomenout?
  • a asi budu muset žádat o nějaké příspěvky od státu a nevím na co budu mít nárok a co budu muset dokládat? Nikdy jsem o nic takového nezadala.
  • budeme muset řešit některé dohody soudně, když se na všem dohodneme a vše oba podepíšeme?

Všem moc děkuji za pomoc.

pokud potřebuješ dávky, budeš muset mít dohodu schválenou soudně. Takže podat návrh na svěření dítěte do péče, přiložit dohodu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
7.6.23 15:50

@Lama Lama a jak dlouho tyto soudy trvají? A jak to probíhá. Nechci žádné tahání “ kostlivců ze skříně “ v zájmu nás všech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
7.6.23 15:57
@Laver píše:
@Lama Lama a jak dlouho tyto soudy trvají? A jak to probíhá. Nechci žádné tahání “ kostlivců ze skříně “ v zájmu nás všech.

Záleží na okrese, většinou jsou dohody na jedno stání, na nic moc se neptaj, pa pár minut jste venku, termín za několik měsíců, obvykle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
7.6.23 16:18
@Laver píše:
@Lama Lama a jak dlouho tyto soudy trvají? A jak to probíhá. Nechci žádné tahání “ kostlivců ze skříně “ v zájmu nás všech.

Pro dávky to potřebuješ soudně, žádné tahání kostlivcu probíhat nemusi, pokud se dohodnete, u nás to bylo na jedno stání, za ctvrt hodiny sme byli venku, dohodl se styk (otec dva víkend v měsíci), výše alimentů a konec, obě strany souhlasily, tak nebyl problém. Nicméně na soud sme čekali dost dlouho, stání bylo za 8 měsíců od podání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.6.23 17:04

@Kriss Tina a to těch X měsíců nemám možnost čerpat dávky? Já jen ze opravdu s tím nemám zkušenost

• Citovat
  • Upravit
37131
7.6.23 17:09
@Anonymní píše:
@Kriss Tina a to těch X měsíců nemám možnost čerpat dávky? Já jen ze opravdu s tím nemám zkušenost

Asi záleží který :nevim: na něco (třeba přídavky na děti) bys musela třeba dokládat i prijem otce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.6.23 18:46

Ahoj, ja ti sice asi moc nepomuzu, ale resim neco podobneho. Chlap odesel za jinou,3 roky jsme,,fungovaly,,jak se dalo, vse jsme si dohodli, kdyz pominu me emoce, tak to slo. A najednou bum, chlap se i se ženskou stehujou 80 km ode me a uz tu mam pomalu papiry na stridavou peci, s tim, ze ma zajistenou skolku, skolu, vse potrebne. Kdybych o tomhle vedela pred tremi lety, hned bych to vzala soudne.Ted trnu hruzou, jak tahle tahanice dopadne…tak jen aby ten tvuj pak taky neotocil ;)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.6.23 19:01

Toho ze by šel se mnou do většího sporu se moc nebojím. Nemá finance na to aby si vzal právníka a já mám právníka v rodině a Tata je bývalý policajt. A když by to šlo k soudu a chtěl stridavku nebo něco jiného tak prave on by z toho nevyšel moc dobre. Ale zatím do toho nechci tahat rodinu a řešit před nimi jeho minulost a průšvihy.

• Citovat
  • Upravit
101648
7.6.23 22:29
@Anonymní píše:
Toho ze by šel se mnou do většího sporu se moc nebojím. Nemá finance na to aby si vzal právníka a já mám právníka v rodině a Tata je bývalý policajt. A když by to šlo k soudu a chtěl stridavku nebo něco jiného tak prave on by z toho nevyšel moc dobre. Ale zatím do toho nechci tahat rodinu a řešit před nimi jeho minulost a průšvihy.

No, nedělej si iluze, jeho minulost a prusvihy nikoho moc zajimat nebudou, když nevadily tobe v tom s nim mit dite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
7.6.23 22:42
@Anonymní píše:

Minulost nikoho zajímat nebude, když dojde na soud, tak je zajímá co je teď. Jaké má zazemi, finance atd. I kdyby to byl já nevím bývalý alkoholik, měl exekuce apod, tak je to minulost, záleží jak je na tom teď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.6.23 23:07
@Kriss Tina píše:
Minulost nikoho zajímat nebude, když dojde na soud, tak je zajímá co je teď. Jaké má zazemi, finance atd. I kdyby to byl já nevím bývalý alkoholik, měl exekuce apod, tak je to minulost, záleží jak je na tom teď.

No pockej, a nevis, jak tedy prihlizi soud k matce na materskem s bankovnim kontem pomalu nula nula prd oproti ex co ma penez jak zelez? myslis, ze to je jeden z duvodu dat dite k otci? :O

• Citovat
  • Upravit
37131
7.6.23 23:12
@Anonymní píše:
No pockej, a nevis, jak tedy prihlizi soud k matce na materskem s bankovnim kontem pomalu nula nula prd oproti ex co ma penez jak zelez? myslis, ze to je jeden z duvodu dat dite k otci? :O

Ne to není důvod dat dítě k otci, nevyloučila bych teda stridavku u staršího dítěte pak, kojence od matky nikdo nevezme, Proste se bude brát ohled na celkový stav, nejen finančně, ale i jaké má kdo bydlení, kde je dítě zvyklé, jak kdo dokáže zajistit o to dítě péči atak :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dlouhá punčoška
8.6.23 20:05

Pro sepsání takhle důležitého dokumentu si najdi právníka. On Ti nejlíp poradí.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML