Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Osobně bych se víc bála, že na mrkev bude tatínek. Ten náš je nervózní ze svých pochůzek a tohle si nejsem jistá, jestli by zvládl. Spíš ne. ![]()
Chápu tě, ale oni to zvládnou
já teď byla v nemocnici a syn (4roky) musel jit poprvé na odběry krve. Taky jsem měla obavy jak to zvládnou. A zvládl to s tatínkem krásně. Tatínek se mi pak přiznal, že měl strach, že když to uvidí, tak sebou sekne
to mě vůbec nenapadlo se bát i o manžela
teď už spolu obíhají další doktory a úplně v pohodě.
V zimě bude muset jít tatínek nejspíš s mladším synem na mandle a toho se teda bojím víc. Neumím si to představit. Ale já tu holt budu mít kojené miminko. Budou to muset zvládnout. Jen to bude pro mě fakt těžký.
Jsem si jistá, že taťka to zvládne. Zvládá se starat když je malej nemocný, jsou hodne spolu. Já dělám krátký dlouhý. Takže není jiná možnost. ![]()
Taky jsem byla zvyklá být součástí všeho kolem dětí. Nicméně spíš kvůli sobě, než že by to děti nezvládly s někým jiným. On to s tátou zvládne, nemaluj si to horší než to je, to bude akorát nervovat tebe.
To chce klid, já taky oběhávám všechno s holkama, ale s dcerou k zubaři chodí manžel, zubařka tvrdí že je dcera víc v klidu.Tak se uklidni, chlapy to zvládnou, neboj.
Moje dcera doktory zvládá lépe s tatínkem, než semnou. Jednou už byla i s babičkou a úplně v pohodě. Semnou brečí, jen co vejdeme do ordinace. Podle mě ze mě cítí tu nervozitu a padá to pak i na ni.
Byla bych klidná, zvládnou to ![]()
Děkuji všem za uklidnění. Možná je to i tím, že nevím, jak bude reagovat, pokud mu budou zpubek trhat, tak to bude prvni zoubek venku a prostě maminka tam nebude, aby ho uklidnila a pofoukala mu bolístku no. ![]()
@Anonymní píše:
Ahojky, malý (5,5 roku) jde po roce na kontrolu k zubařce. Objednala jsem nás abych měla volno a mohla být u toho a byt s nim.
Ale v ten den musim na školeni do Prahy. Takže jde se svým tatínkem. Na tatínkovi teda visí víc než na mě. Občas ho pobolívá stolička a já mam strach, že mu ji budou trhat. Kaz tam má na 100%. Pokažde když na to myslím, je mi z toho hrozně ouzko, že tam pro nej nebudu jako podpora, že tam bude jen ten taťka. Bojím se normálně za něj, že ho to bude bolet, že bude plakat, jsem z toho pocitu uplně zoufalá. Když se na nej podivam, vubec neví co ho čeká a mě je ho šileně lito. Mezitim co on bude v křesle, tak já budu za volantem do Prahy. Asi už jsem uplně zešílela, ale všechny doktory oběhává se mnou a teď snad poprve bude beze mě.
Měl někdo stejný pocit, nebo už je ze mě blázen?
Já dávala ještě donedávna starší dítě do analgosedace a mladšího budu dávat do analgosedace teď. A mléčné zuby se trhat nemusí, když se ošetří včas.
@Anonymní píše:
Děkuji všem za uklidnění. Možná je to i tím, že nevím, jak bude reagovat, pokud mu budou zpubek trhat, tak to bude prvni zoubek venku a prostě maminka tam nebude, aby ho uklidnila a pofoukala mu bolístku no.
Nemyslím si že mu to budou trhat… ono ty stoličky se snaží dětem zachránit. Budou mu spíše ten kaz vrtat a to ho bolet nebude. Už mu vrtali zub někdy? Měli jste jít fakt hned když už trošku bolelo. Ale pokud jen pobolívá, nebude to hluboký kaz a bude to povrchové vrtání.
Nebud zbytecne nervozni, malej to z tebe vyciti a bude se zbytecne bat dopredu ![]()
Hele, to bude dobry
, ja takhle jednou vedla dceru na RTG celisti do vedlejsi ordinace a nez jsem prisla, mel syn zub vyvrtany a nebyl u nej nikdo. Zvladli jsme to vsichni se cti. Zato dcera ve 2.tride se nejak nevyspala a pri trhani viklajici se jednicky malem rozkopala ordinaci, a to i pres mou pritomnost.
@KKK85 pravě ze jen občas rekne že ho to bolí, tak si jde vypláchnout pusinku, zoubek vyčistime a za pul hodiny o nem neví. Bolest přichazi nepravidelne. Jednou za dva tydny, pak az za mesic atd. Kdyby to bylo dlouhodobé, už jsme davno po zubařce ![]()
@Anonymní píše:
@KKK85 pravě ze jen občas rekne že ho to bolí, tak si jde vypláchnout pusinku, zoubek vyčistime a za pul hodiny o nem neví. Bolest přichazi nepravidelne. Jednou za dva tydny, pak az za mesic atd. Kdyby to bylo dlouhodobé, už jsme davno po zubařce
to bude počínající kaz, maličky…určitě at to zmíní. Ale to není na trhání stoličky…to se tak řešilo kdysi. Teď se snaží zub zachránit i mléčný, zvlášt stolička. Drží místo pro další zuby a je lepší jak je na místě.
Ahojky, malý (5,5 roku) jde po roce na kontrolu k zubařce. Objednala jsem nás abych měla volno a mohla být u toho a byt s nim.
Ale v ten den musim na školeni do Prahy. Takže jde se svým tatínkem. Na tatínkovi teda visí víc než na mě. Občas ho pobolívá stolička a já mam strach, že mu ji budou trhat. Kaz tam má na 100%. Pokažde když na to myslím, je mi z toho hrozně ouzko, že tam pro nej nebudu jako podpora, že tam bude jen ten taťka. Bojím se normálně za něj, že ho to bude bolet, že bude plakat, jsem z toho pocitu uplně zoufalá. Když se na nej podivam, vubec neví co ho čeká a mě je ho šileně lito. Mezitim co on bude v křesle, tak já budu za volantem do Prahy. Asi už jsem uplně zešílela, ale všechny doktory oběhává se mnou a teď snad poprve bude beze mě.
Měl někdo stejný pocit, nebo už je ze mě blázen?