Vyhřeznutí močové trubice?

15418
25.7.19 07:29

@Srpnoveslunicko Nemůže to být křečová žíla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25.7.19 07:36

@ivašot. Tyjo tak to mě vůbec nenapadlo, že by byla přímo na močové trubici? 8o

Abych pravdu řekla, tak jsem dosud až zázračně byla bez komplikací - žádné křeč. žíly, žádné opuchy, prostě pohoda… Někde se to očividně projevit muselo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4421
25.7.19 23:12

Někde jsem četla, že se takhle v těhotenství může udělat křečová žíla. I na takových choulostivých místech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17910
25.7.19 23:16

Dost pravdepodobne varix, krecova zila, ale konzultuj na gynde. Nic moc s.tim.udelat nejde, pokid jde o varix.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.7.19 08:45

Ahoj holky, diky moc za příspěvky, nakonec je to opravdu výhřez močové trubice díky tomu, jak malý tlačí :lol: dostala jsem pro jistotu detralex na zpevnění žil, mám se dlabat pohankou a prý se to po 6nedělí buď vrátí samo, nebo se to bude řešit… Tak doufám, že se to vrátí samo tam, kam má :roll: :think: na netu jsem nic moc nenašla, ale dr. přitom říkala, že se jedná o poměrně častý problém :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
14.5.24 09:26

@Srpnoveslunicko Ahoj, jak to dopadlo? Mě se to udělalo v těhotenství taky a zůstalo mě to tam, jmenuje se to karunkula močové trubice. Byla jsem s tím 2× na laser a nepomohlo to. Mě to totiž i bolí. Odstraňuje se to jedině chirurgicky při uspání a do toho se mi moc nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.5.24 14:34

@Petra Btw Ahoj :mavam: tak velice podobně, jako u tebe - gyndařka mi už po prvním porodu potvrdila, že je to karunkula a že uvidíme, jestli to nějak bude pracovat. To byl podzim 2019 - od té doby jsem ještě v létě 2022 porodila podruhé, karunkula se nijak nehla, stále stejný stav - ani lepší, ani horší.
Dokud jsem „jen“ běhala doma za dětmi, tak dobrý, při jízdě na kole jsem to cítila - gyndařka mi doporučila nosit kvalitní cyklokalhoty naostro a světe div se, fakt to bylo o sto procent lepší. Nutno podotknout, že i při sexu se stane, že ji začnu cítit a je to nepříjemné. Ale to se dá relativně „naučit“ a přizpůsobit tak, aby k tomu nedocházelo :jazyk:
Poslední půlrok ale částečně trávím v práci a jakmile sedím vícero hodin v kuse, začínám to cítit - další den pak ještě lehce, pak dobrý. Jak bych s tím ale měla fungovat do budoucna na plný úvazek v kanclu nevím :nevim:
V červnu jdu na gyndu, tak se zeptám, jaké jsou možnosti - dohledala jsem uroplastiku, což bude nejspíš to, co píšeš, akorát psali, že v lokální anestezii…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
14.5.24 15:11

@Srpnoveslunicko Dlouho jsem hledala kdo to odstraňuje laserem a našla jsem na Slovensku speciální Urologickou kliniku Lauros v Píšťanech a dala jsem za to 10t. anestezie byla lokální jen mastí, ale i tak jsem myslela že se bolestí po… Byla jsem 2× a furt to tam mám. Můj urolog mě tvrdil že to v čr nikdo laserem nedělá (dokud jsem si to nezjistila sama) a jediná možnost jak se toho zbavit je uspat, protože lokálně se to nedá vydržet, že je to šíleně citlivé, což mohu potvrdit, takže já asi budu muset přistoupit ke kudle. Údajně se to uřízne, pak 1-2 stehy a na druhý den domů, ale vůbec se mě do toho nechce :? :,( Taky mě to vadí na kole, občas slabě krvácí, nejvíce to cítím před a po ovulaci jak se tam dole všechno nafoukne. Zjistila jsem že v tom nejhorším mě na to pomáhá Rowatinex, normálně koupíš v lékárně, ale je to jen dočasné řešení na pár hodin. Zvláštní že při menstruaci je to úplně v klidu. Dej pak vědět jaké možnosti ti dr nabídne, můj Urolog prej nic jiného než chir. zákrok nezná… A ten Detralex, bylo to k něčemu? Mě zas urolog dal mast Ovestin, ale nic to nedělalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí