Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Zdravím… před rokem mi Dr. po porodu sekcí doporučil nitroděložní hormonální tělísko Kyleena (jsem po 2 sekcích). To tělísko jednak překáží při styku (zastřižení vláken prý není možné a jsou tak jemná, že údajně nemohou vadit - přítel je jiného názoru), špiním stále minimálně týden, většinou déle (ale je pravda, že jsem zbavena bolesti), o nafouknutém břiše ani nemluvím (ale nemohu zase tvrdit, že je to jen tělískem)… Dr. mi tvrdí, že vyjmutí by byl špatný tah - menstruace by byla mnohem delší a navíc je to kvůli neprodělanému přirozenému porodu obtížné…máte s tím některá, prosím, zkušenost???
Tak neprodělaný porod je divný důvod, když ti ho zavedl a to je horší. Ale jestli je to hormonální tělísko, tak se může při vyndání zhoršit ms. U mě s tělískem pár dní špinění hodně slabě, proti MS kdy vložka a kalíšek nestíhaly.
Můžu se zeptat jak probíhalo vyndání tělíska? Bolelo/nebolelo? Aktuálně mě to po 5letech čeká, tak mám nervy…
díky za odpověď ![]()
Zdravím… před rokem mi Dr. po porodu sekcí doporučil nitroděložní hormonální tělísko Kyleena (jsem po 2 sekcích). To tělísko jednak překáží při styku (zastřižení vláken prý není možné a jsou tak jemná, že údajně nemohou vadit - přítel je jiného názoru), špiním stále minimálně týden, většinou déle (ale je pravda, že jsem zbavena bolesti), o nafouknutém břiše ani nemluvím (ale nemohu zase tvrdit, že je to jen tělískem
)… Dr. mi tvrdí, že vyjmutí by byl špatný tah - menstruace by byla mnohem delší a navíc je to kvůli neprodělanému přirozenému porodu obtížné…máte s tím některá, prosím, zkušenost???