Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Neberu žádnou antikoncepci a jsem na tom po 2 dětech úplně stejně. S nějakým extra efektem bych po vytažení tělíska nepočítala.
@Anonymní píše:
Ahoj, řešíme doma celkem nepříjemnou věc. Tou je snížení mého libida. máme dvě děti, jsem 6 let doma na rodičáku. Mám zavedeno nitroděložní tělísko (hormonální) a když jsem tento problém řešila na gyndě, koukla na věk prcků a řekla, že není čemu se divit..že je normální, že s malými dětmi a povinnostmi, starostmi je chuť k sexu nižší. Dle ní obsahuje Těl. minimum hormonů, které působí pouze v děloze (každopádně jsou to pořád hormony že ano). Nepřipadám si frigidní, ale můj muž by mohl denně a i když máme sex min. 2-3 týdně tak mě se mi do něj kolikrát vůbec nechceale když k němu dojde, užijeme si jej oba. A je mi líto, že si manžel někdy myslí že mě nepřitahuje apod., což není pravda. K jádru věci - muž uvažuje nad vasektomií, abych já nemusela mít žádnou antikoncepci. Je tady prosím někdo, kdo měl stejný problém? Zlepšil se Váš sexuální život? Budu ráda za odpovědi.
Já si ze stejného důvodu nechala udělat sterilizaci, další děti nechci. A k nějakému většímu zvýšení libida nedošlo, zklamu tě. Ale je to prostě únava a lenost. Já to u sebe dokážu posoudit. Když už k tomu dojde, sex si užívám a baví mě, manžel je skvělý milenec. Ale fyzicky těžká práce na plný úvazek v protisměnách, děti 3 a 5 let a k tomu domácnost dělají divy, no
ale poslední dobou se to jen a jen zlepšuje a frekvence zase stoupá
jinak ja si osobně myslím, že je to nějaké automatické nastavení v období, kdy nás ty děti nejvíc potřebují.
Jsem taky doma na rodicaku 6 let se dvema detmi, zadnou antikoncepci neberu a nemam a chut na sex taky mizerná. Tělískem to nebude.
Toho se prave obavam, aby muz nesel na takove radikalni reseni, ja vyndam telisko a bude to vicemene stejne…
Treba ma kamaradka bez teliska mohla porad a s teliskem nemela chut vubec…mozna opravdu muze mit na nektere zeny vetsi vliv i to minimum hormonu ![]()
@Anonymní píše:
Toho se prave obavam, aby muz nesel na takove radikalni reseni, ja vyndam telisko a bude to vicemene stejne…
Treba ma kamaradka bez teliska mohla porad a s teliskem nemela chut vubec…mozna opravdu muze mit na nektere zeny vetsi vliv i to minimum hormonu
Na me měla strašný vliv klasická antikoncepce. Byla jsem i emočně plocha. Brala jsem ji 10 let, pak 6 let nic a teď 3m telisko. To na me nemá vliv, cítím na sobě když jsem unavená, ze pak proste chuť není. A pardon, ale práce, 2 skolkovne děti, sex 2-3× týdne… to si chlap má ještě pískat a ne pindat ![]()
2-3 tydne je myslim slusny kompromis. Mozna, kdyz bude vic pomahat, snizi se mu libido taky.
![]()
To on nepinda spis mu vadi i to ze nezacinam ja, nejsem vice akcni atd. Neni to jen o poctu ale tak nejak celkove. To on pomaha
je zlatej jen ten sex nam trochu vazne ![]()
Ano hormony mají na libido obrovský negativní vliv, já delší dobu hledám vhodného partnera - když s nikým nejsem, tak antiko samozřejmě nepoužívám, pak se s někým seznámím, jsem nadšená, zamilovaná, muž se mi líbí - tak začnu používat antikoncepci, než dojde k intimitám, a hotovo konec - na žádný sex nikdy ani nedojde, protože na to nemám žádnou chuť, jsem protivná a začínám chlapa zkoumat, co vše mi na něm vadí, nakonec samozřejmě vadí na každém něco, navíc žádného chlapa nebaví vztah bez sexu, tak to jde do kytek, časem se rozejdeme a za pár měsíců totéž ![]()
@Anonymní píše:
Ano hormony mají na libido obrovský negativní vliv, já delší dobu hledám vhodného partnera - když s nikým nejsem, tak antiko samozřejmě nepoužívám, pak se s někým seznámím, jsem nadšená, zamilovaná, muž se mi líbí - tak začnu používat antikoncepci, než dojde k intimitám, a hotovo konec - na žádný sex nikdy ani nedojde, protože na to nemám žádnou chuť, jsem protivná a začínám chlapa zkoumat, co vše mi na něm vadí, nakonec samozřejmě vadí na každém něco, navíc žádného chlapa nebaví vztah bez sexu, tak to jde do kytek, časem se rozejdeme a za pár měsíců totéž
Tak tohle je psychicky. Když je nový partner a funguje chemie, tak nějaká antikoncepce na začátku nemá vliv
Tělísko nemám, ani pilule a nemám ani chuť. Taktéž 2 malé děti. Myslím, že je to příroda, taková přirozená forma antikoncepce, aby se samice starala o již narozená mláďata a neplodila jim další konkurenci.
Ale kdo ví.. Měla jsem před manželem jeden dlouhý vztah, kde mě po sedmi letech to libido taky téměř opustilo. A děti jsme neměli.
@Anonymní píše:
Treba ma kamaradka bez teliska mohla porad a s teliskem nemela chut vubec…mozna opravdu muze mit na nektere zeny vetsi vliv i to minimum hormonu
Tak vyndej telisko, par mesicu pouzivejte kondomy, a zjistis, zda je problem v telisku. Stara se muz o domacnost a deti? Mas dost casu na odpocinek?
@Wani presne tohle me taky napadlo zkusit vyndat a uvidime. My totiz nevime ani zpetne - byli jsme spolu chvilku, ja otehotnela a protoze jsme bydleli daleko od sebe tak sex byl vzdy o vikendu co jsme se vzdy videli tak jsme byli nateseni a bylo ho jodne
a pak uz byly deti. On pomaha jak to jde. Je to skvely tata i manzel. Cas na sebe mam i kdyz kolikrat ne tolik co bych chtela. No musim s nim jeste znovu sednout a promluvit..
@Anonymní píše:
@Wani presne tohle me taky napadlo zkusit vyndat a uvidime. My totiz nevime ani zpetne - byli jsme spolu chvilku, ja otehotnela a protoze jsme bydleli daleko od sebe tak sex byl vzdy o vikendu co jsme se vzdy videli tak jsme byli nateseni a bylo ho jodnea pak uz byly deti. On pomaha jak to jde. Je to skvely tata i manzel. Cas na sebe mam i kdyz kolikrat ne tolik co bych chtela. No musim s nim jeste znovu sednout a promluvit..
Hele, nám nejvíc pomohlo o tom mluvit. Ne to odbýt tím,, miláčku, dneska nic nebude, bolí mě hlava". Ale vysvětlila jsem mu, jak a co cítím. Já třeba potřebovala jeho blízkost a mazlení, ale sex samotný mi nic neříkal. Často jsem ho ujišťovala, že to nemá s ním nic společného. Přežili jsme to a jak říkám, pořád je to lepší a lepší
Ahoj, řešíme doma celkem nepříjemnou věc. Tou je snížení mého libida. máme dvě děti, jsem 6 let doma na rodičáku. Mám zavedeno nitroděložní tělísko (hormonální) a když jsem tento problém řešila na gyndě, koukla na věk prcků a řekla, že není čemu se divit..že je normální, že s malými dětmi a povinnostmi, starostmi je chuť k sexu nižší. Dle ní obsahuje Těl. minimum hormonů, které působí pouze v děloze (každopádně jsou to pořád hormony že ano). Nepřipadám si frigidní, ale můj muž by mohl denně a i když máme sex min. 2-3 týdně tak mě se mi do něj kolikrát vůbec nechce
ale když k němu dojde, užijeme si jej oba. A je mi líto, že si manžel někdy myslí že mě nepřitahuje apod., což není pravda. K jádru věci - muž uvažuje nad vasektomií, abych já nemusela mít žádnou antikoncepci. Je tady prosím někdo, kdo měl stejný problém? Zlepšil se Váš sexuální život? Budu ráda za odpovědi.