Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Prosím o radu. Syn (4 roky) má už asi týden a půl kašel. Nejdříve měl suchý, dávala jsem mu Jitrocelový sirup. V pátek jsem koupila Stodal a ten mu docela zabral a začal vykašlávat. Teď kašle cca 6-7× za den takovým tím chraplavým vykašlávacím kašlem. Občas to v něm i chrčí. Dávali byste mu stále ten Stodal nebo něco jiného? Děkuji za radu.
Pokud zabírá, tak bych asi pokračovala. Pokud by kašel neustoupil do pátku, šla bych před víkendem pro jistotu k lékařce na poslech, jestli to nepadlo na průdušky… Syn mi na tohle poměrně trpí, tak jsem už vycvičená…
Malá 3,5 má cca 3 týdny kašel…nejprve suchý, dráždivý…později chrčivý…má termín na nosní mandle…dostala zyrtec, ventolin, kodein…nic nepomáhalo, v noci záchvaty. Šla jsem s ní na výtěry…ty v normálu. Včera jsme s ní letěli na rtg a na dětské k primářce…rtg opět čistý. Primářka se přiklání k názoru, že jde o silnější alergii (na vyšetření byla loni). No nabrala krev na podrobné testy, dala Aerius plus sirup a v pátek má KO. Do té doby jsem zkoušela med, jitrocel, mucosolvan, stodal a nic…radši s ním zajdi na podrobné vyšetření a nenech ho trápit ![]()