Vyklizení kočárkárny

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1654
31.8.13 12:52

Vyklizení kočárkárny

Přistál nám na dveřích papír, že do dnešního večera musíme vyklidit kočárkárnu kvůli hygienickým a protipožárním předpisům. Je tam ještě o sušárně prádla (nemáme) a chodbách - to se předpokládám týká botníků atd., odklidila jsem teda kočárek z chodbičky u hlavních dveří dole (netahala jsem ho několikery schody do kočárkárny, když chodíme každý dvě hodiny ven), ale jde mi o tu kočárkárnu. Mám v ní kočárky za cca 40.000,– + kola. Byt máme 2+1 a fakt nemáme garáž atd., na papíře píšou, že pokud to nevyklidím, tak to vyklidí a o náklady se podělí nájemníci (městské byty). Má to nějakou oporu v zákoně? Fakt nevím, kam si ty kočárky strčím :cert:, přece mi je nemůžou vyhodit! :cert:

Našla jsem akorát, že musí být vyklizena úniková cesta a do ní fakt kočárkárna nespadá :nevim:… neví někdo náhodou jestli se tohle dělá běžně? :?… k čemu pak ta kočárkárna je, když tam nesmím mít kočárky? :cert: (nezabírám ji ani ze čtvrtiny)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4247
31.8.13 13:00

Je to blbost, volne musí být únikové prostory a přístup k jisticum. Jestli nemáte hlavní jistic v kocarkarne, tak tam jen chce mít někdo volno… Třebas na schůze nebo tak. Šla bych za spravcem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1654
31.8.13 13:02

My máme městský byt, takže se tu právě nic jako schůze nekonají. Zašla bych kamkoliv, kdyby nebyla sobota, to samozřejmě nikdo nepracuje. Zeptám se jich jestli někdo přijde na kontrolu, ale zatim jsem nikoho neslyšela. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4247
31.8.13 13:02

Ted jsem dokoukla - městský být. Tak to s tím nic nenadelas, ať mají důvod jakýkoliv. Mrkni do smlouvy jaké prostory tam máte. Ale za tím správcem bych stejně šla, za to nic nedas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4247
31.8.13 13:03

To je divný, ze to udělali zrovna v sobotu, co kdybyste nebyli doma? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6536
31.8.13 13:03

U nás to bylo taky o vyklizení ale protože tam lidi měli šílenýho harampádí a nesloužilo to moc pro kočárky tak se to uklidilo ale slouží to pořád pro kola a kočárky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2947
31.8.13 13:12

A k cemu potom ta kocarkarna je? Jsou tam pristupna okna? Jinak v tom nevidim jako unikovpu cestu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1654
31.8.13 13:14

Nejsou tam okna, je to jako sklep, akorát velký. A plesnivý. Koukám do tý smlouvy o žádný kočárkárně ani slovo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1654
31.8.13 13:15
@Radka84 píše:
Ted jsem dokoukla - městský být. Tak to s tím nic nenadelas, ať mají důvod jakýkoliv. Mrkni do smlouvy jaké prostory tam máte. Ale za tím správcem bych stejně šla, za to nic nedas.
šla jsem za „domovníkem“ a prý o tom ví a musí se to vyklidit z protipožárních důvodů jinak to bude hlášeno pojišťovně. Ničemu nerozumim :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4247
31.8.13 13:17

@Allons-y takze z protipozarnich důvodů to bude prázdná místnost? :roll: Vyjed si předpisy a dones mu to ukázat, ale vzhledem k tomu, ze to nemáte ve smlouvě není kocarkarna vymahatelna.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1101
31.8.13 13:19

@Allons-y Pokud není ve smlouvě tak bohužel :-( Taky jsme to tak měli. Jen tedy malej už chodil a kočárek jsem rychle prodala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1654
31.8.13 13:20
@Radka84 píše:
@Allons-y takze z protipozarnich důvodů to bude prázdná místnost? :roll: Vyjed si předpisy a dones mu to ukázat, ale vzhledem k tomu, ze to nemáte ve smlouvě není kocarkarna vymahatelna.. :nevim:
šla jsem si tu kočárkárnu vyfotit, jsou tam moje dva kočáry, kárka, celkem asi 4 velký kola, 3 odrážedla, sáňky a regálek ze dřeva ve výklenku, kam přesně pasuje a tam jsou malý sáňky atd. Nic nestandardního.

Budu je bránit vlastním tělem. Dík za pomoc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1654
31.8.13 13:21
@martina1988 píše:
@Allons-y Pokud není ve smlouvě tak bohužel :-( Taky jsme to tak měli. Jen tedy malej už chodil a kočárek jsem rychle prodala.

a jak by musela být ve smlouvě? Přečetla jsem to křížem krážem, ale nikde ani zmínka o ničem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1101
31.8.13 13:25

Ve smlouvě máme klasiku byt 3+1 a k tomu tam máme místnost na chodbě 2×2 metry. Kdyby tam byla i kočárkárna tak by tam byla udajně taky psaná, ale to vím jen od našeho správce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1654
31.8.13 13:32
@martina1988 píše:
Ve smlouvě máme klasiku byt 3+1 a k tomu tam máme místnost na chodbě 2×2 metry. Kdyby tam byla i kočárkárna tak by tam byla udajně taky psaná, ale to vím jen od našeho správce.

ale tak to jsou společné prostory, ne?
máme ve smlouvě 2+1 v evidenčním listu:
kuchyň
pokoj (obývák)
pokoj (ložnice)
hala
koupelna
wc
spíž :lol: (to je fakt vtipný, dali tam bojler, nevejde se tam ani polička :lol: )
sklep a sklep (máme dva, protože dohromady mají tak metr

:think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný