Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den,
v aplikaci VZP mám přehled, jaká vyšetření a lékařské výkony jsem podstoupila a v sekci gynekologie jsem našla jsem tento výkon:
(VZP) EPIZODA PÉČE/KONTAKT V SOUVISLOSTI S KLINICKÝM VYŠETŘENÍM V ORDINACI LÉKAŘE PRIMÁRNÍ PÉČE
Jak tomu mám rozumět? Je to poplatek za to, že dali pojišťovně vědět, že jsem podstoupila preventivku? Asi to není nějak důležité, ale přemýšlím nad tím…na googlu jsem jenom našla číslo toho výkonu…
@saddreamer píše:
Dobrý den,v aplikaci VZP mám přehled, jaká vyšetření a lékařské výkony jsem podstoupila a v sekci gynekologie jsem našla jsem tento výkon:
(VZP) EPIZODA PÉČE/KONTAKT V SOUVISLOSTI S KLINICKÝM VYŠETŘENÍM V ORDINACI LÉKAŘE PRIMÁRNÍ PÉČE
Jak tomu mám rozumět? Je to poplatek za to, že dali pojišťovně vědět, že jsem podstoupila preventivku? Asi to není nějak důležité, ale přemýšlím nad tím…na googlu jsem jenom našla číslo toho výkonu…
Neposlali ti sms, ze bys mela jit na preventivku
Mam dojem, ze muj gynekolog vykazuje i to, kdyz se telefonicky objednam.
To je výkon, který se automaticky vykazuje k prevenci a dalším vyšetřením, alespoň podle stránek VZP.
https://www.vzp.cz/…1543-a-09615
@Havlova píše:
To je výkon, který se automaticky vykazuje k prevenci a dalším vyšetřením, alespoň podle stránek VZP.
https://www.vzp.cz/…1543-a-09615
Ted jsem to zrovna nasla a nesla to sem. Ten doktor to dostane automaticky, kdyz je provedena preventivka. Tak to chapu ja.
@vokishka píše:
Ted jsem to zrovna nasla a nesla to sem. Ten doktor to dostane automaticky, kdyz je provedena preventivka. Tak to chapu ja.
Automaticky nedostaneš nic, musíš si v počítači nastavit kódy k jednotlivým vyšetřením. Alespoň u nás v laboratoři.
@saddreamer teď jsem se koukala do své Vita Karty/OZP, byla jsem na gynde v prosinci, na prevenci a mám to tam taky mimo jiné vykazane výkony:EPIZODA PÉČE/KONTAKT V SOUVISLOSTI S KLINICKÝM VYŠETŘENÍM V ORDINACI LÉKAŘE PRIMÁRNÍ PÉČE
21. 12. 2023 76,00 KČ
Příspěvek upraven 20.02.24 v 06:39
@lucynka25
Ano, přesně to tam mám také, i ta cena je stejná.
@Vladusxx
Asi jo, já nad tím jen přemýšlela, co to přesně znamená…napadlo mě i to, že třeba poslala zprávu o výsledcích vyšetření mojí obvoďačce - ale to je asi blbost…
@saddreamer to by byl spíš nějaký administrativní výkon…máš tam klinické vyšetření v ordinaci lékaře..tzn že si tam byla mluvila s lékařem, on na tebe koukal (vysetril tě) nevím co tam hledáš za vědu…
@Vladusxx
Jo, ono je to asi fuk
Já nad tím jen fakt přemýšlela…
@Vladusxx
Jako první mě fakt napadlo, že zaslala moji zprávu o vyšetření obvoďačce, ale pak mi došlo, že je to blbost…ani nevím, jestli se tohle vůbec dělá, že by jeden lékař zasílal výsledky obvoďákovi…