Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Teď jsme se bavili v práci, že myslím na Luční v Krkonoších mají tatranku za pade
asi nějaká mimořádná edice ![]()
takže tatranky sebou…
@cverunka píše:
Jsou trénované, ujdou na svůj věk dost. Záleží na čase a aktuálním rozpoložení. Štrbské pleso nepočítám za výšlapI když procházka hezká.
Tak to jsem se toho moc nedozvedela
, hele my uz se tam chystame dlouho na prodlouženy vikend, jestli si vzpomenu dam Ti vedet ![]()
Protoze my uz se nemusime přizpůsobovat diteti, takze nevim které trasy jsou vhodne i pro male deti
![]()
@Regina Hero píše:
to jistě… a mnohem víc by ses hýbala, kdybys na ty hory došla pěšky… no, dobře… možná i na kole… ne každý bydlí pod horama…to bys pak mohla mít mnohem lepší pocit, že za sebou nenecháváš uhlíkovou stopu… ale pozor na luštěniny, abys tou cestou nenechala i jinou stopu…
Tak do Tater, do Alp jezdime autem
, na takovém vysokém levelu nejsme
.My tam hlavne jezdime lyzovat v zime na vic dni
-
@Regina Hero píše:
tak lanovkou jezdí i lidé, kteří to třeba vyjít a sejít nemůžou… to není o lenosti… a taky je to i o čase…
Tak holt když nemají čas (v tom případě nechápu, proč na takový výlet jezdí), nebo nejsou fyzicky zdatní, tak si zaplatí obě cesty.ale normálnímu zdravému člověku stačí levnější jednosměrná jízdenka.
@ospalámyš píše:
Teď jsme se bavili v práci, že myslím na Luční v Krkonoších mají tatranku za pade![]()
asi nějaká mimořádná edice
takže tatranky sebou…
Kdyby to lidi nekupovali, tak to těch 50 stát nebude. Navíc tedy on provoz těch chat nebude nejlevnější a nejsou charita, takže si potřebují na sebe vydělat.
@Pajka89 píše:
Kde jsem psala, ze chci neco zadarmo? Jenom bych rekla, ze takovehle ceny uz nejsou jenom o vyšších nakladech za mzdy zamestnancu atrakci nebo hospod, to uz neni ani nejaka vysokohorska prirazka, ale akorat rozezranost mistnich podnikatelů. Zila jsem a pracovala jsem v jednom takovem horskem stredisku 10 let a neco o tom vim.. A nedala bych ctyri stovky za lanovku uz jenom z principu.
Tady někdo po 30 letech kapitalismu nepochopil jednu zásadní věc, buďto službu chci a akceptují cenu a nebo Cenu anekceptuji a tím dám najevo vůli, hlasuji nohama. Právě z důvodu, že je u nás nadbytek pitomců ochotných platit vysoké ceny a přitom brblat je příčinou toho, že máme tak drahé ceny za určité služby.,. Mobilní služby a datové služby nevyjímaje…
Popravdě já cenu 400 Kč za lanovku neakceptuju, ale do krve budu hájit právo provozovatele si stanovit libovolnou cenu. Nejspíše je to pozůstatkem komunismu, že by někdo měl regulovat cosi. Výjezd lanovkou není něco, co by mělo býti regulováno a nebo by to mohlo býti považováno za životně důležitou službu.
@Regina Hero píše:
nemáš nějaký odkaz? To zní zajímavě… to by se našim dětem líbilo…
přidávám se, ten odkaz bych také brala… ![]()
@Anonymní píše:
Kamarádka teď byla na výletě s dětmi a na to konto jsme se dostaly k diskuzi. Jsou výlety na hory jen pro určitou skupinu lidí? Parkovne 80, lanovka 700, vstupné na stezku v oblacích 600, polévky a pití 500.
Pro nás pár korun, ale co samozivitelky nebo prostě rodiny s nízkými příjmy, kam jezdíte na výlety? O Zoo apod ani nemluvím. My teď týden jezdili na výlety a 7 tisíc pryč jen to cinklo.
Nemáte tipy na atrakce v Čr, které jsou třeba zdarma když už začínám diskuzi?
Tak musíš chodit tam, na co máš, nevím, co chceš tady řešit.
Když není na drahý oběd, vezme se řízek s chlebem, když není na lanovku, jde se pěšky, když není na parkoviště, nechá se auto o pár km dál, každý dle svých možností… ![]()
@cverunka píše:
@_.Emilyyy Tak porad, kam v Tatrách na hřebeny bez lanovky s malýma děckama, ráda si nechám poradit.
Jo a dobrý pocit z pohybu máme i na té hřebenovce a ještě s bonusem super výhledu.
Vzdyt si klidne jedte lanovkou, ale nemrcte, ze je hrozny, jak je to drahy… A pokud na to nemam, tak proste vymyslim, takove hory, ktere deti ujdou a nebudu tvrdit, ze musim nutne s triletakem do tater a tedy nutne musim lanovkou.
Příspěvek upraven 31.08.19 v 06:36
@Hanka1 píše:
Ano proto my v ceskych horach bezkujem a opravdu zalyzovat jedem do Alp, ono na tech nasich kopeckach se moc o lyzovani neda mluvit, natoz tocit carvingove oblouky ci trochu freeridovat nebo crossit v lese…paradoxne to vyjde i levneji nez u nas a na pocet ulyzovanych km a prevyseni - to se ani neda srovnavat…
Tak s tím souhlasím ![]()
@j.a.n.i1 píše:
Vzdyt si klidne jedte lanovkou, ale nemrcte, ze je hrozny, jak je to drahy… A pokud na to nemam, tak proste vymyslim, takove hory, ktere deti ujdou a nebudu tvrdit, ze musim nutne s triletakem do tater a tedy nutne musim lanovkou.Příspěvek upraven 31.08.19 v 06:36
Já teda hlavně nemrcim, nevím, kdes to četla a za druhé, nevím, proc bych nemohla s tříletou do Tater. Ale chápu, že někteří lidé mají zažité, že s malym děckem je potřeba sedět doma, či sbírat houby v lese. ![]()
@_.Emilyyy píše:
Tak to jsem se toho moc nedozvedela, hele my uz se tam chystame dlouho na prodlouženy vikend, jestli si vzpomenu dam Ti vedet
Protoze my uz se nemusime přizpůsobovat diteti, takze nevim které trasy jsou vhodne i pro male deti![]()
Ani já jsem se moc nedozvěděla od tebe, prostě nevíš, ale umíš si to představit ![]()
@cverunka píše:
Ani já jsem se moc nedozvěděla od tebe, prostě nevíš, ale umíš si to představit
Protoze nevim, co by usly tve deti
.Moc di mi toho neprozradila
Ja jsem si oblibila treba Slavkovsky štit, ale to bude pro male deti nudne ![]()
@cverunka píše:
Já teda hlavně nemrcim, nevím, kdes to četla a za druhé, nevím, proc bych nemohla s tříletou do Tater. Ale chápu, že někteří lidé mají zažité, že s malym děckem je potřeba sedět doma, či sbírat houby v lese.
Tak malé dítě bude spokojené i při tom sbírání hub v lese a nemusím si pak na netu stěžovat na cenu za lanovku ![]()
@lucenka píše:
Tak malé dítě bude spokojené i při tom sbírání hub v lese a nemusím si pak na netu stěžovat na cenu za lanovku
Ale já si na cenu nestěžuju, pokud máš ten pocit, cituji mě. Jen říkám, že ne každý, kdo jede lanovkou je líný, jak tady bylo napsáno. Já ty peníze za to dám, páč dětem ráda ukážu i něco jine, než ty houby.