Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@lucenka píše:
Kdyby to lidi nekupovali, tak to těch 50 stát nebude. Navíc tedy on provoz těch chat nebude nejlevnější a nejsou charita, takže si potřebují na sebe vydělat.
No jsou chaty v podobných místech, kde to takové pálky nestojí, takže si musíš někdy rozmyslet, jestli budeš podporovat předraženou věc pro vip klienty, nebo ne.
třeba takovej Špindl a některý ceny už nejsou pro nás, vyhýbám se takovým místům, protože mi to ani není sympatické, kvalita služeb a personálu někdy cenám neodpovídá. Pokud už se cenově srovnají třeba s rakouskem, kde je to ovšem o něčem jiném, tak to nepodporuju.
@ospalámyš píše:
No jsou chaty v podobných místech, kde to takové pálky nestojí, takže si musíš někdy rozmyslet, jestli budeš podporovat předraženou věc pro vip klienty, nebo ne.třeba takovej Špindl a některý ceny už nejsou pro nás, vyhýbám se takovým místům, protože mi to ani není sympatické, kvalita služeb a personálu někdy cenám neodpovídá. Pokud už se cenově srovnají třeba s rakouskem, kde je to ovšem o něčem jiném, tak to nepodporuju.
Tak Luční bouda je ale od těch ostatních chat výjimečná svou polohou (nejvýše položená horská chata ve střední Evropě).a schválně jsem koukala na jejich jídelní lístek a ty ceny mi tam nepřipadají nějak šílené.
@lucenka píše:
Stěžuješ si na cenu hned na první stránce diskuze
Dráha, jen jsem napsala, že jsme za to dali dost, což je pravda, nestěžuju si. A take tam píšu, že se to dá i levněji, když člověk na to nemá. My na to máme, tak jsme zaplatí, nechápu, že s tím má někdo problém. ![]()
@lucenka píše:
Tak Luční bouda je ale od těch ostatních chat výjimečná svou polohou (nejvýše položená horská chata ve střední Evropě).a schválně jsem koukala na jejich jídelní lístek a ty ceny mi tam nepřipadají nějak šílené.
rakouské chaty jsou ale položené ještě výš. Nejsem si jistá, jestli to byla luční, ať je to kde je to, mně to připadá drahé a každému přijde drahé něco jiného podle toho jak je na tom finančně ![]()
@lucenka píše:
Tak holt když nemají čas (v tom případě nechápu, proč na takový výlet jezdí), nebo nejsou fyzicky zdatní, tak si zaplatí obě cesty.ale normálnímu zdravému člověku stačí levnější jednosměrná jízdenka.
všimla sis, že na většině lanovek je zpáteční jízdenka dražší jen o pár korun, rozhodně nedělá celý dvojnásobek… ten rozdíl je pak už zanedbatelný… normální člověk si pojede nebo půjde tak, jak chce sám… a je úplně jedno, jestli lanovkou, pěšky, nebo lanovkou i pěšky… a každému druhému to může být úplně jedno, jestli někdo jede lanovkou proto, že nemůže, nebo jen proto, že chce…
@Regina Hero Ano, muze mu to byt jedno, az do doby, kdy ten prvni s nim zacne rozebírat, jak je to drahe…
@j.a.n.i1 píše:
@Regina Hero Ano, muze mu to byt jedno, az do doby, kdy ten prvni s nim zacne rozebírat, jak je to drahe…
směšuješ jablka a hrušky… za prvé rozebírat to začal ne první, ale třetí… a za druhé, o tom, že lanovkou jezdí jen líní lidé napsal ještě čtvrtý a pátý… takže asi tak…
@Regina Hero
Ale muzeme vyjádřit svuj nazor ne? ![]()
Nam to muze byt jedno, ze jezdíte lanovkou a vam zas muze byt jendo, co si o tom myslíme:)))).
Takze peace✌️️
@Regina Hero píše:
jo, třeba pětiletá vnučka by určitě nevyšla v našem případě z Koutů nahoru až na Dlouhé stráně, pak tam pochodila kolem přehrady a pak bez problémů sešla dolů… mimochodem, ta cesta dolů v poslední třetině byla třeba velmi náročná na mé koleno, na kterém jsem měla v mládí úraz… měla jsem co dělat, nebylo to vůbec příjemné… a taky by to jejím tempem byl výlet na dva dny… a dejme tomu, že i z hlediska toho deště, který hrozil, byla tato varianta mnohem vhodnější…
A to se považuji za „v rámci možností OK“, při lyžování a do kopce a na rovině mi to koleno vůbec nevadí, nebolí, můžu fungovat… z kopce dolů masakr…
tohle jsem chtěla napsat taky… tuto trasu jsme absolvovali letos, ale s tím rozdílem, že jsme náročnou cestu vzdali a jeli rovnou lanovkou - bylo to daleko a s velkým převýšení, to by se s dětmi nedalo (i když jsou zvyklé). Výjezd nahoru nás stál okolo 1300
zato nám to ušetřilo spoustu času..
Stejně tak jsme dali celkem pěknou pětadvacetikilometrovou hřebenovku z Dolní Moravy.. děti byly nadšené, ale znovu, největší převýšení se překonalo lanovkou. Nejsem nadšenec, který by si liboval v plazení se po svahu pod lanovkou
K horám prostě patří.
I když jsou finančně náročné, je to bez debat.
Taky jsme byli ted na vikend v Harrachove..je pravda, ze to tam drazsi je, par tisíc jsme tam nechali. Slo to mnohem levneji, mohla jsem varit, dovezt jidlo a tak. Resaturace tam stoji vic.
Lanovkou jsme jeli, za priplatek 30 Kc na jízdenku, byla v cene i bobova draha. A nejděte tam s tim dítětem, když se jde okolo a vidi to. Z Certovy hory jsme sli dalších téměř 20 km, takze o lenosti nemůže byt rec.
Dalsich milion atrakci pro deti, vidi to, chteji tam. Kdyby jsme na to nemeli, nejedem tam. Protoze rikat stale diteti, ze tohle je zbytecne, tohle stoji hodne penez, na tamto nemame, to by asi dite slýchat nemelo.
@Regina Hero píše:
všimla sis, že na většině lanovek je zpáteční jízdenka dražší jen o pár korun, rozhodně nedělá celý dvojnásobek… ten rozdíl je pak už zanedbatelný… normální člověk si pojede nebo půjde tak, jak chce sám… a je úplně jedno, jestli lanovkou, pěšky, nebo lanovkou i pěšky… a každému druhému to může být úplně jedno, jestli někdo jede lanovkou proto, že nemůže, nebo jen proto, že chce…
Tak v celkovém součtu za celou rodinu už ten rozdíl až tak zanedbatelný nebude
a ano normálnímu člověku je jedno z jakého důvodu druhý používá lanovku. Ale 0ak by si ten první neměl stěžovat na cenu zpáteční jízdenky, navíc kupované na místě, tudíž dráž. Připomíná mi to stěžování lidí ve frontě do zoo v Praze, že tam budou muset stát minimálně 30 minut. Přitom zírali na obrovský billboard s návodem, jak si koupit vstupenky přes net.
Ja teda budu za exota, ale moje deti jsou na lanovku zvykle jen v zime na lyzich, takze když jsme jeli na nocni Stezku (mmch doporučuju, minimum lidi a ty zapady slunce nemaji chybu) lanovkou, tak to pro ne byl zážitek jak hrom…
a souhlas - zpatecni cesta stoji pakatel, takze z finančního hlediska se vubec nevyplati jednosmerna. Puvodne jsme zpet chteli jit pesky, ale ony byly tak nadsene, ze jsme zas naskakovali chuzi na lanovku a to mělo něco do sebe, pac byly nadherne zapady nad Lipnem..
@Eemii píše:
Dalsich milion atrakci pro deti, vidi to, chteji tam. Kdyby jsme na to nemeli, nejedem tam. Protoze rikat stale diteti, ze tohle je zbytecne, tohle stoji hodne penez, na tamto nemame, to by asi dite slýchat nemelo.
Nevím no
Mně ani tak nevadí dceři říct, že něco jí koupit nemůžeme… Aspoň ví, že máme nějaké hranice a že nemůže mít všechno. Asi je blbé jít přímo kolem atrakcí, aby na ně skvěle viděla - to by se dalo brát jako provokace
ale myslím si, že dítě by prostě mělo být natolik psychicky odolné, aby ustálo to, že mu rodiče něco odepřou. To je totiž život…
@Calendulka píše:
Nevím noMně ani tak nevadí dceři říct, že něco jí koupit nemůžeme… Aspoň ví, že máme nějaké hranice a že nemůže mít všechno. Asi je blbé jít přímo kolem atrakcí, aby na ně skvěle viděla - to by se dalo brát jako provokace
ale myslím si, že dítě by prostě mělo být natolik psychicky odolné, aby ustálo to, že mu rodiče něco odepřou. To je totiž život…
Ale jo, to je jasny, ale když to dite slysi porad - na bobovku ne, je to drahe, lanovkou nepojedem, radeji pesky, stoji to peníze, kolotoc ne, parek v rohliku ne, mame svou svacinu, atd..tak to taky není dobry.
Stěžuješ si na cenu hned na první stránce diskuze