Výmaz zástavního práva

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
93
3.7.18 12:30

Výmaz zástavního práva

Prosím o radu. Loni jsem koupila nemovitost, na které bylo zástavní právo bývalých majitelů. Jejich hypotéka se doplatila mou. Bohužel jsem si už neohlídala výmaz jejich zástavního práva. Nyní jsou na nemovitosti 2 zástavy.
Bývalý majitel si nyní vyžádal nějaké potvrzení od banky, nevím co tedy přijde.
Mohu vyřídit já vklad na výmaz zástavního práva nebo musí banka či bývalý majitel nemovitosti? Je na to nějaká žádost nebo stačí potvrzení od banky?
Díky za radu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16381
3.7.18 13:09

Ted resime ukonceni hypoteky a zadost o vymaz podava banka a trva pry 20 kalendarnich dni. Kontaktovala bych banku a zeptala se, v jakem je to stavu. Ja jsem pochopila, ze zadost o vymazani podavaji automaticky po doplaceni uveru, vlastne uz nejsou k majetku financne vazani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
3.7.18 13:32

Já jsem to nějak úplně vymazala z hlavy. Myslela jsem také, že to banka automaticky pořeší, ale bohužel se to tak nestalo. Teď se děsím toho, co banka vůbec pošle. Prý něco poslali bývalému majiteli, tak uvidím. Jen 3× opravovali vyčíslení výše doplatku hypotéky :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19784
3.7.18 14:23
@anela5 píše:
Prosím o radu. Loni jsem koupila nemovitost, na které bylo zástavní právo bývalých majitelů. Jejich hypotéka se doplatila mou. Bohužel jsem si už neohlídala výmaz jejich zástavního práva. Nyní jsou na nemovitosti 2 zástavy.
Bývalý majitel si nyní vyžádal nějaké potvrzení od banky, nevím co tedy přijde.
Mohu vyřídit já vklad na výmaz zástavního práva nebo musí banka či bývalý majitel nemovitosti? Je na to nějaká žádost nebo stačí potvrzení od banky?
Díky za radu :-)

Podle mé zkušenosti katastrální úřad zástavní právo vymaže, pokud navrhovatel (obvykle vlastník) prokáže, že zanikl právní důvod k zástavě.

Mně ČMSS dala potvrzení, že dluh byl splacen, čímž zanikl právní důvod k zástavě, s tím jsem šel na katastrální úřad a KÚ vymazal zástavu.

https://www.kralik-pavlik.cz/…-kvintace_59

Pokud právní důvod k první zástavě zanikl, tak si o tom jako vlastník nemovitosti vyžádej od banky potvrzení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný