Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Po pár měsících bych se určitě nestěhovala a nepouštěla ,,levný byt,, jen s poplatky. Pokud ho k sobě chceš, tak ti přece nebude platit hypotéku ne? Ať si nechá svůj levný byt a tobě by přispíval na energie a jídlo.
Já bych si řekla o půlku poplatků, popřípadě o třetinu, když máš dite.. Hypotéku bych si platila stoprocentně celou dál sama. A jídlo a drogerii podle potřeby… A on je na nějakém vyšším poštu v té státní správě? Protože jestli ne, tak určitě nemá 35 čistého.
Jestli jste spolu pár měsíců a máš malé dítě, tak bych se nesestěhovávala. Zvlášť když on přijde o byt. Jinak by on měl sám od sebe říct, jím tady, koupu se tady, budu ti přispívat tolik a tolik. Je jedno, kolik bere, ale kolik projí a protočí. Fér by byla cca třetina energií. Na hypo bych příspěvek nechtěla. Je na tebe. A jídlo podle toho, jak moc by sám nakupoval. Kdybys nakupovala jen ty a on by vyžadoval něco extra, tak ať si to zaplatí. Asi bych nečekala, že den po nastěhování položí na stůl pět tisíc, ale mluvit o tom by měl začít on.
Pokud to tak bude, tak část poplatků plus jídlo jestli budeš nakupovat pro všechny. Tvoje hypotéka jde mimo.
Já tak přemýšlím, kdyby za mnou takhle přišel můj přítel a řekl mi, ať pustím svůj byt, najdu si líp placenou práci, abych mohla přispívat na ten jeho byt… Ufff…
35 tis ve státní správě mít nemusí, záleží kde dělá a v jaké platové třídě.
Pokud je to gentleman, tak ve chvíli, kdy se dohodnete na společném bydlení ti nabídne placení poplatků za byt na polovinu a nějakého jídla. Pokud je to buran a nenabídne ti nic, tak bič a pryč.
Zatím bych to nechala ať má každý svůj byt pár měsíců je krátká doba na to aby někdo z vás pouštěl svůj byt
záleží jak je u vás často, pokud denně tak bych mu řekla třeba třetinu na energie plus aby třeba dělal taky nějaký nákupy, hypotéku si plat sama, pokud je u vás jenom občas a víc času tráví ve svém bytě tak bych po něm asi nic nechtěla, akorát se střídat v placení když máte společně obědy večeře apod ![]()
tady bude veselo. Řešej se prachy a žádná láska.
Už aspoň smočil?
@samá práce píše:
tady bude veselo. Řešej se prachy a žádná láska.Už aspoň smočil?
Láska je jasná. Chce s ním bydlet. Nechce ho živit. Má malé dítě a hypotéku na krku. Nikde neni psané, že si práci udrží. A pak by měla na krku ještě jelimana, co si myslí, že si prachy tiskne.
Polovinu poplatků a drogerii a jídlo, které projí. Ještě bych se pokusil domluvit, aby přispěl na drobné opravy a malby, užíváním domu se prostě opotřebuje a nebere se to jako zhodnocování. Ale pokud je spořivý, tak do toho s tebou nepůjde, nejspíše dokáže vyžít levněji a nevidí důvod, proč by měl jít někam do cizího a platit více.
Nerozumím, proč hypotéka je mimo. Kdyby bydlela v nájmu, tak si řekne o půlku nájmu, ale že platí hypotéku, tak teda si nesmí říci o nic? Já bych si řekla i o nějakou adekvátní půlku běžného nájmu + 1/2 energie. Na druhou stranu jsem fakt ráda, že tohle řešit nemusím, protože to je takové zvláštní a echt praktické. No jo, ale něco se jíst musí, nejde se jen vznášet na obláčku ![]()
Polovina za jidlo a poplatky plus neco malo na provoz domacnosti (opravy, male investice pro vsechny), hlavne at z toho nevyjdes tak, ze bydli v Tvem byte na Tvuj ukor, to pak nebudes mit ze vztahu dobry pocit. Ale navrhnout by to mel vsechno on.
Dobry den, premyslim o jak velky prispevek si mam rici priteli?
Jsme spolu par mesicu a ja se ho chci zeptat, jestli se chce ke me nastehovat. Je nam oboum 36. Mam byt v Praze 3kk novostavba. Hypoteku 16.000 a poplatky na byt 4.700. Vydelavam cca 40.000 mesicne a mam male dite. On pracuje ve statni sprave. Predpokladam, ze bere aspon 35.000 cisteho. Ma byt od prace, kde plati jen poplatky, nevim kolik. Byt by musel opustit, kdyby v praci skoncil, coz mu i zamezuje v hledani lepsi placene prace. Kolik myslite, ze by bylo spravedlive na obe strany, tak aby si nikdo nepripadal vyuzivany?