Příspěvek na domácnost od přítele

Anonymní
3.7.18 09:13

Prispevek na domacnost od pritele

Dobry den, premyslim o jak velky prispevek si mam rici priteli?

Jsme spolu par mesicu a ja se ho chci zeptat, jestli se chce ke me nastehovat. Je nam oboum 36. Mam byt v Praze 3kk novostavba. Hypoteku 16.000 a poplatky na byt 4.700. Vydelavam cca 40.000 mesicne a mam male dite. On pracuje ve statni sprave. Predpokladam, ze bere aspon 35.000 cisteho. Ma byt od prace, kde plati jen poplatky, nevim kolik. Byt by musel opustit, kdyby v praci skoncil, coz mu i zamezuje v hledani lepsi placene prace. Kolik myslite, ze by bylo spravedlive na obe strany, tak aby si nikdo nepripadal vyuzivany?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
364
3.7.18 09:19

Nastěhuj se ty k němu a svůj byt dej do pronájmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5063
3.7.18 09:21

Po pár měsících bych se určitě nestěhovala a nepouštěla ,,levný byt,, jen s poplatky. Pokud ho k sobě chceš, tak ti přece nebude platit hypotéku ne? Ať si nechá svůj levný byt a tobě by přispíval na energie a jídlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1034
3.7.18 09:21

Já bych si řekla o půlku poplatků, popřípadě o třetinu, když máš dite.. Hypotéku bych si platila stoprocentně celou dál sama. A jídlo a drogerii podle potřeby… A on je na nějakém vyšším poštu v té státní správě? Protože jestli ne, tak určitě nemá 35 čistého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
3.7.18 09:22

Jestli jste spolu pár měsíců a máš malé dítě, tak bych se nesestěhovávala. Zvlášť když on přijde o byt. Jinak by on měl sám od sebe říct, jím tady, koupu se tady, budu ti přispívat tolik a tolik. Je jedno, kolik bere, ale kolik projí a protočí. Fér by byla cca třetina energií. Na hypo bych příspěvek nechtěla. Je na tebe. A jídlo podle toho, jak moc by sám nakupoval. Kdybys nakupovala jen ty a on by vyžadoval něco extra, tak ať si to zaplatí. Asi bych nečekala, že den po nastěhování položí na stůl pět tisíc, ale mluvit o tom by měl začít on.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35857
3.7.18 09:23

Pokud to tak bude, tak část poplatků plus jídlo jestli budeš nakupovat pro všechny. Tvoje hypotéka jde mimo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9371
3.7.18 09:25

Prostě polovinu energií a za jídlo pro něj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2621
3.7.18 09:25

Já tak přemýšlím, kdyby za mnou takhle přišel můj přítel a řekl mi, ať pustím svůj byt, najdu si líp placenou práci, abych mohla přispívat na ten jeho byt… Ufff…

35 tis ve státní správě mít nemusí, záleží kde dělá a v jaké platové třídě.

Pokud je to gentleman, tak ve chvíli, kdy se dohodnete na společném bydlení ti nabídne placení poplatků za byt na polovinu a nějakého jídla. Pokud je to buran a nenabídne ti nic, tak bič a pryč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
3.7.18 09:27

Zatím bych to nechala ať má každý svůj byt pár měsíců je krátká doba na to aby někdo z vás pouštěl svůj byt :nevim: záleží jak je u vás často, pokud denně tak bych mu řekla třeba třetinu na energie plus aby třeba dělal taky nějaký nákupy, hypotéku si plat sama, pokud je u vás jenom občas a víc času tráví ve svém bytě tak bych po něm asi nic nechtěla, akorát se střídat v placení když máte společně obědy večeře apod :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6439
3.7.18 09:28

tady bude veselo. Řešej se prachy a žádná láska. :) Už aspoň smočil?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
3.7.18 09:31
@samá práce píše:
tady bude veselo. Řešej se prachy a žádná láska. :) Už aspoň smočil?

Láska je jasná. Chce s ním bydlet. Nechce ho živit. Má malé dítě a hypotéku na krku. Nikde neni psané, že si práci udrží. A pak by měla na krku ještě jelimana, co si myslí, že si prachy tiskne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17307
3.7.18 09:31

Polovinu poplatků a drogerii a jídlo, které projí. Ještě bych se pokusil domluvit, aby přispěl na drobné opravy a malby, užíváním domu se prostě opotřebuje a nebere se to jako zhodnocování. Ale pokud je spořivý, tak do toho s tebou nepůjde, nejspíše dokáže vyžít levněji a nevidí důvod, proč by měl jít někam do cizího a platit více.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
504
3.7.18 09:33

Nerozumím, proč hypotéka je mimo. Kdyby bydlela v nájmu, tak si řekne o půlku nájmu, ale že platí hypotéku, tak teda si nesmí říci o nic? Já bych si řekla i o nějakou adekvátní půlku běžného nájmu + 1/2 energie. Na druhou stranu jsem fakt ráda, že tohle řešit nemusím, protože to je takové zvláštní a echt praktické. No jo, ale něco se jíst musí, nejde se jen vznášet na obláčku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
3.7.18 09:34

Stále jsem nepochopil proč by měl pustit bydlení zdarma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.7.18 09:34

Polovina za jidlo a poplatky plus neco malo na provoz domacnosti (opravy, male investice pro vsechny), hlavne at z toho nevyjdes tak, ze bydli v Tvem byte na Tvuj ukor, to pak nebudes mit ze vztahu dobry pocit. Ale navrhnout by to mel vsechno on.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný