Co děláte s penězi vašich dětí ?

Linamati
1.7.18 14:24

Co děláte s penězi vašich dětí ?

Ahojky, nedávno jsem se zapletla do diskuze kdy jeden známý říkal že veškeré peníze které jeho děti dostanou ( narozeniny, dárky, babičky a atd.. ) si vezme protože do nich přece vrazí peněz dost.. já mám 2,5 letého syna a dosud veškeré koruny které dostal ( ať k narození, narozeninám, svátku.. nebo jen tak do kasičky ) mu ukládáme na spoření. Jednou za čas když má svou kašičku plnou tak jí vyberu peníze si vezmu a tu částku kterou tam má zašlu na to spoření.. jak to máte vy? Jaký na to máte názor? Předem říkám - že nikoho nesoudím, je to věc každého ale kamarádka toho známého mi říkala že když u nich byla na návštěvě že dala tomu synovi 20 Kč na zmrzlinu a táta to vzal se slovy že zmrzlinu už měl.. tak mě to zajímalo jak to máte vy doma :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Doe_Jane
1.7.18 14:27

všechny dáváme na stavebko, plus nějaké drobné do prasátka… posílám na stavebko i všechny peníze z odškodnění po úraze i když dostane nějaké peníze na narozeniny.. .
bylo by mi maximálně trapné si ty peníze nechat, nebo za ně koupit oblečení, které bych kupovala tak jako tak

• Citovat
  • Upravit
Kobliha51
1.7.18 14:29

@Linamati ,
Otec roku :jazyk:

• Citovat
  • Upravit
27264
1.7.18 14:29

Peníze našich dětí, jsou dětí. Něco mají v kasičce a obvykle si šetří. Něco mají na účtech,kde se jim to střádá a maximálně se použije na něco, co je určeno jim. Takže například, když byly potřeba pokoupit autosedačky, tak se část peněz vzala z toho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27701
1.7.18 14:30

všechno jim spoříme, jednou za to snad budou rádi  :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Linamati
1.7.18 14:30
@Doe_Jane píše:
všechny dáváme na stavebko, plus nějaké drobné do prasátka… posílám na stavebko i všechny peníze z odškodnění po úraze i když dostane nějaké peníze na narozeniny.. .
bylo by mi maximálně trapné si ty peníze nechat, nebo za ně koupit oblečení, které bych kupovala tak jako tak

Jak to myslíš s tím oblečením? Já třeba když se nás někdo zeptá co malému a já třeba řeknu ( dle období co zrovna u nás letí za pohádku ) kup mu třeba triko s tlakovou patrolou.. a ten dotyčný mi dá třeba 100 Kč a řekne ; tak mu to kup.. tak to koupím z toho… Ale když mu někdo dá koruny a řekne ať koupíme co potřebuje tak většinou to dám do té kasičky ale když jsme mu kupovali dárek který byl finančně nákladnější tak jsme se na něj skládali celá rodina.. jinak zbytek jde prostě do kasičky.. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
449
1.7.18 14:31

@Linamati
Mame to stejne jako vy. Co dostanou, vse jim davam na jejich ucet. Drobne v pokladnicce si nechava na kolotoce apod. Kdyz je jich vic, take vezmu a preposlu na ucet. Vubec by me nenapadlo jim je brat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5079
1.7.18 14:33

Z právního hlediska peníze - dary patří dítěti a to i dary od rodičů. Např. v soudních sporech o stavební spoření uspěly vždy děti. Já jsem dal v pátek vnukovi za vysvědčení pětistovku, kterou mu syn (otec vnuka)hned zabavil, ale vím, že skončí na vnukově účtu. Jinak znám babičku, která úmyslně posílá vnoučatům peníze na jejich účty, jinak by je jejich otec propil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1299
1.7.18 14:33

Drobne do kasicky, vetsi penize ukladam na sporeni. Hanba by me fackovala nechat si byť 10 kacek :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Linamati
1.7.18 14:35
@hapolda píše:
Drobne do kasicky, vetsi penize ukladam na sporeni. Hanba by me fackovala nechat si byť 10 kacek :pocitac:

Já dávám ty drobné taky do kasičky ale po nějaké době už se mu to tam nevejde :lol: Tak to vyberu a peníze pošlu na účet..

• Citovat
  • Upravit
14313
1.7.18 14:37

@Linamati Chlap je buran teda… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
1.7.18 14:39

Spoření a investice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
1.7.18 14:40

Naše děti velké peníze nedostávají a mají je ve své kasičce. Nemají ani spoření ani účet, moc na tohle syslení peněz na za 20 let nejsem, nevěřím v jejich hodnotu v budoucnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Linamati
1.7.18 14:42
@Karleon píše:
Naše děti velké peníze nedostávají a mají je ve své kasičce. Nemají ani spoření ani účet, moc na tohle syslení peněz na za 20 let nejsem, nevěřím v jejich hodnotu v budoucnosti.

To jo ale když tam mají už částku ve větších tisících.. tak to se jim tam snad ani nevejde :lol:

• Citovat
  • Upravit
45717
1.7.18 14:44

Žádné peníze nedostávají, tak je to u nás jednoduché. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat