Co děláte s penězi vašich dětí ?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2909
1.7.18 16:27

Deti jsou male. Takze dostavaji drobaky. Neco si daji do prasatka. Pokud dostanou vetsi castku, tak skonci v moji penezence a vzdy za to neco koupime- boty, naposledy jsem kupovala kolo, takze se to k tomu pridalo. Ale na sporeni s manzelem rocne dame ze sveho vic nez dostanou. Takze se to tak nejak zapocte.

S tim, co si ,,vydelaji" , si delaji co chteji. Maji drobne ukoly, nad ramec beznych ukolu (uklid hracek, vyndani mycky, parovani ponozek, utirani prachu), jako napr. Zalivani zahonku, zber opadanych jablek na zahrade, zametani schodu a za to, dostavaji od nas drobne penize, ktere si utrati za totalni kravinky (sliz, bublifuk…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20514
1.7.18 16:30

Peníze,co děti dostanou od příbuzných,tak šetřím bokem a když je potřeba nějaký větší výdaj pro děti (nové kolo,autosedačka,tablet atd.),vezmu to z toho.Jinak mají každý svou kasičku a z té si mohou koupit,co chtějí(bonbon,jízdu na kolotoči,hračku).A spoříme jim zvlášť z našich peněz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
1.7.18 17:06

Kluci uz jsou velci, co dostanou je jejich, kazdy ma svuj ucet. Od nas maji kapesne, obcas neco od babicek, kdyz nekam jedou dostavaji penize navic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950
1.7.18 17:13

Když dali příbuzní (zpravidla babička, která už nechtěla/nemohla chodit na nákupy) něco nám s tím, abychom za to koupili dětem dárek, použili jsme ty peníze skutečně za něco pro děti a předali jim to jako dárek od toho a toho. To, co dostanou děti do ruky, necháváme jim a je nám jedno, co si za to koupí. Spoření máme vyřešené jinak, připadá mi jako blbost spořit dítěti na zvláštní účet a na peníze „nesahat“ - asi každý z nás zná ve svém okolí případ, kdy si rodiče kvůli spoření pro děti odtrhávali od pusy a dítě za x let vybralo vkladní knížku a mohlo si z toho koupit tak kanape do obýváku (na které by v té době bez problémů našetřilo z několika málo výplat).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
1.7.18 17:36
@Lama Lama píše:
Vzdyt jsou to jen hratky na neco. Kdyby koupila babi bundu, ? Koupis dalsi nebo penize na to urcne das na sporeni, ji ak je to taky nefer vuci diteti?

tak to dělám, kdyby koupila bundu tak ty peníze, které jsem za ně chtěla dát pošlu na spoření, přijde mi to úplně normální, pokud mi dá peníze, ať za ně koupím boty, tak ty peníze pošlu na stavebko a koupím boty, tak jak jsem chtěla, bez ohledu na to kolik mi na ně dala…

• Citovat
  • Upravit
81482
1.7.18 20:31
@Doe_Jane píše:
tak to dělám, kdyby koupila bundu tak ty peníze, které jsem za ně chtěla dát pošlu na spoření, přijde mi to úplně normální, pokud mi dá peníze, ať za ně koupím boty, tak ty peníze pošlu na stavebko a koupím boty, tak jak jsem chtěla, bez ohledu na to kolik mi na ně dala…
¨Jak na ně dala. já nemyslim, že na ně dala. Babi dotáhne lego. Kdyby dítě nic nedostalo, je dost možné, že bych taky nějaké koupila. Poběžím vložit na účet peníze, co bych jinak za to dala? Jinak mám pocit, že okrádám své dítě? To jako vážně? Není už to krapet schíza? Nějaké řešení vlastních pocitů nespravedlnosti v minulosti konanné na mě?
Kde je ta hranice?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
1.7.18 20:33
@Lama Lama píše: ¨Jak na ně dala. já nemyslim, že na ně dala. Babi dotáhne lego. Kdyby dítě nic nedostalo, je dost možné, že bych taky nějaké koupila. Poběžím vložit na účet peníze, co bych jinak za to dala? Jinak mám pocit, že okrádám své dítě? To jako vážně? Není už to krapet schíza? Nějaké řešení vlastních pocitů nespravedlnosti v minulosti konanné na mě?
Kde je ta hranice?

však ať to má každý jak chce, se nemusíš vztekat kvůli toho že ty ty peníze raději třeba utratíš :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
43
3.7.18 16:51

Naše dcerka si ukládá peníze které dostane fyzicky do kasičky. Pak má svůj spořící účet a tam jí chodí peníze pravidelně od nás, manžel tam posílá část prémií, případně peníze od prarodičů k narozeninám, svátkům,… Přiznám se, že já jsem na peníze lempl a doma moc hotovost nemám. Takže když potřebuji (naposled pro pošťáka), tak sáhnu do její kasičky. :roll: Zase na druhou stranu jí s manželem každý den dáváme všechny kováky do kasičky a když jsme prodávali starou pračku, sušičku, mobil,… tak se jí to tam taky šouplo. Takže takové výčitky nemám. Peníze v kasičce má na útratu, ty z účtu má pro snadnější začátek do budoucna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný