Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
No počkej do zítra, spoj se s majitelkou a trvej na tom, že nejsi spokojená a ať si to přijde zkontrolovat. Za takovou práci bych teda nezaplatila. A to, že si podepsala 10 hodin bych řekla, že nevadí, tolik tam ta paní byla. Ale majitelce bych řekla, že jsme byly domluvené na 5 hodinách, jestli to teda platíš od hodiny. To by tam mohla paní uklízet 30 hodin a ty se nedoplatíš.
@Anonymní píše:
Chtěla bych se zeptat jestli někdo řešil reklamaci objednaného úklidu a jak se Vám to podařilo vyřešit?Objednala jsem si generální úklid bytu 3+1 v Praze, přes agenturu. Popsala jsem svou představu - okna v celém bytě, zasklení balkonu, žaluzie, topení … Bylo mi sděleno, že úklid bude trvat cca 4-5 hodin, souhlasila jsem. Přišla paní, úklid jí trval 10 hodin. I když jsem jí upozornila na nedostatky, jen mi řekla, že toho bylo moc (žaluzie nejsou vůbec, balkon není vůbec - jen částečně vytřený, na několika místech je prach, jsou uťapkané stále dveře, skříňky ….). Hned večer jsem napsala majitelce agentury mail s popisem, nabídla jsem jí, že se může dnes přijít podívat - aby to bylo opravdu ve stavu v jakém to bylo dokončeno. Dnes jsem jí ještě poslala sms, ale asi o víkendu nefungují, zatím se mi neozvala.
Ne že bych chtěla úklid zadarmo, pokud by byl byt opravdu skvěle uklizený, zaplatila bych hodiny které tam pracovnice byla a ani bych nemrkla. Ale takhle se mi to opravdu nelíbí.
Neřešil to už někdo? A jak jste dopadli? Nebo moje chyba že jsem pracovnici podepsala 10 hodin co tam byla?
Děkuji za názory
Ahojky, z vlastní zkušenosti vím že odhad délky úklidu je skutečně jen odhad.. to prostě neodhaneš.. ale zase : kdyby uklízela 10 hodin ale bylo uklizeno fakt tip ťop.. tak to člověk přejde.. ale jestli i po tolika hodinách úklidu tam jsou nedostatky, tak bych paní která uklízela řekla že nejsem spokojená a že úklid nezaplatíš. Kdyby paní řekla že ona je hotová tak si vše vyfotím a pošlu to té agentuře. Ale upřímně si myslím že po víkendu už se s Tebou nikdo bavit nebude.. ale kupříkladu: moje mamka po domácnostech uklízí a jednou se jí stalo že jí paní volala že zapomněla vyndat plech který potřeboval umýt z trouby aby ho umyla.. mamka se jí omluvila , že jí nenapadlo se do trouby podívat jestli tam něco není.. troubu jako takovou umyla ale plechu vevnitř si nevšimla ale oni teda byli domluvení na 3 dny za sebou.. takže by si toho všimla asi později protože tam šlo skutečně o generální úklid. Mamka se paní omluvila, paní se omluvila mamce že jí to neřekla a bylo " po problému ". Chybu uznali obě. A pak tam dělala další 2 roky .. takže si myslím že jsi měla paní rovnou říct co se ti nelíbí a proč a říct že úklid platit nebudeš. Ale myslím si že hold teď už pozdě bycha honit. A skutečně jsi jí řekla co vše jsi chtěla udělat? Ne každý při úklidu meje žaluzie.. tak jí to třeba nenapadlo.. ?
@Anonymní píše:
Chtěla bych se zeptat jestli někdo řešil reklamaci objednaného úklidu a jak se Vám to podařilo vyřešit?Objednala jsem si generální úklid bytu 3+1 v Praze, přes agenturu. Popsala jsem svou představu - okna v celém bytě, zasklení balkonu, žaluzie, topení … Bylo mi sděleno, že úklid bude trvat cca 4-5 hodin, souhlasila jsem. Přišla paní, úklid jí trval 10 hodin. I když jsem jí upozornila na nedostatky, jen mi řekla, že toho bylo moc (žaluzie nejsou vůbec, balkon není vůbec - jen částečně vytřený, na několika místech je prach, jsou uťapkané stále dveře, skříňky ….). Hned večer jsem napsala majitelce agentury mail s popisem, nabídla jsem jí, že se může dnes přijít podívat - aby to bylo opravdu ve stavu v jakém to bylo dokončeno. Dnes jsem jí ještě poslala sms, ale asi o víkendu nefungují, zatím se mi neozvala.
Ne že bych chtěla úklid zadarmo, pokud by byl byt opravdu skvěle uklizený, zaplatila bych hodiny které tam pracovnice byla a ani bych nemrkla. Ale takhle se mi to opravdu nelíbí.
Neřešil to už někdo? A jak jste dopadli? Nebo moje chyba že jsem pracovnici podepsala 10 hodin co tam byla?
Děkuji za názory
A teda - agentura taky pěkně kecá. Umejt okna v 3+1 a další úklid teda není na 4-5 hodin.
…divila jsem se,když jsem četla v minulé diskusi,zřejmě si to byla ty,jak si objednáváš úklid -generální úklid-a co všechno chceš uklidit,že ti řekli 4-5hod. To jen okna,zasklení balkonu,radiátory a žaluzie trvají určitě ty 4hodiny-nejméně.
Samozřejmě si stěžuj a nejlepší by bylo,aby ten,kdo zjednával s tebou generální úklid 3+1 na 4-5hodin to přišel aspoň dokončit.samo,že zadarmo.
To co popisujes se rozhodne neda stihnout v jednom cloveku
ja nejaky cas uklizela v rodinnem dome u jedne rodiny a bezne to bylo 3 hodiny zehleni (zehlilo se u nich uplne vsechno, i kdejaka hadra na doma) + 3 hodiny uklid celeho domu - podlahy vytrit a vysat, kuchyn, koupelna, dve wc, utrit vsude prach. Stihala jsem to vzdycky tak tak, byla jsem pecliva, ale i kdybych to flakala tak to co pises za 4 hodiny proste nestihnu. Nemeli k vam treba puvodne poslat ty uklizecky dve?
na reklamaci samozrejme pravo mas, ale spis se hadej s agenturou, ta samotna pani za to podle me zas tak nemuze ![]()
@Anonymní píše:
Děkuji za názory
Reklamovala bych. Upřímně, že u tebe byla 10 hodin, bych neviděla jako bonus, co je třeba zaplatit, to je naopak velké mínus. Místo 4 hodin u tebe někdo strašil jednou tolik. Pokud chápu dobře, vy jste si domluvily práci, nikoliv hodiny. A práce není hotová a navíc je odfláknutá. Zítra bych se s ní spojila a požadovala reklamaci. Buď ať to přijde dodělat, nebo že zaplatíš jen to, co je udělané pořádně. Řekla bych, že jednodušší asi bude vynutit si, ať to někdo přijde dodělat.
@Monchichik - uvidím, zatím nemám žádnou zprávu. Navrhovala jsem návštěvu už na dnešek, ale chápu že je víkend a třeba to ještě nečetla. Ale vše zůstalo jak bylo. Pochopila jsem že se platí od hodiny.
@Linamati - přesně jak píšeš,pokud by to bylo vše hotovo, tak zaplatím za 10 hodin a vůbec bych nenamítala nic, možná bych jen napsala na agenturu, že byl čas o dost překročen, ale opravdu bych to zaplatila. A ano, napsala jsem to i na agenturu hned při první zprávě, o co mám vše zájem, i jsem to říkala paní co přišla (ale předpokládám, že zprávu od agentury také asi dostane). Na některé věci jsem upozornila zvlášť, například lustry v dětských pokojích - jsou otřené, ale prach je na několika místech stále. I jsem na agenturu psala, že byt byl cca 2 měsíce neuklízený a prosím o generální úklid, pak jsem vypsala co navíc si představuji (ty okna, žaluzie, prosklený balkon, topení). Jinak mail na agenturu jsem psala ještě večer po úklidu, paní tu byla do 20 hodin, já ho posílala kolem 21 hodiny, když jsem uložila malého. Jasně, kdyby napsali rovnou, úklid bude na 10 hodin, v pohodě, i tak to přijmu. Nebo na 5 hodin pro dva lidi, také bych neměla problém - samozřejmě bych za dva lidi platila. Ale takto mi přišla odpověď když jsem poprvé sháněla informace.
@Britana - jo jo, je to stejná diskuse (ode mě), ale tam se mi nedařilo jí obnovit, tak jsem založila novou.
@Lalelale - díky, uvidím co zítra, jestli se mi někdo ozve a s jakou nabídkou řešení.
Já chápu, že paní si zaslouží dostat nějaký plat, ale spíš mi to připadalo, že to bere jako úklid u sebe doma a moc zkušeností nemá. Ale možná se pletu. Nikdy jsem nebyla ani v pozici že bych uklízela u někoho, ani jsem si nenechávala uklízet. Jiné je to určitě když se někde dělá pravidelný úklid a když se dělá takovýto generální. Ale když si člověk objednává generální úklid, tak očekává, že bude byt opravdu v top stavu a ne že bude muset chodit a douklízet sám. A to jsem upozornila hned při objednávce i na to, že tu máme malého psa a malé dítě. Je mi líto paní, že tu byla tak dlouho a nejspíš dostane zaplaceno od agentury málo, na druhou stranu ani já si peníze netisknu a očekávám kvalitu za zaplacenou práci.
Tak s platem od hodiny bych nesouhlasila, protože to tam může šmrdlat 2 dny a práci si šetřit, aby dostala co nejvíce zaplaceno. Měla si říct, co všechno chceš, co to bude celkem stát a hotovo. A na tom, že když platím, tak chci perfektně odvedenou práci, bych trvala.
@Monchichik - tak byla to moje první zkušenost. Co vše budu chtít, velikost bytu, podmínky navíc - pes, dítě - jsem psala hned a chtěla jsem vědět, jaký čas to cca zabere. Odpověď mám v mailu, kde majitelka píše že je to na 4-5 hodin, tak od toho jsem vypočítala cenu, při generálním úklidu je cena vyšší za hodinu, také chápu, protože je to jednorázové a práce je tam víc. Ale je rozdíl zaplatit 5×200 Kč a 10×200 Kč a ještě nemít dobře uklizeno. No uvidím zítra.
Tak majitelka neví, jak dlouho trvá generální úklid nebo co? To se jako trefí o polovinu míň? Nezaplatila bych žádných 10 hodin, protože to mělo být 5. A za tohle bych patrně nezaplatila vůbec nebo bych trvala na tom, ať to někdo přijde okamžitě uklidit pořádně. To jsem teda zvědavá, jak se k tomu majitelka postaví.
Jj.ja jsem také hodně zvědavá jak se toto dořeší. Když jsem četla tu diskusi první, kde píše zakladatelka, že je to na 4-5hodin,chtěla jsem hned psát, že to je hovadina, ale pak jsem si dále přečetla,že asi tam přijdou 3-4ženské,tak si říkám…aha!?..tak pak jo.O to bylo pro mně velké překvapení, že přišla jen jedna.Není divu, že to dopadlo, tak jak to dopadlo. Na tu paní se moc nezlob,vyřiď si to s paní majitelkou..a pořádně.
@Anonymní píše:@Lalelale - díky, uvidím co zítra, jestli se mi někdo ozve a s jakou nabídkou řešení.
Já chápu, že paní si zaslouží dostat nějaký plat, ale spíš mi to připadalo, že to bere jako úklid u sebe doma a moc zkušeností nemá. Ale možná se pletu. Nikdy jsem nebyla ani v pozici že bych uklízela u někoho, ani jsem si nenechávala uklízet. Jiné je to určitě když se někde dělá pravidelný úklid a když se dělá takovýto generální. Ale když si člověk objednává generální úklid, tak očekává, že bude byt opravdu v top stavu a ne že bude muset chodit a douklízet sám. A to jsem upozornila hned při objednávce i na to, že tu máme malého psa a malé dítě. Je mi líto paní, že tu byla tak dlouho a nejspíš dostane zaplaceno od agentury málo, na druhou stranu ani já si peníze netisknu a očekávám kvalitu za zaplacenou práci.
Já osobně na agentury moc dobrý ohlas neslyšela. Vesměs si řeknou trojnásobnou sazbu, než obyč uklízečka, a pak to odfláknou, protože nájímají tu nejlevnější sílu. Přitom už by se člověku vyplatilo najmout normální profi uklízečku, co by holt přišla na dýl. Z toho, co píšeš, agentura nejspíš najala někoho, kdo v životě neuklízel. Pro srovnání, v našem docela velkém bytě uklízečka za dvě hodiny: vyluxuje a následně vytře, uklidí nám věci, umyje neumyté nádobí, utře prach úplně všude včetně parapetů, stolků, vršků skříní, umyje sanitu, složí oblečení, co se někde válí, vynese koš. Máme tu pro ni věci, ale ona si přesto nosí svoje. Takže bych si najala soukromnici a jen ji upozorni, že toho chceš víc, třeba ty lustry a okna, naše to normálně má v ceníku. Ale pokud agentura má trochu slušnosti, tak to vezme a reklamuje. A těch deset hodin bych jim fakt omlátila o hlavu jako stížnost, aby si nedovolili to po tobě chtít proplatit. Plus ti dali cenovou nabídku, není tvůj problém, že nezkušená paní u tebe byla dvakrát tak dlouho.
Já jsem si právě říkala, že spíš agentura bude mít někoho, kdo je proškolený, jak zacházet s různými přípravky na různé povrchy - i proto jsem se s agenturou domluvila, že si pracovnice přinese přípravky svoje a já je pak uhradím. A že ten člověk který přijde, bude mít zmáknutý systém, bude v tom mít praxi. Mám doma 3.letého cvrčka, snažila jsem se aby jsme nepřekáželi. Na začátku jsem požádala, zda může začít v určité polovině bytu, s tím že já budu v poledne malého uspávat a bude cca 2 hodiny spát. Já jí nabídla, že si samozřejmě může ohřát třeba svůj oběd a v klidu sníst, toho nevyužila, nebo o tom nevím, snažila jsem se být s malým vždycky v té části, kde se neuklízí, ať nepřekážíme. Občas se tedy malý na ní přišel podívat
- prostě dětská zvědavost. Ale i na něj to bylo do 8 večer dlouhé. Oběd jsem měla uvařený, tak ten jsem pro něj a sebe jenom ohřála, ať se jí vážně nepleteme.
Chtěla bych se zeptat jestli někdo řešil reklamaci objednaného úklidu a jak se Vám to podařilo vyřešit?
Objednala jsem si generální úklid bytu 3+1 v Praze, přes agenturu. Popsala jsem svou představu - okna v celém bytě, zasklení balkonu, žaluzie, topení … Bylo mi sděleno, že úklid bude trvat cca 4-5 hodin, souhlasila jsem. Přišla paní, úklid jí trval 10 hodin. I když jsem jí upozornila na nedostatky, jen mi řekla, že toho bylo moc (žaluzie nejsou vůbec, balkon není vůbec - jen částečně vytřený, na několika místech je prach, jsou uťapkané stále dveře, skříňky ….). Hned večer jsem napsala majitelce agentury mail s popisem, nabídla jsem jí, že se může dnes přijít podívat - aby to bylo opravdu ve stavu v jakém to bylo dokončeno. Dnes jsem jí ještě poslala sms, ale asi o víkendu nefungují, zatím se mi neozvala.
Děkuji za názory