Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dnes mi napsala paní majitelka
Dobrý den,
je mi velice líto, že jste s úklidem nebyla spokojená a děkuji za Vaše obsáhlé vyjádření. S paní …(uklízečkou) jsem záležitost taky podrobně probrala, takže doufám, že si mohu o věci udělat obrázek.
Paní …(z firmy) Vám psala, že doba úklidu záleží vždy na úkonech a na dalších faktorech. Odhad hodin, který Vám posílala byl jen orientační, nemůžeme určit čas, aniž bychom viděli stav bytu. Podle naších zkušenosti většina generální úklidu vypadá tak, že např. okna a kuchyň vyžadují větší pozornosti a zbytek bytu vyžaduje normální úklid. Podle těchto zkušeností odhadujeme délky úklidu.
Podle toho, co jste mi Vy i paní …(uklízečka) psaly, byl byt v dosti špatném stavu, částečně se snad jednalo i o úklid po řemeslnících (prach, barva), což zabere mnohem více času než generální úklid, máme na tyto práce dokonce vyšší sazbu, kterou Vám však neúčtujeme.
Co se týče nedostatků práce, tak se paní … (uklízečka) vyjádřila, že se na nějaká místa nedostala z židlí (např. garnýže), na nějaké věci neměla k dispozici dostatek hadrů, nebo špatný druh (např. na zrcadlo u vchod. dveří) a nějaká špína nešla s vybavením, které měla s sebou, nešla odstranit (např. barva na parapetu balkónu nebo otisky na dveřích).
Paní … (uklízečka) se věnuje úklidům jako hlavní profesi už několik let a máme s ní velmi dobré zkušenosti, věřím, že to dělala tak rychle a kvalitně, jak jen mohla - řekla mi, že při úklidu ani neudělala přestávku, aby toho stihla co nejvíce.
Rozumím, že jste očekávala jiný výsledek, ale když je byt ve špatném stavu, tak generální úklid je občas jen první krok k perfektnímu výsledku. Když je byt je například hodně zaprášený, tak se část prachu vždy zvíří a po prvním úklidu se opět usadí. Až po několika úklidech se dostane opravdu z bytu ven.
Ráda Vám mohu nabídnout, abychom Vám zajistili pravidelný úklid, věřím, že po několika úklidech a při zajištění správný vybavení na Vaše požadavky se byt dostane do stavu, který si představujete.
S pozdravem
Dobrý den,
opravdu se nejednalo o úklid po řemeslnících. Je pravda, že před měsícem se ve dvou pokojích malovalo, ale následně byly uklizeny, pouze na jednom místě na okně zůstalo trochu barvy, která tam nadále zůstala. Jinak byly oba pokoje měsíc po vyklizení a úklidu. Nemám pocit, že by se tam jednalo o jiný než „normální“ úklid. V těchto dvou pokojích byl prach za měsíc, to je pravda, ale zase pokud objednávám generální úklid, tak předpokládám, že bude uklizen. Dveře od pokojů si také myslím že patří k běžnému úklidu. Ostatní práce, které máte napsané na webových stránkách se nedělaly - například zalévání květin, mytí nádobí (jediné z nádobí co se mylo byl otočný talíř z mikrovlnky, jinak bylo nádobí umyto, myčka vyklizená, takže bylo možné jí i mýt, což se též nestalo), vynesení odpadu, praní, žehlení. Z prací generálního úklidu, které máte na Vašich stránkách vypsané bylo splněno pouze mytí oken (ale již ne včetně žaluzií).
Hadry - paní jsem poskytla plnou tašku čistých hadrů, různých, mohla si vybrat, i s různými pracovala. Nesdělila mi na místě, neptala se, že potřebuje jiný, třeba bych jí mohla i jiný poskytnout, který tam mám. Ale protože pracovala s těmito, tak jsem předpokládala, že je to v pořádku. Ptala se pouze po dlouhé prachovce, kvůli ometení pavučiny v jednom pokoji, kterou opravdu nemám, nabídla jsem jí, že může použít například koště, které měla k dispozici. Garnyže jsou ve výšce 207 cm, pokud si stoupne na židli, kterou měla k dispozici. Takže na ty opravdu lze dosáhnout, záclony byly kvůli tomu sundané (prala jsem je). světlo v koupelně je ve výšce 215 cm od země, tj. když si stoupne na židli, tak na něj též bez problémů dosáhne. Ale ani v koupelně, ani na WC světlo není otřeno. Zrcadlo u vchodu nejspíš paní zaregistrovala až při odchodu, v chodbě vůbec neuklízela (jinak by věděla, kde je světlo - na které se mě ptala právě až při odchodu, aby se mohla obout). A když měla vhodný hadr na zrcadlo v dětském pokoji a koupelně, věřím že stejný hadr by byl vhodný i na zrcadlo v chodbě. Otisky na dveřích jsou pouze od rukou, takže ty stačí otřít hadrem a naleštit vhodným přípravkem. Ten jsem předpokládala, že bude mít, jak jsme se domlouvaly po mailu (myslím že je to nějaký přípravek na dřevo). Ale pokud se podívám na dveře například od koupelny, ty nejsou otřeny ani mokrým hadrem.
Dobu úklidu chápu, že je určovaná orientačně, takže pokud by byl čas navýšen například o hodinu, nic bych nenamítala. Ale že je navýšen více než dvojnásobně, to už mi přijde opravdu docela dost, když část prací nebyla vůbec provedena, i když jsem jí objednávala a s tím se nejspíš počítalo ve chvíli plánování času - viz mail ze dne 30.5. - úklid včetně oken, žaluzií, balkonu se zasklením. Jak jsem již popisovala, balkon byl pouze vyluxovaný a částečně vytřený, skla nebyla vůbec myta.
V případě prachu nejde o to, že by byl rozvířen a opět sedl zpět, ale o to, že na některých místech není detailně otřený - například uváděné lustry v dětských pokojích - jsou místa, kde je původní vrstva prachu a to není o tom, že by se usadil zpět. To samé u televize - zadní části stojánku, u počítače také. Tam to prostě opomněla utřít.
Přestávku jsem paní nabízela, i s tím, že pokud si bude potřebovat například ohřát jídlo, tak samozřejmě může. To že toho nevyužila je sice hezké, ale je to její rozhodnutí.
Věřte mi, že po této zkušenosti již určitě Vašich služeb nemám zájem dále využívat.
O nedostatcích jsem psala hned večer - jen co jsem malého uložila, i s návrhem možnosti kontroly. V neděli jsem ještě psala sms zprávu.
Chápu, že stojíte za prací paní … (uklízečky), ale snažte se pochopit i mou situaci, že více jak dvojnásobné navýšení času a ještě zcela neuklizeno podle objednávky, kterou jsem popisovala při sjednávání opravdu není v pořádku. Prosím o Vaši finanční představu o provedeném úklidu. Ale opravdu kvalita úklidu a rozsah provedených prací neodpovídá Vašemu rozpisu na webových stránkách a dojednanému času.
S pozdravem
Vložila jsem mail od paní majitelky i mou odpověď, jména jsem vymazala. Zatím nechci psát, o jakou agenturu se jedná, uvidím jestli se nám nějak podaří se domluvit.
No tak to je agentura roku, to je teda síla. Neměly by si uklízečky hadry a přípravky donést sebou? Nejvíc mě baví konstatování, že se pach zvíří a znovu usadí, proto není možné mít uklizeno napoprvé. Tak to by si měli dát na vizitky
. Trvej na svém, měla se přijít majitelka podívat osobně a ne se spoléhat na to, co jí řekne uklízečka. To je pak slovo proti slovu.
Pracují s přípravky, které jim poskytne člověk v domácnosti. Ale já byla písemně domluvená na tom, že si pracovnice přinese přípravky svoje a já uhradím paušální částku 150 Kč. Zbytek přípravků si zase odnese. Ale nevypisovala jsem, jaké všechny přípravky si má přinést (máme běžný nábytek, tak jsem myslela něco na dřevo, něco na okna, nějaký čistič na WC, umyvadlo, vanu… Fakt jsme klasický panelákový byt s normálními spotřebiči, nábytkem - myslím že nic speciálního. Hadrů jsem dala myslím dost a když tak mohla paní říct, jaký by potřebovala, mám tu i nějaké nové hadříky, ale z vlastní zkušenosti - mě se líp uklízí s těmi staršími, opranými ![]()
No proč by si jí měla psát, co si má donést? Měla by být snad proškolená a sama vědět, co bude potřebovat. Navíc to máš písemně, takže mají smolíka. To bude komunikace ještě na dlouho
. Paní majitelka asi neví, že zákazník má vždycky pravdu. Měla zvednout pozadí a přijet se podívat, takhle nevím, o čem se chce dohadovat. Kde si k tý agentuře proboha přišla?
No,,,trvej na tom,ať se přijde podívat,což by měla.Nenech to jen tak.Také jsem měla uklidovou firmu,pak jsem jí předala snaše.Já ale uklízím dál sama,nechtěla jsem se už zlobit se zaměstnanci a zejména za ně ručit.Víš,kdyby já dostala tuto poptávku,tak bychom tam šly dvě a určitě by nám to trvalo celý den,ale byt by byl bez prachu a vše v cajku.Vše otřené,včetně zásuvek,lustrů,žaluzií,prach na kytkách ap.Generální úklid není sranda.10hodin je málo.
Jestli paní řekla 4-5hodin,tak to nemůže dělat profesionálně dlouho.Jinak by věděla co a jak.
Já bych čekala,že majitelka se přijde podívat a domluví s tebou zníženou cenu,resp.nedávej jí více než 1000kč.Předse tam něco paní udělala.
Doporučuji si najít paní na pravidelní úklid.Vyzkoušej jich více,když si doma,tak můžeš i bez doporučení/ohlídáš si jí sama/.Já se už nabízet namohu,už chci do důchodu a odpočívat.
No tak jsme se s vedoucí nedomluvily a asi společnou řeč prostě nenajdeme. Dala mi sice slevu 10 Kč na hodinu (cena pro stálé zákazníky), ale i to mi přijde skoro jako výsměch. Údajně je moje chyba, že jsem úklid neukončila po hodinách, za které jsem byla ochotná zaplatit. Ale přišlo mi zase nesmysl po 5 hodinách říct - tak a jděte domů, víc nezaplatím. Objednávala jsem si generální úklid s tím, že jsem na to měla ten den čas a vyklizenou domácnost od ostatních členů, kromě sebe a malého.
Odhad času běžně neuvádějí, mě napsali odhad, protože jsem se jich na to ptala a není v žádném případě závazný
. Zrovna tohle mi přijde jako běžná otázka při sjednávání úklidu.
No, pokud někdo bude v budoucnu zvažovat úklid a hledat tady, třeba mu moje zkušenost pomůže. Sice pro mě draho zaplacená a krušná zkušenost, ale i to se stává.
Jedná se o Agenturu Ágnes, která zajišťuje úklidy a hlídání dětí v Praze, Benešově, Ostravě, Vlašimi a okolí těchto měst. Určitě se najdou jejich spokojení zákazníci, moje zkušenost je jen jedna z mnoha. Vše je o lidech.
No já bych to prostě nezaplatila. Ty sis objednala generální úklid, který měl být provedený. Nebyl. Není tvůj problém, že se s tím někdo crcá 10 hodin. A stejně neudělala co měla. To si snad majitelka dělá srandu,ne? To za těch 5 hodin taky mohla umýt pět oken a šla by a dostala zaplaceno jako kdyby uklidila celý byt ? Co je ti do toho, co jak dlouho dělá? To si fakt zaplatila za něco, co nemáš?
@Katushka 7 píše:
A proč si neuklidiš sama?
3+1 snad není taková hrůza,ne?
O tom to snad neni,ne? Proc by si nemohla nechat uklidit,kazdeho vec.
@Katushka 7 - já myslím, že je sousta lidí i z mnohem menších bytů, kteří si objednávají někoho na úklid. Někdo na pravidelný, někdo na mimořádný, generální úklid, někdo třeba před Vánoci …. A vůbec by mě nenapadlo hodnotit, proč to dělají. Když pominu že "neví co s penězi
" , tak je to každého věc, někoho to nebaví, někdo se radši v té době bude věnovat své rodině, někdo třeba ze zdravotních důvodů. Těch důvodů bych uměla napsat spoustu. Ale je to každého věc.
Já se rozhodla objednat si generální úklid a očekávala jsem, že byt opravdu budu mít perfektně uklizený. Byla to moje první zkušenost a nedopadla podle mých představ, proto jsem se tu ptala na názory ostatních. A přesně kvůli těmto reakcím jsem téma zakládala anonymně, protože nepotřebuji, aby někdo hodnotil, proč zrovna já - když třeba jinde diskutuji o něčem jiném - si objednávám generální úklid bytu.
co ti na to mám říct