Dřez bez odkapávací plochy - zkušenosti?

nln
23
2.7.18 13:12

Dřez bez odkapávací plochy - zkušenosti?

Ahoj, chystáme novou kuchyňskou linku a přítel by raději dřez bez odkapavace, já si tím nejsem tak jistá…jeho argumenty pro tohke řešení jsou:

• zabírá pracovní plochu (místo toho bude varná konvice v rohu linky)
  • je hlubší (hrnce / plechy…)
  • ma sifon blíže ke stěně a nezabere tedy tolik místa ve skříni pod dřezem
  • nebude další spoj kde se usazuje špína
  • bude myčka

Co myslíte vy? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21311
2.7.18 13:17

Ja odkapavac využívám i na horké hrnce, plus to co nemyji v mycce, taky si tam odkladam zeleninu apod. Bez nej mi to nepřijde praktické. Pokud tedy nemáte úplně pidi kuchyň

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
2.7.18 13:18

Máme to tak a odkapávač mi nikdy nechyběl, mám přece myčku. Jinak kdybych měla odkapávač, už bych neměla vůbec žádnou prac. plochu, takže by to u nás ani jinak nešlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
2.7.18 13:19

Mám s odkapávačem a nepoužívám ho, budeme předělávat kuchyň a budu dávat jen obyč dřez. Naši i ségra taky mají bez odkapávače, nepotřebují ho ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
899
2.7.18 13:22

Mě osobně stačí a i víc vyhovuje bez odkapávače :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5455
2.7.18 13:25

Mám myčku, ale odkapávací plochu potřebuju i tak. Ne všechno lze umýt v myčce. Když myju a čistím zeleninu, dávám na čistý odkapávač (pak rychle opláchnu, ještě před použitím) - třeba dneska jsem oškrábala brambory,které házím do hrnce s vodou. V tom hrnci je pořádně operu, vyndávám na odkapávač, vyleju špinavou vodu z hrnce, opláchnu ho a brambory krájím do toho hrnce, doleju čistou vodu a jdou na plotnu - nerada válím potraviny a zeleninu ve dřezu (i když ho každý den myju) :nevim:.

Horký hrnec, nebo pekáč či plech z trouby odkládám v prvé řadě na chladnou plotnu na kamnech, pokud tam mám obsazeno, jde to na odkapávač.

Zavařovala jsem před pár dny okurky, manžel je drhnul v koupelně ve vaně. Já si je brala postupně a měla jsem odkapávač vyskládaný utěrkama a okurky jsem tak vysoušela před ládováním do sklenic. A zároveň jsem měla dost velkou plochu na chystání sklenic, misky se zeleninou (křen, mrkev…), kopr - zavařování zabere dost místa. K tomu jsem jen měnila utěrky a neměla jsem vlhké hadry přímo na lince.

Pro mě je odkapávač praktická věc. Ale záleží, jak která žena vede domácnost. Já jsem zvyklá celkem dost vařit, zavařovat, dělat sirupy, marmelády, tinktury apod. Některé ženy zase jsou na více moderní kuchyni, která neudělá tolik marasu :nevim: To si musí vyšpekulovat každý sám :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1935
2.7.18 13:26

Zásadní otázka:

Kdo tráví víc času v kuchyni - ty, nebo přítel?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85472
2.7.18 13:29

Mame mycku, odkapavac ne a nechybi mi. Ale rozhodovala jsem ja :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
677
2.7.18 13:35

Taky máme myčku, a odkapavac jen takovy malý ale kdyby nebyl žádný, chyběl by mi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24215
2.7.18 13:38

@Nielin tak prvně záleží jak velkou kuchyň máte. Pokud budete mít i dostatečný prostor pro pracovní desku (místo), tak bych odkapávač pořídila. Pokud by jste jinak neměli pracovní místo, nebo bylo malé, pořizovala bych dřez bez odkapávacího prostoru.

V prvním bytě jsem měla pidi kuchyň, spíše kuchyňský kout, takže tam byla malá pracovní deska a dřez bez odkapavače. Když jsem myla nádobí, dala jsem to na utěrku vedle dřezu. Nyní máme kuchyň větší, takže prostor na odkapavání máme a to i přes to, že máme myčku. Ale zase fungování v malé kuchyni s malým pracovním prostorem si nedokáži už představit a nemít myčku taky ne.

Asi jsem moc nepomohla, ale řešila bych to v návaznosti na velikost pracovního prostoru, aby byl dostatečný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24403
2.7.18 13:45

Já jsem pro odkapávač :) Máme myčku, ale prostě něco myji v ruce, ráda tam odkládám i umytou zeleninu…Prvně jsem uvažovala jen nad tím polovičním odkapávačem a nakonec jsme vybrali kvůli vzhledu ten klasický velký a jsem moc ráda. Dřez je i s odkapávačem z granitu, baterie je u stěny mezi odkapávačem a dřezem. Máme teda velkou linku, takže místo jsem neřešila. Tchyně má dřez bez odkapávače kvůli místu a stejně má vedle dřezu neustále utěrku na to umyté nádobí, zeleninu - bez toho je voda všude. Takže bych volila aspoň malý odkapávač :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nln
23
2.7.18 13:49

V kuchyni trávím čas převážně já…„skoro“ tchán je truhlář (bude dělat kuchyni) a s přítelem z jeho pohledu také souhlasí no, prý když bude třeba něco odložit tak lince voda nevadí, případně se tam prostě dá utěrka - přítel je velmi technicky zdatný a šikovný, prakticky celý byt udělal (a vymyslel) s tchanem sám a ve výsledku všechny rozhodnutí které udělal se ukázali správné, ikdyz já si myslela že to dopadne špatně :D takže i proto jsem dost nalomena věřit jeho úsudku i tady, ikdyz jak říkám v kuchyni zná hlavně ledničku asi je to opravdu dost individuální. V tuhle chvíli jsem zvyklá na dvojdrez…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
2.7.18 13:55

Máme myčku, odkapávač klasický ne, nebavilo mě jej stále leštit. Vyřešila jsem to tímto mobilním, rozkládacím a spokojenost maximální, když je třeba, můžu jej uklidit a mám plochu navíc, voda z něj teče přímo do dřezu https://www.buydesign.cz/…nd-sedy.html Vaříme každý den, většinou 2× oběd i večeři a zase úplně bez odkapávače bych asi být nemohla. Přeci jen, když potřebuji jen opláchnout nože nebo skleničku, tak nevím, kam bych to skládala, jedině na utěrku a rychle utřít, ale i tak by dostala deska zabrat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456
2.7.18 14:09

My máme velkou kuchyň, takže jsme pořizovali dvoudřez, jeden je jako odklad nádobí + jsem do něj chtěla odkládat to, co myčka neumyje (to se ale zatím nestalo). Když něco myju v ruce, tak používám od tescomy tu jejich podložku - mám jich několik, protože ačkoliv jsem tomu nevěřila, tak skleničky obrácené dnem nahoru nesmrdí, nezanechá to na okraji žádný suchý kapky… takže raději než odkapávač bych volila dvoudřez nebo koupila podložky na okapávání, které schováš a místo nezabírají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
2.7.18 14:19

Pokud myji nádobí, tak potřebuji odkapávač nebo lavór vedle dřezu, aby mi voda z ještě neutřeného nádobí nestékala na podlahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný