Výměna oken v paneláku

27259
9.8.11 09:46

výměna oken v paneláku

Ahoj holky,
jdu si vylít srdíčko, protože to co se děje u nás v domě, je nad moje síly a chápáni, takže třeba poradíte, jak to přežít, pochopit a nezbláznit se.
Naší ulici tvoří jeden velký blok panelového domu, kde je sedm vchodů. Letos po 3 letech se tu konečně začala dělat revitalizace tzn okna, zateplení a fasáda.
Náš byt v obýváku a ložnici sousedí logicky s vedlejším bytem. O tom, že reko měla začít už v květnu a začala až v červenci, že už nám měnili datum výměny oken mlčím. No a k jádru věci. Na nástěnce byl rozpis kdy se bude vyzdívat zeď mezi oknama, mezi námi a sousedma. Bylo tam napsaný, že od 8 do 10 budou dělat u sousedů okna a nám tedy tu vyzdívku a že musíme být doma. Domovník mě v pátek poprosil jestli můžeme odklidit od oken věci, odtáhnout koberce a podobně. To jsme udělali a včera jsem jak trubka seděla celý dopoledne doma v rozbombardovaným bytě a čekala kdy přijdou. Dokonce ráno i přišli ty zedníci s tím, že tak za hodinku začnou, že to bude trvat tak 3 hodinky a pak budeme mít pokoj. Včera se nic nedělo, dělníci nic nevěděli. Dneska jsem už vybouchla a poslala mýho chlapa poptat se domovníka, jak to tedy bude. Víte co ten de…člověk řekl? Že se to bude vyzdívat až s našima oknama. Takže já tady budu žít víc jak týden v bytě, který připomíná doupě, protože rovna nábytek zpátky a příští týden ho kvůli výměně oken zase stěhovat je poněkud namáhavé.
Holky já ani snad nechci radu, jenom jsem to potřebovala dostat ze sebe. Jen se zeptám opravdu takhle probíhá každá rekonstrukce???Chaos nad chaos a pravá ruka neví co dělá levá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22004
9.8.11 09:52

Jojo, je to síla…

Nám to dělali v dřívějším bytě taky tak. Ale bylo tam teda rovnou napsané, že musíme být doma v OBA termíny - když budou dělat okna NÁM I SOUSEDŮM. Že ta „mezizeď“ se vyzdí v jeden z těch termínů, podle toho, jak to kde půjde.

Přeju pevné nervy :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
9.8.11 10:04

Aspoň se něco děje, u nás se plánuje a nic. Úřady maj vrtochy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24870

A co to je za firmu, jestli ta co myslím, tak potěš klobás :mrgreen: Ale jsi úplně jiný kraj, tak snad ne.. Nám měnili okno celý víkend!! A to můj musel odjet na montáž a já na to byla sama. Bordel z toho byl až hrůza, nestačí jen odhrnout koberec. Já měla všechno zaigelitovaný a stejně mi pak prach ze sedačky moc nešel dolů :pocitac: anebo jen dělali oni velký bugr při bourání :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
522

Taky dobrý :zed:
a představ si,že si vánočně vygruntuješ byt, všechno nazdobíš a na domovní nástěnce se 20.12. objeví že ve vašem bytě bude probíhat 22.12 výměna oken :pocitac: :pocitac: já myslela že že vyskočim z kůže!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24870
9.8.11 10:06
rubberbear píše:
a představ si,že si vánočně vygruntuješ byt, všechno nazdobíš a na domovní nástěnce se 20.12. objeví že ve vašem bytě bude probíhat 22.12 výměna oken :pocitac: :pocitac: já myslela že že vyskočim z kůže!

No to je právě ono!! Taky jsme to měli těsně před vánoce a já pak ani nestíhala uklidit :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27259
9.8.11 10:10
rubberbear píše:

To už bych v tom blázinci skončila tuplem.
Nejhorší na tom snad je, že prožíváme rekontrukce dvě. Protože tady jsme v pronajatým bytě a v bytě, který jsme koupili se dělá taky a taky to tam je na pytel, ale tam si za to můžeme sami

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
784
9.8.11 10:15

Já držím palce a teda přeju, ať se nezblázníš, ale musím říct, že u nás to bylo to samé. My jsme teda s ničím na sousedy nemuseli čekat (ani oni na nás). Ale v našem případě to bylo tak, že u vchodu bylo vypsáno pořadí, v jakém se budou byty dělat. Ale když za dělníkama přišel soused a řekl že mu musí okna udělat jako prvnímu, protože má na odpoledne objednaného chlápka na žaluzie, tak dělníci šli jako první k němu. Potom si totéž vyřvala ještě sousedka a pořadí už bylo úplně jiné. Takže na prd… Výměna oken je fakt na palici :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
9.8.11 12:00

ahoj, tak to koukám…v bývalém bytě jsme měli rozpis…jeden týden dělali okna z jedné strany, další z druhé. Ráno naběhli, během tří hodin udělali 2 okna a další týden nám dělali jen balkon a to měli za hodinku a půl hotové. Ani moc bordelu nenadělali, opravdu stačilo odtáhnout koberec a nábytek od okna a novinama vyskládat cestu ke dveřím :-).
Minulý týden si nechali sousedi pod námi dělat okna a to byl bordel na celý den. No asi co jiná firma, to jiné tempo práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marli
13.8.11 21:58

Lentilko, přeji pevné nervy!
U nás probíhala výměna oken docela v pohodě, dlouho jsme hledali vhodnou firmu, nakonec jsme si vybrali (značku zde psát nebudu, ale kdyby se někdo chtěl podívat tak jsou to tato plastová okna Brno ) - no a pak doma stěhování, montáž oken a pak uklízení snad týden - to bylo nejhorší, jak jsme vždy uklidili a pak ten prach opět sedl :lol: Horší bylo zateplování, to se dělal celý barák a pořád nám nějaký dělník koukal do oken :evil: :zed: Ale musíš to jen přežít, za rok si na to ani nevzpomeneš :-)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.2.17 21:46

Holky fakt je takovy bordel v byte behem delani oken? nam je maji delat, nevite jelti zacinaji delat okna od nejvyssiho bytu dolu? a jeste tchyne ze pak se musi umyt i vnitrky skrini, ale kdyz to poradne zalatujeme folii tou jak se lehce pritiskne a jeste pretahneme dalsim igelitem, fakt je to nutne? ja kvuli obleceni, co tam bude.

• Citovat
  • Upravit
82
3.2.17 21:55

Kdyz nam menili okna, tak jsmes malou sla na cely den ven, a doma byl jen manzel. Rikal, ze tam byl hlavne pruvan, protoze vyndali vsechna okna naraz. Takye igelity krasne vlali po byte. Prachu bylo dost. NAvic nam jeste prorizli nove lino, stare asi 2 mesice :cert: Skoro rok jsme se pak s firmou dohadovali na kompenzaci, az kdyz manzel napsal pak rediteli, tak se to hnulo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
3.2.17 22:10
@Anonymní píše:
Holky fakt je takovy bordel v byte behem delani oken? nam je maji delat, nevite jelti zacinaji delat okna od nejvyssiho bytu dolu? a jeste tchyne ze pak se musi umyt i vnitrky skrini, ale kdyz to poradne zalatujeme folii tou jak se lehce pritiskne a jeste pretahneme dalsim igelitem, fakt je to nutne? ja kvuli obleceni, co tam bude.

Po výměně oken jsem vnitřky skříněk nečistila. Pořádně zakrýt a zalepit. Prach byl, ale dost po sobě na zemi hned uklidili. Jediná škoda, která vznikla, byla rozbitá soška anděla, ale za to si můžu sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
3.2.17 22:13

U nas byl neskutecnej bordel, doma byl jenom chlap deti bych tam vubec nepoustela. Este je celkem nutny stat jim za zadkem a kontrolovat jestli to delaj poradne, nam to blbe utesnily a kolem oken desne profukovalo, pak je nahanet aby to sli predelat byla taky parada…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
482
3.2.17 23:15

Když nám je měnili, na všechno jsme hodili igelity a oblepili dokola izolepou na několika místech. Vyndávají většinou všechny okna najednou, takže kvůli průvanu by igelity odletěli. Jinak se to u nás nedělalo třeba od vrchu dolů. Dělalo se to celý týden a každý byt si napsal den (a jestli dopoledne nebo odpoledne), který mu vyhovuje, takže to bylo na přeskáčku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová