Výměna pediatra

7661
22.6.10 17:57

Výměna pediatra

Chtěla bych změnit dětskou doktorku, už podruhé se mi stalo, že u dcerky zanedbala rýmu. Prvně z toho byl zánět středního ucha, to jí bylo asi 7 týdnů, a teď pro změnu angína a ATB. :evil:
V každým případě bych se chtěla poradit, jestli je vhodný měnit doktorku 3 týdny před plánovanou roční prohlídkou, nebo jít k nové doktorce až pak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
76
22.6.10 18:03

Já bych šla klidně hned jestli nejsi spokojená… roční prohlídku už ti může udělat nová doktorka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
22.6.10 18:03

Jestli už máš novou doktorku vyhlídnutou, tak se domluv s ní. Ono nějakou dobu trvá, než si předají kartu (pokud ti ji ta „stará“ doktorka nebude ochotná dát do ruky). Já jsem měnila doktorku v době, kdy jsme měli jít na 1,5letou prohlídku a už jsme byli u nové. U nás to bylo ale z důvodu stěhování. Naše nová doktorka by si stejně nějakou vstupní prohlídku chtěla udělat, tak to spojila s tou 1,5 letou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
22.6.10 18:13

Nejsem rýpalka ani hnidopich,ale jen přemýšlím,co myslíš tím „zanedbala rýmu“.Víš,on stav dítěte se vyvíjí z hodiny na hodinu.Můžeš jít ráno na kontrolu a odpoledne to už může být jinak..

Vím,o čem píšu.Naše malá promarodila celou zimu.Během půl roku měla 5krát ATB k vůli sedlé bronchitidě,jednou zánět průdušek a jednou těžkou anginu kompbinovanou s bronchitidou a zánětem střev.S tím byla v nemocici na kapačkách..

Každá taková nemoc začíná rýmičkou,kašlíčkem a já jsem ráda,že naše dr.nepíše ATB při prvním zakašlání.Raději si nás zve stále dokola.
Při poslední nemoci viděli malou 3 dr.několikrát.Byli jsme ráno u dr.odpoledne u dr.,večer na pohotovosti,ráno zase u dr.,kdy už se vše vyvinulo a ukázalo se,co to vlastně je..Ani krevní testy dělané před tím,žádné závratné změny neprokázaly.

Pediatr v nemocnici ji viděl kolem 8 večer,když měla průjem,zvracela,kromě toho měla chycené průdušky.Poslali nás domů s tím,ať kdykoliv během noci přijedeme - souhlasila jsem,máme to kousek.Noc jsme přečkali,ale malá se nezlepšila,už před 7 ráno jsme stepovali u dr.,to už měla pořádně nateklé mandle - což večer neměla :mrgreen:Musela do nemocnice.

Pokud byla během 11 měsíců jen dvakrát nemocná,můžeš si gratulovat.Mě dr.říkala,že 8 infektů dýchacích cest se považuje „za normální“,samozdřejmě po vyloučení nějaké periodické příčiny..

Píšu to jen proto,abys nebyla zklamaná a neměla přehnané nároky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
22.6.10 18:31

Díky za odpovědi.

Jani, nemyslím, že bych měla na pediatra přehnané nároky. Jenže k doktorce, která téměř na každý problém předepisuje „Fenistil a pak uvidíme“, člověk zákonitě časem ztratí důvěru. A těch problémů s ní mám povícero.
Malá byla bohužel nemocná víc než dvakrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
22.6.10 18:38

Ahoj, taky jsem nebyla spokojená s první pediatričkou a na doporučení jsem v 17měsících zašla k nový, ta mě hned zaregistrovala a na 18m pozvala na kontrolu i na druhou dávku očkování. Takže si myslím, že to klidně můžeš udělat hned a roční prohlídku zfouknout už u nový, beztak by udělala určitě vstupní prohlídku.

• Citovat
  • Upravit
1357
22.6.10 18:46

Barsabo, na nic nečekej.Domluv se s novou doktorkou a rovnou na tu roční a vstupní kontrolu, za tou starou už nemusíš, kartu si vyřešej mezi sebou. Taky jsem měnila, ale už ve třech měsících.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
22.6.10 18:56

Nechápu nějak, jak se dá zanedbat rýma 8-o To vám měla rovnou napsat antibiotika, nebo co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
22.6.10 20:06
Lasicka píše:
Nechápu nějak, jak se dá zanedbat rýma 8-o To vám měla rovnou napsat antibiotika, nebo co?

souhlas. Z rymy se muze, ale taky nemusi vyvinout spousta nemoci a jak se rika - lecena ryma trva tyden, nelecene sedm dni… :roll:

• Citovat
  • Upravit
1214
22.6.10 20:13

Bersabo Tak jsme na tom stejně ..a chápu. Pokud nemá člověk v pediatra důvěru, nemá smysl to asi dál prodlužovat a trápit se, jestli udělala Mudr co měla nebo ne.
Já se tedy definitivně rozhodla až po 12 měsíční prohlídce (to byla asi ta poslední kapka). Následně jsem si zašla za novou pediatričkou na „pokec“, pak jsem si to týden rozmýšlela a až pak jsem to „nové“ mudr definitivně potvrdila a šla s malou na vstupní zevrubnou prohlídku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
22.6.10 20:43
Lasicka píše:
Nechápu nějak, jak se dá zanedbat rýma 8-o To vám měla rovnou napsat antibiotika, nebo co?

Ne, opravdu nevyžaduju ATB při prvním zakašlání. Zato bych ráda, aby můj pediatr měl širší záběr než jedny kapky a třeba aby byl schopný pojmout fakt, že existuje dítě (např. zrovna to moje), který má standardní teplotu 35 a teplota 37,2 je už vážnej signál, že se něco děje.
To jen tak na okraj, že ses ptala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
23.6.10 10:42

Bersabo, to znám :wink: Malý má taky standardně nízkou teplotu, něco málo přes 35. V porodnici jsem dostala vynadáno, že špatně měřím, mimčo přece nemůže takovou teplotu mít. Samozřejmě si to ani nepřeměřili :roll: Má to po manželovi.

Pokud nejsi spokojená s pediatričkou, tak bych měnila ještě před roční prohlídkou, tu si může ta nová udělat už sama. Beztak musí udělat vstupní prohlídku.
Jak je to s kartami, tak to nevím.Když jsem měnila gyndr., tak mi řekl, že nemá povinnost kartu komukoliv posílat a že to ani dělat nebude :nevim: Jestli je to u dětí jinak, nevím

• Citovat
  • Upravit
teresa20
23.6.10 10:43

Bersabo, to znám :wink: Malý má taky standardně nízkou teplotu, něco málo přes 35. V porodnici jsem dostala vynadáno, že špatně měřím, mimčo přece nemůže takovou teplotu mít. Samozřejmě si to ani nepřeměřili :roll: Má to po manželovi.

Pokud nejsi spokojená s pediatričkou, tak bych měnila ještě před roční prohlídkou, tu si může ta nová udělat už sama. Beztak musí udělat vstupní prohlídku.
Jak je to s kartami, tak to nevím.Když jsem měnila gyndr., tak mi řekl, že nemá povinnost kartu komukoliv posílat a že to ani dělat nebude :nevim: Jestli je to u dětí jinak, nevím

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty