Výměna učitelky na dálkovém studiu? Chyba
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
každý pedagog má jiný styl vyučování, s tím nic neuděláš a test ti může dát téměř jakýkoliv a je na tobě aby jsi se to naučila tak jak ona chce.
test na terminologii je normální
měli jsme jich za rok několik ![]()
U maturity není jeden vyučující, minimálně dva další přihlíží takže musí vedět že to na co se ptá je v normě.
na vysokou se nebere průměr
leda z maturitního vysvědčení a tam už je jenom na tobě jak se naučíš, pokud víš co vyžaduje tak máš plus a víš co se naučit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aletheia Ona právě řekne konkrétně, co chce. Potom dostaneme test a z toho, co chtěla, jsou tam 2 otázky. Dalších 8 je z něčeho jiného. Kdybych byla v šoku jen já, tak si řeknu, že je chyba ve mě. Jenomže to šokuje celou třídu. Ale oni to berou tak, že maturita je pro ně poslední stanice. Pro mě je to záchytný bod. Takže oni neřeší, že maturitu dají třeba až na druhý pokus. ![]()
Styl této profesorky je nešťastný. Pokud nechce fakta, které vím, že jsou u maturity podstatné a lpí na banálnostech, tak je to blbé. ![]()
- Citovat
- Upravit
Z pozice učitelky myslím, že učí správně. Nutí vás přemýšlet v souvislostech, ne jen biflovat data, která pak vypustíte z hlavy. Výměna učitele je bežná i v průběhu roku - bohužel.
Máj není nijak dlouhý, ten máš za půl hodiny přečtený a pamatuje se opravdu jednoduše. Taky mám doma roční neposedu, ale na knížku si večer čas najdu.
Klidně jsem dala studentům do písemky o renesanci pojmy z antické literatury, protože to spolu souvisí. Jsi budoucí maturant a v květnu budeš muset umět všechno, buď ráda, že vás na to připravuje už teď. ![]()
A moje zkušenost ze studií na SŠ i VŠ - těžko na cvičišti, lehko na bojišti. Taky jsem svoje jediné maturanty dusila, ale pak jsem jim na potítku pomáhala, protože jsem věděla, že to v hlavě mají. A neboj, je teprve listopad!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@Aletheia Ona právě řekne konkrétně, co chce. Potom dostaneme test a z toho, co chtěla, jsou tam 2 otázky. Dalších 8 je z něčeho jiného. Kdybych byla v šoku jen já, tak si řeknu, že je chyba ve mě. Jenomže to šokuje celou třídu. Ale oni to berou tak, že maturita je pro ně poslední stanice. Pro mě je to záchytný bod. Takže oni neřeší, že maturitu dají třeba až na druhý pokus.
Styl této profesorky je nešťastný. Pokud nechce fakta, které vím, že jsou u maturity podstatné a lpí na banálnostech, tak je to blbé.
taky jsme to tak měli a byla jsem za to ráda, musíš se prostě naučit všechno - zní to hrozně ale u maturity jako když najdeš ![]()
navíc dost VŠ - teda aspoň v Brně, přijímají i pokud maturuješ v září, normálně tě příjmou a ty potom jenom doneseš vysvědčení a je to, takže klidně můžeš dvakrát ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Aletheia: dnes už je maturita jiná. 1 zkoušející a 1 přísedící, to ano. Ale jinak se jede podle „šablon“ daných státní maturitou a tím, jaké pracovní listy si škola k matuře nachystá. Viz: http://www.novamaturita.cz/…4033963.html takže to slovíčkaření může mít opodstatnění, ale mě osobně jako kantorovi to připadá jako opruz. Ale já teda učím aj a nj.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@fibingerka maturovala jsem minulý rok, mám aktuální informace ![]()
a ano, my jsme měli u četby i otázky z terminologie které nesouviseli s danou knihou
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jestli chceš jít na vysokou, tak holt musíš makat. Mám zkušenost, že studenti dálkového studia hřeší na to, že jsou to dálkaři a že nemusí umět tolik, kolik ti, co chodí do školy každý den. Připrav se na to, že na VŠ jsou každý semestr zkoušky a víš, jak to na nich vypadá? Profesor ti zadá okruh a nauč se, dá ti doporučené knihy a přečti je, vypracuj zápočtovou práci o 20ti stránkách, napiš esej… a pak odmaturuj každý půl rok z těch předmětů, ze kterých máš zkoušku. Uděláš, neuděláš, máš 3 pokusy a nazdar. Děkuj bohu za takovou učitelku, jinak by pro tebe byla VŠ takový šok, že bys skončila hned v prvním pololetí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Danitschka píše:
Z pozice učitelky myslím, že učí správně. Nutí vás přemýšlet v souvislostech, ne jen biflovat data, která pak vypustíte z hlavy. Výměna učitele je bežná i v průběhu roku - bohužel.Máj není nijak dlouhý, ten máš za půl hodiny přečtený a pamatuje se opravdu jednoduše. Taky mám doma roční neposedu, ale na knížku si večer čas najdu.
Klidně jsem dala studentům do písemky o renesanci pojmy z antické literatury, protože to spolu souvisí. Jsi budoucí maturant a v květnu budeš muset umět všechno, buď ráda, že vás na to připravuje už teď.
A moje zkušenost ze studií na SŠ i VŠ - těžko na cvičišti, lehko na bojišti. Taky jsem svoje jediné maturanty dusila, ale pak jsem jim na potítku pomáhala, protože jsem věděla, že to v hlavě mají. A neboj, je teprve listopad!
Ale výměna maturitní kantorky zas tak košer není. To se u nás neděje, jedině kdyby kantor onemocněl nebo tak něco.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mi jen vadí, že neupozorní na to, že chce vědět něco navíc. Samozřejmě, že jsem ráda za to, že teď už vím co se potřebuji doučit. Ale to mi tu pětku nesmaže. Kdyby nastavila jasné kritéria předtím, tak by pětka nemusela být a já bych to uměla. Mám strach, že mě nepustí k maturitě kvůli špatným známkám. Chci se naučit vše, ale musí říct, co je konkrétně třeba.
S tím mým ročním dítkem (reaguji na @Danitschka ). Ono by to bylo snadnější, kdyby přítel taky nestudoval - dělá tento školní rok Bc. Takže se střídáme s hlídáním. Jeden den tu pro nás neexistuje „táta“, další den tu není „maminka“. Neumím se soustředit na učení při prckovi. Takže knížku nemám čas tahat, jelikož jak malý usne, tak okamžitě tasím skripta všeho druhu ![]()
- Citovat
- Upravit
Mimochodem, proč nám nechce ani dát otázky k maturitě (okruhy, od kterých bych se odrazila)? To není běžná věc? ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Mimochodem, proč nám nechce ani dát otázky k maturitě (okruhy, od kterých bych se odrazila)? To není běžná věc?
počkej, máš státní maturitu z češtiny? tak tam žádné otázky nejsou, je to didaktický test, slohovka a pak četba
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nám vyměnili na gymplu ve třeťáku učitele na biologii. Zhrozil se, když viděl, co všechno po nás chtěla předchozí vyučující, a řekl nám, že on po nás určitě nebude chtít latinské názvy, že mu bude stačit, když poznáme brouka rodovým jménem, abychom pak jednou uměli odpovědět svým dětem. Velmi nás potěšil, protože do té doby byly hodiny biologie spíše hodinami latiny. A hned u první písemky jsme narazili. Chtěl popsat lidskou kostru - a to i latinsky. Když jsme namítli, že slíbil, že latinu vypustíme, odvětil: „Spravedlnost nehledejte.“ Už ji od té doby nehledáme, připravit se člověk musí na všechno, hlavně v maturitním ročníku už se očekává komplexní práce s nabytými znalostmi. Biflování se věcí nazpaměť a jejich následné vypouštění je pro studenta prostě neefektivní - já jsem se to ale naučila až na vejšce. ![]()
- Citovat
- Upravit
Kvůli jedné špatné známce buď v klidu - k maturitě tě pustí. Okruhy by vám dát měla - ale vůbec netuším, jak to chodí u maturit teď, já maturovala před mnoha a mnoha lety ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, píšu anonymně, protože je to pro mě ostuda.
Je toto v dnešní době normální postup ve škole? Dokonce když máme psát nějaký test na určitou knihu, tak nám tam dává terminologii, která s knihou opravdu nemá nic společného (s literaturou ano, ale ne s konkrétní knihou).

Dělám dálkově nástavbu a nyní jsem ve třetím ročníku. Jsem známá tím, že horší známku jak trojku, jsem po celou dobu neměla. Připravovala jsem se na každý test a trojka je pro mě jako pětka. Nepřesáhla jsem za celou dobu průměr přes 1.8.
Jenže nyní nám změnili profesorku na český jazyk. Z tohoto předmětu jsem měla vždy samé jedničky. Ejhle, a během měsíce mám nejlepší známku za 4.
Vím, že si to možná moc beru, ale chci jít na vysokou a tohle mi značně změní průměr a kdo ví, jak bude probíhat maturita. Profesorka neuvěřitelně slovíčkaří, dokonce nám písemnou práci z díla Máj, dala jako doplňovačku slov. Nebudu se přeci učit každou povinnou četbu zpaměti.
Mám z toho trošku depresi a bojím se maturity, když bude tato profesorka přítomná. Nechce fakta, ale opravdu hlouposti. Mám celý den zkažený kvůli ní.
Nemám čas znovu číst knihy s ročním synem, jsem ráda, že se stíhám učit.
Celkově nechápu, jak mohou změnit učitelku v posledním ročníku? Změnili ji i mladým studentům, kteří to teď nezvládají. Byli jsme zvyklí na jiný systém. S takovou mě ani nepřipustí k maturitě - i když z ostatních předmětů mám opět jedničky, dvojky.