Výměr alimentů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53190
17.9.21 08:43
@Jiří077 píše:
Aha, možná jsem mohl zmínit příjmy tedy : můj příjem je 12.500kc a její 20.000kc, přičemž výdaje jen na bydlení jsou 9.000kc, já jsem inv. důchodce a ona pracující. Domluvili jsme se zatím na částce 6.000kč na oba kluky, nevím však jestli nám to bude stačit, ale také nejsem jeden z těch kteří chtějí druhou stranu nějak oškubat. :mavam:

Já teda nechci být ošklivá, ale jak myslíš, že uživíš dvě děti z 12.500? I kdyby ti dala 6000,–, tak ti po zaplacení bydlení zbývá jen 9.500,– a to s ohledem na další nutné měsíční výdaje (školka, družina, kroužky, stravné, telefon, internet, atd.) je žalostně málo :? Navíc jestli ona má jen 20, tak pokud by si to měla nechat stanovit soudem, 6k jí určitě nepřiklepnou, bude to méně…
edit: navíc se klidně může o pár týdnů/měsíců zpozdit s placením a budeš úplně namydlenej…

Příspěvek upraven 17.09.21 v 08:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
17.9.21 08:43

6.000 je z jejiho platu velmi dobre. Na druhou stranu s tvym iD to je malo penez. Budes si moct privydelat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
17.9.21 08:46

@unuděná To máš nejspíš pravdu, bude to těžké ale co jiného mi zbývá?? Taky doufám že mi tady třeba někdo poradí? :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
17.9.21 08:48

@Šarlota4 jj mám možnost něco málo si přivydělat. Ted jsem jen v situaci kdy řeším papíry na soudy a pod. Je toho docela dost :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
17.9.21 08:50
@Jiří077 píše:
@unuděná To máš nejspíš pravdu, bude to těžké ale co jiného mi zbývá?? Taky doufám že mi tady třeba někdo poradí? :mavam:

Můžu se zeptat, proč se tvá ex úplně vzdala dětí?
Budeš si holt asi muset najít práci/brigádu, pokud je to jen trochu možné. Na alimenty nemůžeš spoléhat. Můžeš asi žádat příspěvek na bydlení, tam bys nejspíš na něco dosáhl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6795
17.9.21 08:52

No, budes muset jit do prace. 6000 Kc z jejiho platu je kralovske.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K82
2202
17.9.21 08:55

Ja se, s dovolenim, vmezerim s dotazem. Ovlivni vypocet stanoveni nove vyse alimentu to, ze v mezidobi si partner, po kterem jsou alimenty pozadovany, poridil hypoteku na 3mil a novou domacnost? Dekuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
17.9.21 09:02

@unuděná vlastně ani nevím, moc o ně nebojovala, jen jsem jí řekl že nejlepší pro kluky bude, když zustanou u me, za prve kvuli škole, lékaři, kamarádům a domácího zázemí a pod. tady mají k dispozici domek 3+1, a jeji novy pritel má jen 1+1, a hned s tím souhlasila, ani jsme se nedohadovali jak jsem čekal. Vlastně jsem byl i překvapen, když už před pár lety málem došlo na rozvod protože zase „ulítla“,tak se se mnou hrozně hadala o to s kým kluci budou, ale tentokrát nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
17.9.21 09:04

@VitaminC s tím samozřejmě počítám, jenže nejmladšího zatím nevezmou do školky protože má opožděný vývoj řeči a tak s ním docházím do logopedické poradny a pod. takže s ním musím zatím zustat doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
17.9.21 09:05

@Jiří077 No, to zní jako že zmoudřela, ale spíš teď asi přemýšlí víc tím, co má mezi nohama, než hlavou a srdcem.. Tak ti držím palce, ať si to nerozmyslí, až se nového partnera nasytí…A ať to zvládneš. Určitě si zjisti ty dávky - na bydlení, možná i na děti, pak daňové úlevy atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
17.9.21 09:12

@unuděná no víš ono se TO nestalo poprvé takže si nemyslím že by zmoudřela ale spíš naopak, a to čím teď přemýšlí, máš asi pravdu ale to bych spíše čekal u mě jako u chlapa :D, ale tak každý máme právo na kousek štěstí, ale jinak dekuju za rady a podporu, snad to zvládnu, z předešlého vztahu mi zustaly na krku 2 holky a taky jsem je vychoval k dospelosti, ted uz jsou velke, takže nejaké zkušenosti mám, ale tam šlo o úplně jiný případ tam nebyl rozvod nutný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6795
17.9.21 09:27

Ty mas invalidni duchod, do prace nechodis a poridis si ctyri deti. Prijeti do skolky neni podmineno bezchybnym vyjadrovanim, tak nas tady nelakuj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80471
17.9.21 09:33
@Jiří077 píše:
@VitaminC s tím samozřejmě počítám, jenže nejmladšího zatím nevezmou do školky protože má opožděný vývoj řeči a tak s ním docházím do logopedické poradny a pod. takže s ním musím zatím zustat doma.

no nekecej, moje dcera šla do školky ve 3 letech a to nemluvila skoro vůbec, teda nikdo jí nerozuměl - a do logopedické poradny se chodí maximálně 1× týdně, spíš ještě méně často - nelakuj nás tady,
jinak pokud ti žena dá 6000,–- z platu 20000,–- je to královské, přes soud jí přiklepnou menší částku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
17.9.21 09:34
@VitaminC píše:
Ty mas invalidni duchod, do prace nechodis a poridis si ctyri deti. Prijeti do skolky neni podmineno bezchybnym vyjadrovanim, tak nas tady nelakuj.

Chytráku, přijetí do školky je podmíněno dokonce několika podmínkami mimo jiné i tím, že dítě bude rozuměl a mluvit uměrně věku ale poku ti ditě sice rozumi ale nemluví vůbec jen placa svojí hatmatilku tak ti ho nevezmou a doporucí ti logopedickou poradnu a jine lekařské vyšetření, takže si nehraj na chytrou/chytrého. Nemám duvod tady někoho lakovat, nevím k čemu by mi to asi bylo? Navíc o mé situaci vůbec nic nevíš jen pár útržků který jsem tu napsal, tak nekomentuj, pokud nechceš poradit tak vubec neodepisuj, je to jednoduchý. Taky když jsem si pořidil prvi 2 dcery tak je to skoro 19 let zpátky a do jsem nebyl inv. duchodce a mel jsem stabilni dobre placenou praci, to tě ale asi nenapadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17311
17.9.21 09:48

No já ti nevím, mi v podobné situaci a s podobným platem ženy sociálka navrhla alimenty 300 Kč na dvě děti. Ony ty ženy jsou chuděry a nemůžou platit stejné procento z platu jako muži :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna