Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@Jiří077 píše:
Aha, možná jsem mohl zmínit příjmy tedy : můj příjem je 12.500kc a její 20.000kc, přičemž výdaje jen na bydlení jsou 9.000kc, já jsem inv. důchodce a ona pracující. Domluvili jsme se zatím na částce 6.000kč na oba kluky, nevím však jestli nám to bude stačit, ale také nejsem jeden z těch kteří chtějí druhou stranu nějak oškubat.
Já teda nechci být ošklivá, ale jak myslíš, že uživíš dvě děti z 12.500? I kdyby ti dala 6000,–, tak ti po zaplacení bydlení zbývá jen 9.500,– a to s ohledem na další nutné měsíční výdaje (školka, družina, kroužky, stravné, telefon, internet, atd.) je žalostně málo
Navíc jestli ona má jen 20, tak pokud by si to měla nechat stanovit soudem, 6k jí určitě nepřiklepnou, bude to méně…
edit: navíc se klidně může o pár týdnů/měsíců zpozdit s placením a budeš úplně namydlenej…
Příspěvek upraven 17.09.21 v 08:43
6.000 je z jejiho platu velmi dobre. Na druhou stranu s tvym iD to je malo penez. Budes si moct privydelat?
@unuděná To máš nejspíš pravdu, bude to těžké ale co jiného mi zbývá?? Taky doufám že mi tady třeba někdo poradí? ![]()
@Šarlota4 jj mám možnost něco málo si přivydělat. Ted jsem jen v situaci kdy řeším papíry na soudy a pod. Je toho docela dost ![]()
@Jiří077 píše:
@unuděná To máš nejspíš pravdu, bude to těžké ale co jiného mi zbývá?? Taky doufám že mi tady třeba někdo poradí?
Můžu se zeptat, proč se tvá ex úplně vzdala dětí?
Budeš si holt asi muset najít práci/brigádu, pokud je to jen trochu možné. Na alimenty nemůžeš spoléhat. Můžeš asi žádat příspěvek na bydlení, tam bys nejspíš na něco dosáhl.
No, budes muset jit do prace. 6000 Kc z jejiho platu je kralovske.
Ja se, s dovolenim, vmezerim s dotazem. Ovlivni vypocet stanoveni nove vyse alimentu to, ze v mezidobi si partner, po kterem jsou alimenty pozadovany, poridil hypoteku na 3mil a novou domacnost? Dekuji.
@unuděná vlastně ani nevím, moc o ně nebojovala, jen jsem jí řekl že nejlepší pro kluky bude, když zustanou u me, za prve kvuli škole, lékaři, kamarádům a domácího zázemí a pod. tady mají k dispozici domek 3+1, a jeji novy pritel má jen 1+1, a hned s tím souhlasila, ani jsme se nedohadovali jak jsem čekal. Vlastně jsem byl i překvapen, když už před pár lety málem došlo na rozvod protože zase „ulítla“,tak se se mnou hrozně hadala o to s kým kluci budou, ale tentokrát nic.
@VitaminC s tím samozřejmě počítám, jenže nejmladšího zatím nevezmou do školky protože má opožděný vývoj řeči a tak s ním docházím do logopedické poradny a pod. takže s ním musím zatím zustat doma.
@Jiří077 No, to zní jako že zmoudřela, ale spíš teď asi přemýšlí víc tím, co má mezi nohama, než hlavou a srdcem.. Tak ti držím palce, ať si to nerozmyslí, až se nového partnera nasytí…A ať to zvládneš. Určitě si zjisti ty dávky - na bydlení, možná i na děti, pak daňové úlevy atd.
@unuděná no víš ono se TO nestalo poprvé takže si nemyslím že by zmoudřela ale spíš naopak, a to čím teď přemýšlí, máš asi pravdu ale to bych spíše čekal u mě jako u chlapa
, ale tak každý máme právo na kousek štěstí, ale jinak dekuju za rady a podporu, snad to zvládnu, z předešlého vztahu mi zustaly na krku 2 holky a taky jsem je vychoval k dospelosti, ted uz jsou velke, takže nejaké zkušenosti mám, ale tam šlo o úplně jiný případ tam nebyl rozvod nutný.
Ty mas invalidni duchod, do prace nechodis a poridis si ctyri deti. Prijeti do skolky neni podmineno bezchybnym vyjadrovanim, tak nas tady nelakuj.
@Jiří077 píše:
@VitaminC s tím samozřejmě počítám, jenže nejmladšího zatím nevezmou do školky protože má opožděný vývoj řeči a tak s ním docházím do logopedické poradny a pod. takže s ním musím zatím zustat doma.
no nekecej, moje dcera šla do školky ve 3 letech a to nemluvila skoro vůbec, teda nikdo jí nerozuměl - a do logopedické poradny se chodí maximálně 1× týdně, spíš ještě méně často - nelakuj nás tady,
jinak pokud ti žena dá 6000,–- z platu 20000,–- je to královské, přes soud jí přiklepnou menší částku
@VitaminC píše:
Ty mas invalidni duchod, do prace nechodis a poridis si ctyri deti. Prijeti do skolky neni podmineno bezchybnym vyjadrovanim, tak nas tady nelakuj.
Chytráku, přijetí do školky je podmíněno dokonce několika podmínkami mimo jiné i tím, že dítě bude rozuměl a mluvit uměrně věku ale poku ti ditě sice rozumi ale nemluví vůbec jen placa svojí hatmatilku tak ti ho nevezmou a doporucí ti logopedickou poradnu a jine lekařské vyšetření, takže si nehraj na chytrou/chytrého. Nemám duvod tady někoho lakovat, nevím k čemu by mi to asi bylo? Navíc o mé situaci vůbec nic nevíš jen pár útržků který jsem tu napsal, tak nekomentuj, pokud nechceš poradit tak vubec neodepisuj, je to jednoduchý. Taky když jsem si pořidil prvi 2 dcery tak je to skoro 19 let zpátky a do jsem nebyl inv. duchodce a mel jsem stabilni dobre placenou praci, to tě ale asi nenapadlo.
No já ti nevím, mi v podobné situaci a s podobným platem ženy sociálka navrhla alimenty 300 Kč na dvě děti. Ony ty ženy jsou chuděry a nemůžou platit stejné procento z platu jako muži ![]()