Výměr alimentů

Anonymní
25.8.21 17:50

Vymer alimentu

Mam takovy dotaz. Podala jsem zalobu na ex partnera a pozaduji alimenty ve vysi 2000kc.Muj ex partner ted podnika a ja se bojim ze dolozi ze nema zadny prijem a nedostanu nic.Ja bohuzel tem to vecem vubec nerozumim a tak se chci zeptat zda je mozny abych byla uplne bez alimentu a nebo proste nekde ty penize na ty aliky musi sehnat? Dekuji vsem za slusne odpovedi. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27081
25.8.21 17:54
@Anonymní píše:
Mam takovy dotaz. Podala jsem zalobu na ex partnera a pozaduji alimenty ve vysi 2000kc.Muj ex partner ted podnika a ja se bojim ze dolozi ze nema zadny prijem a nedostanu nic.Ja bohuzel tem to vecem vubec nerozumim a tak se chci zeptat zda je mozny abych byla uplne bez alimentu a nebo proste nekde ty penize na ty aliky musi sehnat? Dekuji vsem za slusne odpovedi. :kytka:

Mas na mysli vyzivne na dite nebo nekolik deti, nebo vyzivne na sebe? Pokud na dite/deti, tak s nulou od soudu neodejde, neboj. Druha stranka je, zda to bude platit v urcene vysi, kdyz ma zrejme problem je platit uz ted dobrovolne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.8.21 18:07

@cecetka No mam jedno dite, batole. Partner se mnou nekomunikuje od doby co me v tehotenstvi opustil.Az ted na jare jsem podala zalobu a uz cekam 5 mesicu a zatim se nic nedeje a to jsem tam i volala zda by to neslo urychlit. Zalobu jsem podala za delsi dobu z duvodu ze mi ex partner vyhrozoval.

• Citovat
  • Upravit
35161
25.8.21 18:19
@Anonymní píše:
@cecetka No mam jedno dite, batole. Partner se mnou nekomunikuje od doby co me v tehotenstvi opustil.Az ted na jare jsem podala zalobu a uz cekam 5 mesicu a zatim se nic nedeje a to jsem tam i volala zda by to neslo urychlit. Zalobu jsem podala za delsi dobu z duvodu ze mi ex partner vyhrozoval.

Máš právo na alimenty i na sebe, do dvou let věku dítěte. To že nekomunikuje, nebo nemá příjem, není tvoje starost. Pokud ti neplatí vůbec nic po celou dobu, bude ti to muset doplatit zpětně. Je zapsaný v RL, nebo to chceš taky soudně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37263
25.8.21 18:26
@Anonymní píše:
Mam takovy dotaz. Podala jsem zalobu na ex partnera a pozaduji alimenty ve vysi 2000kc.Muj ex partner ted podnika a ja se bojim ze dolozi ze nema zadny prijem a nedostanu nic.Ja bohuzel tem to vecem vubec nerozumim a tak se chci zeptat zda je mozny abych byla uplne bez alimentu a nebo proste nekde ty penize na ty aliky musi sehnat? Dekuji vsem za slusne odpovedi. :kytka:

Neni to možné, ex stanovili alimenty 2500, o když byl na pracáku. Že nemá podnikatel příjmy nikdo nesežere, spíš mu ještě přijde nějaká kontrola do prace. Jinak soudy jsou pomalé, ja na to čekala 8 měsíců, ale to ani nevadí, on bude muset doplatit až 2 roky zpětně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.8.21 18:31

Určitě to chtěj a trvej si na tom, že je chceš i zpětně. Pokud nic netuší, tak příjmy nezataji ze dne na den. Leda by dělal celou dobu na černo. Soud si to pozjistuje a takovy případ, bohužel, není jediný. Takové zbožňují nejvíc ;)

Hlavně se nedej :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.8.21 18:35

Dekuji moc vsem za odpovedi :kytka: Jinak bohuzel expartner vi ze jsem zalobu podala, chtela jsem se s nim jeste rozumne domluvit bohuzel to nezabralo :roll: Myslim si ze on bude u soudu zkouset ze nema penize.

• Citovat
  • Upravit
27081
25.8.21 18:35
@Anonymní píše:

Jak uz psaly holky, pozadej i o vyzivne na sebe. Mas na to narok do dvou let veku ditete. A vse hezky zpetne.
Ach jo, kdo takove chlapy vychovava :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.8.21 18:36

@cecetka Myslite ze mam na to narok zadat i zpetne vyzivne na sebe?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.8.21 18:38

@Kriss Tina Hele prosimte a kdo z vas svou dostal drive dopis? Ja porad koukam na internetu na svoji spisovou znacku a furt je to na miste ze bylo zahajenou soudni rizeni.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.8.21 18:38

@arinecka Nebi zapsany v RL on si to nepral a vyhrozoval mi at to nedelam.

• Citovat
  • Upravit
27081
25.8.21 18:39

Nastesti jsem to nikdy resit nemusela :? Ale obratila bych se na nejakou obcanskou poradnu v miste bydliste.
Anebo zkus tady https://www. vasevyzivne. cz/vyzivne-neprovdane-matky-2021/# (ale nevim, co jsou zac).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80050
25.8.21 18:54
@Anonymní píše:

no tak to nejdřív musíš podat žalobu na určení otcovství, až poté navazuje žaloba o alimenty a výživné na neprovdanou matku - zajdi na OSPOD, oni ti poradí, jak to máš podat - nemůžeš chtít alimenty po chlapovi, který není zapsaný v RL

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35161
25.8.21 18:57
@Anonymní píše:

Vyhrožovat může, ale když si za tím budeš stát, tak s tím nic neudělá. Měj ale namysli to, že když bude zapsán jako otec, tak bude mít k dítěti vyživovací povinnost, ale i právo. Takže si bude moct dítě brát, třeba si zažádá o střídavou péči atd. A budeš mít peklo. Zvaž, jestli ti to za to stojí. Na druhou stranu, užít si a nemít zodpovědnost, je nefér, proč máš všechno vyžrat jen ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.8.21 19:11

@stinga Zaloba jsem jiz podala a nazev ma Urceni a popreni otcovstvi. :andel:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat