Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky, před týdnem jsem byla na vyriznuti pihy ( rizikova) dnes jsem byla u dr s tim ze mi vynda stehy ale jen se na to podíval a řekl že mám přijít opět za 14 dní
Pro info pihu jsem měla na rameni a 3 stehy. Není to dlouho je vyndat až po třech týdnech???
Nejsem doktor ale zdá se mi to celkem dlouho myslím když mi zarostou nebude to moc příjemný vytahování ![]()
A nemáte tam náhodou samovypadávací, nebo samovstřebávací? Ale tak asi jinak Dr ví co dělá, pokud se vám to nezdá tak se zastavit u praktického ![]()
Asi nechce aby se to rozšklebilo. Pokud vím, tak pihy se řežou hodně do hloubky. A vytahování nití nebolí ani po delší době, nejsou kolem nich žádný nervy.
Nejsem doktor, jen mockrát šitej. ![]()
Mně vyřízli nejméně 10 znamínek. U některých se mi po vytáhnutí stehů rozjela jizva- stehy vytahovali po cca 12 dnech. Kdyby je vytáhli dýl, bylo by to v pohodě. Stehy by zarůst neměly, pár mi jich totiž mudr vytáhl tak, že je nevytáhl a já na ně přišla až po několika týdnech. Vytáhnout šly uplně v pohodě.
Pribuznemu vyndavali po 15 dnech, taky nam to prislo dlouho, ale asi je to tedy bezny postup.
Měla jsem stehy i 3 týdny. Já byla šitá několikrát, někdy nezarostly, někdy zarostly. Vyndavání zarostlých stehů příjemné není, ale dá se to vydržet.
Určitě nezarostou. Většinou se používá materiál, který je nevstrebatelny a jeho povrch je „kluzky“. Chci tím říct, že při vytahování lehce proklouzne tím stehovym kanálem a nebudeš o tom ani vedet. Možná ucítís, jak ti bude vlákno prestrihavat, to občas stipne, ale jinak to bude v pohodě ![]()
Co mám já osobní zkušenost, tak po 3 týdnech je to pěkně srostly, ale třeba já mám lokální reakci. Ta místa okolo vpichu mám červená, ale brzy po vyndání stehů se mi to vždycky zklidnilo. Neboj se, aspoň se ti jizva „nerozjede“.