Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj všichni ![]()
Se svým problémem jsem se radila online s jedním lékařem, psala jsem i dalším ale ti ještě neodpověděli a tak mi nejrychleji můžete poradit vy ![]()
Beru antikoncepci Mistra a momentálně jsem ve 3. týdnu užívání. Jenže jsem vynechala v tomhle třetím týdnu jednu pilulku (17. pilulku z platíčka). Tu pilulku jsem si vzala hned, jak jsem si to uvědomila což bylo asi 16 hodin od okamžiku kdy jsem si pilulku měla vzít. Prostudovala jsem si příbalový letáček a rozhodla jsem se, že zvolím metodu, kdy se nedělá 7-denní pauza mezi dvěma platíčky(předchozí pilulky jsem vždy brala správně). Moje otázka se vztahuje na ochranu. V příbalovém letáčku se píše, že při tomhle postupu není nutné použít další antikoncepční metody ale sám pan doktor mi napsal, že bych se měla ještě chránit. Stejně bych ocenila vaše názory
Má otázka teda je: Myslíte že jsem právě teď chráněná před početím, kdybych chtěla mít tuto sobotu pohl. styk(na Valentýna…však mě chápete ne)? A budu chráněná až do konce současného platíčka a po celou dobu užívání platíčka druhého?
@Lucie97 smane. Tak kup k valentynu nejaaky specialni kondom a je to vyreseno. A nebo se teste na listopadatko
Kondom je právě to čemu jsem se chtěla vyhnout
mě ani příteli to s ním není příjemné…
@Lucie97 no tak pak to miminko.
Muze byt chranena nebo taky ne.
Zde je kazda druha co otehotnela i pres antiko
Také občas zapomenu zobnout večer, tak zobnu ráno a ještě nic… antikoncepci mám cca 7 let…
Asi by se nic nestalo, ale pokud se chceš pojistit jinak než kondomem, můžeš zkusit Pharmatex, buď krém nebo globule se spermicidním účinkem.