PMS a Mirena

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5298
9.2.15 07:47

PMS a Mirena

Prosím o radu ty z vás, které mají Mirenu a trpí (trpívaly) PMS. Před těhotenstvím jsem nic takového neznala, užívala jsem HA a pak otěhotněla skoro hned po vysazení. Ale ted je to hruza. Pár dní před a v prvních dnech MS jsem neskutečně přecitlivělá a nevrlá. Všechno mě rozbrečí, s partnerem se v tyhle dny stále hádáme :? Přisuzuju tyhle nálady právě PMS. Uvažuju o zavedení tělíska, HA už brát nechci a tak mě zajímá jestli se s ním tyhle stavy také zlepší nebo ještě lépe vymizí uplně, když hodně žen s Mirenou MS má velmi slabou nebo dokonce vubec???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12127
9.2.15 07:55

@Popokatepetla mirenu mám od konce listopad, takže 3.měsíc. MS nikde, bolesti pryč, po PMS ani památky (taky ksem bývala přecitlivělá). Jsem hodně spokojená, ale měla jsem asi štěstí, že mi perfektně sedla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
9.2.15 07:57

Já PMS měla, ale ne nijak hrozný. Nicméně po mireně mám v podbřišku PMS pocity často. Náladu mám ale pořád stejnou, nepociťuju nervozitu jako kdysi před MS

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15409
9.2.15 08:04

Já jsem nikdy klasické PMS neměla, ale hodně jsem trpěla na bolesti hlavy v prvních dnech menstruace. Mirenu mám od 3/14, menstruaci slaboučkou a bolesti hlavy žádné, takže za mě :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5298
9.2.15 08:25

Tak to jste mě docela potěšily :) takže další plusovy body pro tělísko :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9548
9.2.15 08:52

Pokud ti HA neubírala na libidu, tak bys měla dobře snášet i tělísko. PMS bys pociťovat neměla, když jsi ho nepociťovala ani u prášků. Menzes bud mít budeš nebo, to má každá jinak.
Já se při HA ani při Mireně nemohla na chlapa ani podívat, natož tak s ním něco mít, hormony mě hrozně ovlivňují, chut na sex absolutně nulová, menzes jsem měla pořád :roll: takže jsme se s manželem po druhém dítěti radši domluvili, že přežijem ty moje hormonální vlny, protože pms mám sice šílený, ale hned po menzes přede mnou musí 14 dní skoro utíkat, jak jsem při chuti :-D, tak ten další týden dva s mou ježatostí nějak přežije a aspon si odpočine :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6024
2.8.17 11:56

Pomohla nektere z vas mirena pri pms? (Vykyvy nalad, vlci hlad, zadrzovani vody a hlavne bolesti prsu?) ty prsa jsou asi nejhorsi boli me od ovulace :zed:
Beru gynex a pupalkovy olej je to lepsi, ale ideal to neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.8.17 20:29

Mirena?

Je mi 39.Mirenu mam 2 mesice. bolesti v podbrisku a krvaceni skoncilo.ale…Mám sedave zaměstnání, proto ráda sportují. nikdy jsem neměla problém s letními sporty ani v největším horku.az ted.
pri cyklo dovolene po 1dni mi otekly kotniky…asi normální ''přetažení,,rikam si…
2.večer i stehna… 3.den odpočinek a zni to porad dalsim týdenem. Ráno normál. večer noha jako dvě. Další poznatek:(…jim porad stejne a mam i natekle břicho.
Je srpen a stydím se vyjít ven. koupila jsem si odvodňovací tablety Forfemina. zkusím 30tabl. balení a když nezabere ani to, mirena půjde ven.
Každopádně za zkoušku to stoji. :lol: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
675
22.3.23 12:35

ovulace a PMS při Mireně

Ahoj, zkouším obnovit diskuzi.

Jak jste na tom s PMS a ovulací při Mireně? @Renynatekla bylo to otíkání nohou způsobené Mirenou nebo se našla jiná příčina?

Tělísko mám od konce prosince, tj. necelé tři měsíce. Dostala jsem ho na doporučení kvůli silné menstruaci a s tím související těžké anemii. Dle lékařky mělo dojít ke snížení (vymizení) krvácení, ovulace měla být blokována a tudíž i případné PMS.

Uznávám, že menstruace je opravdu o dost slabší, ale v obdobné síle jsem krvácela 2 měsíce v kuse, teď se snad zdá, že to ustává (dostala jsem na to od Dr. Detralex), prý je to normální až půl roku - budiž, nějakou dobu to holt trvá. Ale co mě zarazilo, tak poslední dva měsíce mám hodně bolestivou ovulaci a od ovulace do menstruace „něco jako PMS“. Mám oteklé/nafouklé břicho, že sotva dopnu kalhoty, otíkají mi ruce a nohy, třeba nesundám prstýnek, který nosím roky na stejném prstě. Váha mi vyskočila o skoro dvě kila. V minulém cyklu se to takto vleklo do MS, s ní to odeznělo, otíkání, nafouklé břicho, váha (bez jakékoli změny v jídle, sportu apod.) zpátky dole o víc než dvě kila. Ze zvědavosti jsem se vážila pravidelně a drželo se to do zhruba té ovulace. Ta proběhla teď o víkend, od té doby se mi zas nafouklo břicho, prsty na ruce jak bambule, na váze už mám zase kilo a půl nahoře. Prsa mám bolavá, nalitá. :zed: :roll: :nevim: Dle doktorky toto s Mirenou nesouvisí, mezi vedlejší účinky patří to krvácení, cysty, bolest, ale PSM prý rozhodně ne. Nicméně nenacházím žádný jiný důvod pro tyto výkyvy, zvláště, když přicházejí v druhé půlce cyklu a odcházejí s menstruací.

Nutno podotknout, že před Mirenou jsem měla bolestivější ovulaci (nic, co by se nedalo zvládnout, jen jsem o ní věděla), PMS téměř vůbec, občas citlivá prsa (ale až třeba den dva před MS). Problém byla jen ta hodně silná menstruace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí