Mirena - spuštění panické ataky?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
6.2.15 15:23

Mirena - spusteni panicke ataky?

Mam Mirenu cca 2,5 roku, problemy nebyly, jen jsem strasne dlouho na zacatku krvacela, ale pak si sedla a ok. Ted se u me ale posledniho pul roku objevily deprese, naladovost, silenej PMS, mam pocit, ze je to hormonalnu, protoze nejsilnejsi stavy jsou prave pred menatruaci, pri ovulaci… I si myslum, ze trpim jednou vaznou nemoci, podle vsech vysetreni jsem zdrava, ale a mam proste strach, protoze mam vsechny priznaky a uz si prave rikam, jestli jsem si je neprivolala sama svou psychikou… Kamaradka mi rekla, ze by to mohlo byt Mirenou, coz muj gyn.sam.vyvratil, ze to tak neni. Co myslite, je to mozne? Mate nekdo podobne zkusenosti?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6806
6.2.15 15:26

Mas s mirenou menses a PMS? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.2.15 15:36

Misto menstruace mam cca 4- 5 dni hodne slabe spineni.

• Citovat
  • Upravit
5455
6.2.15 15:45

Já bych tomu i věřila, že to může být Mirenou. Lékaři tvrdí, že se hormon uvolňuje jen lokálně do dělohy, avšak pracovala jsem v kolektivu 30 ženských - u těch, co měly Mirenu, části tělísko sedlo a byly spokojené. U té části, kterým Mirena nesedla došlo například k přibrání 15 kg během krátké doby, vypadávání vlasů po hrstech (a nejednalo se o holku po porodu), akné, výkyvy nálad, ztráta libida, často neustálé špinění…Nevěřím, že se hormon uvolňuje jen lokálně a nemá vliv na zbytek organismu. Já hormony nesmím kvůli cévám a srdci, Mirenu mi taktéž nedoporučují - proč asi? Kdyby se uvolňoval jen do dělohy, pak by přeci nebyl u mě problém, dělohu mám v pořádku :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
444
6.2.15 17:29

Já taky věřím, že tohle Mirena může způsobovat, ale málokterý doktor to přizná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.2.15 20:50

A zkusenosti nekdo nemate? Zas se mi ji nechce vyndavat a treba zbytecne… Na druhou stranu ty problemy uz jsou nezvladatelny, to uz nekdy snad ani nejsem ja…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.2.15 21:24

Zkušenost mám velmi čerstvou. Mirenu jsem měla přes dva roky, nechala jsem si ji dát pár měsíců po druhém porodu. Někdy v té době mi začal manžel vytýkat, že jsem na děti hnusná a že nemám žádnou trpělivost. Trvalo to dva roky, myslela jsem si, že jsem hrozná matka. V životě jsem nezažila takové záchvaty vzteku. Denně jsem na ně ječela, musela jsem se ovládat, abych jim neublížila. Kolikrát jsem si připadala jak smyslů zbavená, a pořád se to zhoršovalo.

Před 10 dny jsem si Mirenu nechala vytáhnout z důvodu nulového libida. Doktor trval na tom, že to z toho nemůže být, prý že těch hormonů je tak málo, že působí jen lokálně. Po pár hodinách jsem si uvědomila, že všechen vztek je pryč. Od druhého dne bylo libido zase zpátky na normálu, přestal mi smrdět pot a zhubla jsem dvě kila. Doma se všechno jakoby zázrakem urovnalo. Zjistila jsem, že nemám doma nejhorší smrady, ale celkem normální děti. Nikdo mi nevymluví, že to bylo tou Mirenou, i když bych tomu sama nevěřila.

Až pak jsem zjistila, že internet je plný zpráv (v angličtině) od ženských, kterým Mirena způsobila mimo jiné výkyvy nálad, záchvaty vzteku a panické ataky.

Prosím anonymně.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.2.15 21:40

Jsem na tom podobne, nekdy par dni ok, nekdy presne takove zachvaty. Jecim na ne a pak je mi to lito anebo je mi trapne… Obcas to ma kazdy ono deti umi zazlobit, ale prve mi prijde, ze jsem kolikrat vzteky bez sebe a ze to zkratka nejsem ja… Kdyz to ted od Vas ctu, asi si ji fakt necham vyndat, tohle uz za zkousku stoji…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.2.15 21:58

Myslím, že to za zkoušku stojí… ta změna u mě je neskutečná. Můžu jen děkovat osudu, že mi to i totálně odrovnalo chuť na sex, protože jen kvůli tomu jsem si ji nechala vyndat. Ten můj vztek bych mě s Mirenou nenapadlo spojovat. Jestli si ji necháte vyndat, dejte vědět, zda to pomohlo.

Jestli rozumíte anglicky, tady je spousta komentářů:

Mirena a výkyvy nálad a záchvaty vzteku
http://www.circleofmoms.com/…irena-440971

Mirena a panické ataky
http://community.babycenter.com/…panic_issues

Jinak jsem se taky dočetla, že Mirena se nedoporučuje psychicky labilním jedincům, protože zhoršuje depresivní stavy.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.2.15 22:14

No ja taky cetla par anglickych reakci a nazoru a bohuzel se docetla i info, ze pokud to treba spusti ty ataky apod., tak po vyndani uz tam ta porucha bohuzel zustane…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.2.15 22:42

No tak to snad ne… budu držet palce.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.2.15 08:23

A pred vyndanim jeste zvazit, jakou antikoncepci potom… Jsem byla rada, ze to mam vyreseny… Hormonalni nemuzu a nechci a ze by se mi chtelo nasledujicih 20 let s kondomama, to se mi taky nechce… Co sterilizace, nemate někdo zkusenost? Pry se ted provádí i ambulantne, jen je to balik, cca 25 tis…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.3.15 09:26

Moc děkuju za tuto diskuzi. Pořád jsem se rozmýšlela zda Mirenu nebo nehormonální tělísko a toto rozhodlo. Na hormony jsem hodně citlivá. HA mi spustila migrény, které se ani po změně léků nezlepšily, pomohlo překvapivě vysazení před otěhotněním. Hormony mi působily problémy už jako malé (zastavený růst). Chuť na sex v době braní HA taky na nule, to už muselo být aby se mi chtělo jen tak a ne proto, že bych měla. Takže to fakt s mirenou nebudu zkoušet a radši nehormonální a budeme si občas dávat pozor.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.3.15 09:38

Muzu se zeptat po delsi dobe Anonymnj, co su vyndavala pred 2 mesici, jestli se ji psych. opravdu srovnala?
A treba jeste nekdo nejakou jinou zkusenost? Moc dekuji.

• Citovat
  • Upravit
809
3.4.15 22:13

Taky se mi po 3 letech objevily deprese a panicke ataky, nevim jestli mirenou, ale dost vazne uvazuju o vyndani… Mam dny kdy uplne vse ok a vyndani zavrhnu, ale treba ted mam dostat menstruci a teda takovy PMS, kdy se mi chce jen brecet a celej svet vidim cerne, zkratka opravdova deprese a ne jen chvilkova spatna nalada, to bych nikomu neprala…
Pomohlo nektere z vas na toto vyndani Mireny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí