Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Řekni manželovi, ať si matku usměrní.
Pokud by tchýně vynucovala pusinkovaní a já byla u toho, tak bych jí jasně řekla, ať to nedělá. Pokud by mě neposlechla, zasáhla bych fyzicky (zabránit nechtěnému kontaktu, zastoupit cestu, odvést dítě). ![]()
@Anonymní píše: Více
Budeš muset jednou dvakrát velice nahlas zasáhnout, aby si dcerka uvědomila, že „nemusí“ a že ty za ní stojíš! Jako to páčení hlavy, to bych asi napoprvé zůstala v šoku koukat, ale pro malou to muselo být i ponižující a velice nepříjemné. Pokud natočí tvář, tak pusa na tvář ok, pokud chce jen obejmout, tak jen obejmout…
@Anonymní píše: Více
No, prostě řekneš, že ale dítě nechce a tečka. Co je na tom těžkého? Jak chceš bránit dítě před někým venku, když ho nedokážeš "ochránit " ani před tchýní?
Já to dělám úplně jednoduše. Když vím, že něco „hrozí“, prostě vezmu při vítání nebo loučení malou na ruku a řeknu třeba, „dej babičce placáka“ (high 5) nebo zamávej. A hotovo.
U velkých jsem to prostě rovnou hlásila „že pusinkování nemá dítě rádo.“ Kdyby to někdo nerespektoval, nemusí chodit.
Ale já jsem prostě matka lvice a děti si chráním, když to potřebují nebo chtějí.
Tak když neposlouchá, když to povíš normálně, tak zařvi. A jestli ani to nepomůže, tak jí fyzicky zabraň.