Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
No tady asi není jiná cesta, než si říct, že je to starčená, které se tohle chování jednou vymstí. Na vašem místě bych to přijala jako fakt a jestli na to ty peníze máte, tak bych mu tu školu v přírodě zaplatila. Každý musí čelit svým rozhodnutím a váš manžel si s takovou ženou udělal dítě a teď to prostě musí řešit v zájmu hlavně dítěte. Jestliže ex je takhle zasekaná a dokázala by syna nepustit na výlet, tak co sní? Přeju pevné nervy ![]()
@l.marek85 píše:
No tady asi není jiná cesta, než si říct, že je to starčená, které se tohle chování jednou vymstí. Na vašem místě bych to přijala jako fakt a jestli na to ty peníze máte, tak bych mu tu školu v přírodě zaplatila. Každý musí čelit svým rozhodnutím a váš manžel si s takovou ženou udělal dítě a teď to prostě musí řešit v zájmu hlavně dítěte. Jestliže ex je takhle zasekaná a dokázala by syna nepustit na výlet, tak co sní? Přeju pevné nervy
Presne. Vzhledem k popisu kolik ma ona a jestli chodi na nejakou kosmetiku bych tipla, ze dost zarlis… Takze budete se chovat stejne jako ona a bude vam jedno jaky dopad to bude mit na syna. Je jasne, ze vase deti jsou na tom lepe, coz samozrejme ji jako matku stve…protoze nejakych 13-14 % manzelova platu jiste nemaji, ze… maji podtstne vic.
Tak chtějte střídavku, podle toho, co jsi psala, tak byste zájem měli. Takhle odpadne výživné, teda asi, pokud mají aspoň trochu podobné příjmy a výdaje, a právě ty koníčky apod. budou hradit napůl. A pokud by na mě dítě bylo zlé za to, že kvůli NÁM nemůže jet, tak osobně bych mu řekla zcela na rovinu - Milý…, kvůli mně ne, kvůli mamince, ta dostala na to peníze a pokud ti to nechce zaplatit, tak za to přeci nemohu já. Jak se do lesa volá…vím, že je to trochu „hnusné“ říct dítěti, ale pokud ona sama očerňuje, tak pak nezbývá, než říct dítěti i svou verzi a pohled. Samozřejmě tak, aby tam zbytečně nepadalo to očerňování druhé strany, ale říci fakt - peníze jsem poslal, maminka to měla uhradit, je prostý fakt, který u soudu i padl.
Pokud by to neohrozilo rodinný rozpočet, tak bych platila, kvůli dítěti. Jednou, až bude dost velký, si to možná vše dá dohromady a udělá si vlastní obrázek. V té době už to vůbec nemusí znamenat narušení vztahů ani s jedním z rodičů, teď z toho ale rozum nemá a vidí jen to, že nemůže na výlet a maminka mu říká, že je to kvůli tatínkovi, a tatínek, že je to kvůli mamince.
@dalmatine píše:
Tak chtějte střídavku, podle toho, co jsi psala, tak byste zájem měli. Takhle odpadne výživné, teda asi, pokud mají aspoň trochu podobné příjmy a výdaje, a právě ty koníčky apod. budou hradit napůl. A pokud by na mě dítě bylo zlé za to, že kvůli NÁM nemůže jet, tak osobně bych mu řekla zcela na rovinu - Milý…, kvůli mně ne, kvůli mamince, ta dostala na to peníze a pokud ti to nechce zaplatit, tak za to přeci nemohu já. Jak se do lesa volá…vím, že je to trochu „hnusné“ říct dítěti, ale pokud ona sama očerňuje, tak pak nezbývá, než říct dítěti i svou verzi a pohled. Samozřejmě tak, aby tam zbytečně nepadalo to očerňování druhé strany, ale říci fakt - peníze jsem poslal, maminka to měla uhradit, je prostý fakt, který u soudu i padl.
Jasne vyhrozovani stridavkou kvuli prachum
To bude otce syn mit jeste radsi a jak vidim nextku tak ta bude cela nakrivo
. A jeste i ernovat matku, protoze si myslim, ze to dela ona… chudaci deti:(.
Ale aby nedoslo k omylu tak ja detem k otci davam skoro i toaletni papir, leky, teplomer… vybaveni pokojicku u nej maji ode me, aztosedacku mladsi ma ode me… prestoze byvalemu zbyva 50-60 mesicne jen pro nej, tak autosedacku pro ni mel od me segry 8 let starou, ze ktere nezitim 2× neco upadlo ( byla jen jako rezervni) v pokoji pro ne me zatichle okesnive matrace a od jim k sobe koupit jen pyzamo, aby nemuseli vozit, ale vsadim se, ze jeho pritulkyne nebo jeho matka o me vyklada podobne skazky.
Příspěvek upraven 27.10.23 v 14:23
@Anonymní píše:
Hezký den,
vím, že zřejmě budou rozebírány peníze a tak. Ale spíš bych potřebovala poradit, jak na sobě zapracovat. Jsem dost úzkostlivá a hodně mě štve nespravedlnost a pořád hledám chybu u sebe a pak nemůžu spát, soustředit se na jiné věci atd.
Jsem macecha zcela normálního kluka na prvním stupni ZŠ. Plus mám další tři vlastní děti. Finančně si myslím, že jsme tak střední třída. Děti více méně mají vše co potřebují. V létě nějaká dovolené u moře a v zimě hory u nás.
Bohužel řešíme neustále spory s bývalou ženou mého manžela.
Manžel má stanové alimenty soudně, bývalá žena se odmítla domluvit. Prý manžel syna nemá rád a šetří na něm.
Před nástupem do školy zasílal cca 13-14% svého příjmu plus hradil navíc cca 50% výdajů jako kroužky apod.
Když je syn u nás (cca 8 dní v měsíci), vše má od nás. Bývalá žena mu k nám nezapůjčí ani sezónní věci typu zimní bunda apod. Vše tedy synovi kupujeme.
Cca před rokem zažádala o navýšení alimentů (nástup do školy). Soud úplně prostor pro navýšení neviděl, ale manžel s navýšením o 50% souhlasil, ale s tím, že nebude již hradit další náklady. Soud mu dokonce z vyměřeného výživného odečetl náklady, co již zaplatil navíc (aktovka apod).
Bývalá žena však je velmi nespokojená. A nyní došlo k tomu, že syna nepošle na školní akce typu Škola v přírodě apod., pokud to manžel nezaplatí. Jsem z toho strašně špatná. Je mi kluka strašně líto, ale tohle už mi přijde jako vydírání. Ano, mohli bychom to uhradit, ale myslím, že má velmi štědré alimenty. Což u soudu zaznělo, i to, že v tom má vypočtené i kroužky a akce apod.
Jsem strašně měkká a chci asi manžela dotlačit k tomu, aby to zaplatit, ale nepřijde mi to fér. Když ona si klidně napíše o uhrazení 50% ceny z nákupu gumy do penálu. A to si opravdu nedělám srandu
Ale mě strašně štve, jak je syn od ní zpracován a jak je na nás zlý, že kvůli nám nemůže jet
Jen pro upřesnění, její mzda je vyšší než průměrný plat v ČR. Bydlení má vlastní bez dluhů. Jen má vysoké náklady na „SVOU“ údržbu. Chodí na mnoho kosmetických procedur, masáží, nehty, vlasy apod. Auto jí hradí rodiče. Víme, že na to má, ale byla zvyklá, že nikdy nic nemusela platit, vše vždy hradil manžel.
Mě o ty peníze ani tak nejde, ale to je pořád něco a ještě tak zle nadiktuje. Žádné prosím nic. Jen musíš, jinak kluk nepojede.
Mě je z toho psychicky zle.
O syna jsme hodně usilovali, chtěli do naší péče nebo aspoň střídavou péči. Bohužel máme jen 8 dní v měsíci a ona nám dobrovolně nedá ani minutu navíc
Prosím, jak se mám nad to povznést?
Prosím anonym, finance včetně třetí strany. Případně smazat děkuji.
Je to kráva. Nijak se nad tím nepovzneseš, to nejde, bude vám všem otravovat život ještě hodně dlouho. Dítě časem pochopí
ale bude to trvat no. Neporadím. Prostě tvůj partner tehdy vybral těžce špatně mámu pro své dítě a tady jsou následky.
Ty se tím rozhodně netrap, není to tvůj boj a máš svoje tři děti, takže věnuje všechnu sílu, energii do nich. Tohle neřeš.
Já bych to tomu klukovi zaplatila, ale zároveň bych si o tomto pečlivě vedla záznamy a konzultovala to s příslušnými institucemi, že matka navádí syna proti otci a jedná proti rozhodnutí soudu. Čistě pro formu, kdyby se to měla dále vyhrocovat.
@Aglája75 píše:
Presne. Vzhledem k popisu kolik ma ona a jestli chodi na nejakou kosmetiku bych tipla, ze dost zarlis… Takze budete se chovat stejne jako ona a bude vam jedno jaky dopad to bude mit na syna. Je jasne, ze vase deti jsou na tom lepe, coz samozrejme ji jako matku stve…protoze nejakych 13-14 % manzelova platu jiste nemaji, ze… maji podtstne vic.
Hezký den,
nežárlím
Řekněme, že mám o cca 50kg méně a nepotřebuji umělé úpravy. Tam je to spíše naopak.
Chtěla jsem jen naznačit, že neumí úplně hospodařit s penězi. A naše děti rozhodně nemají více, o tolik víc než ona manžel nevydělává a já jsem aktuálně na RD. Ale děkuji za názor.
Zakladatelka
@dalmatine píše:
Tohle je hnus, tohle není řešení, handrkovat se a říkat, kdo za to může před dítětem. Střídavka taky ještě žádnému dítěti neprospěla. Takže zase by to odsra. o dítě. Takhle se to nedělá a hledat by se mělo řešení, tak aby se to dítěte dotýkalo co možná nejméně.
@Anonymní píše:
Hezký den,
nežárlímŘekněme, že mám o cca 50kg méně a nepotřebuji umělé úpravy. Tam je to spíše naopak.
Chtěla jsem jen naznačit, že neumí úplně hospodařit s penězi. A naše děti rozhodně nemají více, o tolik víc než ona manžel nevydělává a já jsem aktuálně na RD. Ale děkuji za názor.
Zakladatelka
Rado se stalo… i tenhle komentar vypovida o tom, ze proste ona byla prvni a proto ji musim hezky proprat, protoze ja jsem az ta druha
. V kg opravdu krasa zeny neni a charakter teprve ne
.
@l.marek85 píše:
Tohle je hnus, tohle není řešení, handrkovat se a říkat, kdo za to může před dítětem. Střídavka taky ještě žádnému dítěti neprospěla. Takže zase by to odsra. o dítě. Takhle se to nedělá a hledat by se mělo řešení, tak aby se to dítěte dotýkalo co možná nejméně.
Jen chci upřesnit, o peníze tolik nejde, dali bychom, ale ona pak bude natahovat ruku dál a dál… A zas až tak bohatý nejsme. Krom toho, když jsi spočítáme, kolik celkem dostává peněz vs. náklady, (máme další děti, tak představu reálnou máme), tak mnoho peněz končí jinde a přesto tvrdí, že nemá…
Dostává (spíše z nich tahá) i z rodičů manžela… dost nevybíravě… Ach jo… mě to ničí nervy…
Zakladatelka
@Aglája75 píše:
Rado se stalo… i tenhle komentar vypovida o tom, ze proste ona byla prvni a proto ji musim hezky proprat, protoze ja jsem az ta druha. V kg opravdu krasa zeny neni a charakter teprve ne
.
A z tvých komentářů zase přímo stříká, že se na to neumíš podívat ani trochu s odstupem a výrazně si do cizí situace promítáš svoje spory s ex. ![]()
Střídavou péči a pomlouváním bývalé ženy. To neděláme a nechceme. Jsem ti zlý a mě je z toho prostě zle. Manžel ustoupit znovu nechce, protože prý bude dál natahovat ruku. A mě ten neustálý stres dělá zle.
Zakladatelka
Hezký den,

vím, že zřejmě budou rozebírány peníze a tak. Ale spíš bych potřebovala poradit, jak na sobě zapracovat. Jsem dost úzkostlivá a hodně mě štve nespravedlnost a pořád hledám chybu u sebe a pak nemůžu spát, soustředit se na jiné věci atd.
Jsem macecha zcela normálního kluka na prvním stupni ZŠ. Plus máme spolu s manželem další tři vlastní děti. Finančně si myslím, že jsme tak střední třída. Děti více méně mají vše co potřebují. V létě nějaká dovolené u moře a v zimě hory u nás.
Bohužel řešíme neustále spory s bývalou ženou mého manžela.
Manžel má stanové alimenty soudně, bývalá žena se odmítla domluvit. Prý manžel syna nemá rád a šetří na něm.
Před nástupem do školy zasílal cca 13-14% svého příjmu plus hradil navíc cca 50% výdajů jako kroužky apod.
Když je syn u nás (cca 8 dní v měsíci), vše má od nás. Bývalá žena mu k nám nezapůjčí ani sezónní věci typu zimní bunda apod. Vše tedy synovi kupujeme.
Cca před rokem zažádala o navýšení alimentů (nástup do školy). Soud úplně prostor pro navýšení neviděl, ale manžel s navýšením o 50% souhlasil, ale s tím, že nebude již hradit další náklady. Soud mu dokonce z vyměřeného výživného odečetl náklady, co již zaplatil navíc (aktovka apod).
Bývalá žena však je velmi nespokojená. A nyní došlo k tomu, že syna nepošle na školní akce typu Škola v přírodě apod., pokud to manžel nezaplatí. Jsem z toho strašně špatná. Je mi kluka strašně líto, ale tohle už mi přijde jako vydírání. Ano, mohli bychom to uhradit, ale myslím, že má velmi štědré alimenty. Což u soudu zaznělo, i to, že v tom má vypočtené i kroužky a akce apod.
Jsem strašně měkká a chci asi manžela dotlačit k tomu, aby to zaplatit, ale nepřijde mi to fér. Když ona si klidně napíše o uhrazení 50% ceny z nákupu gumy do penálu. A to si opravdu nedělám srandu
Ale mě strašně štve, jak je syn od ní zpracován a jak je na nás zlý, že kvůli nám nemůže jet
Jen pro upřesnění, její mzda je vyšší než průměrný plat v ČR. Bydlení má vlastní bez dluhů. Jen má vysoké náklady na „SVOU“ údržbu. Chodí na mnoho kosmetických procedur, masáží, nehty, vlasy apod. Auto jí hradí rodiče. Víme, že na to má, ale byla zvyklá, že nikdy nic nemusela platit, vše vždy hradil manžel.
Mě o ty peníze ani tak nejde, ale to je pořád něco a ještě tak zle nadiktuje. Žádné prosím nic. Jen musíš, jinak kluk nepojede.
Mě je z toho psychicky zle.
O syna jsme hodně usilovali, chtěli do naší péče nebo aspoň střídavou péči. Bohužel máme jen 8 dní v měsíci a ona nám dobrovolně nedá ani minutu navíc
Prosím, jak se mám nad to povznést?
Prosím anonym, finance včetně třetí strany. Případně smazat děkuji.
Edit: upřesnění čí jsou děti
Příspěvek upraven 28.10.23 v 11:49