Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Strašně moc mi začali vypadávat vlasy když si sundam gumičku tak je na ní tolik vlasů že ti vypadá jak přicesek vůbec nevím co stim. Poraďte mi ![]()
Jestli kojis tak je to úplně normální a nic s tím moc udělat nejde. Mě padaly vlasů úplně po pramenech.
Zkus vlasove hnojivo 2× denne. Me pomohlo. Taky mi strasne padaly vlasy a po cca 2 tydnech uz skoro vubec.
Jsi po porodu? Nemáš nové léky? Nezačala si držet nějakou dietu?
@Donutka811 píše:
@stinga jsem 3 měsíce po porodu
tak to je normální, to padá každému a v podstatě na to nic nepomáhá, protože je to hormonama, ale neboj, zas to přejde
a určitě nějakýma vitamínama nic nezkazíš
@Donutka811 píše:
@stinga jo dobře díky už jsem se bála že skončím plesata![]()
Plešatá snad ne, ale řídkovlasá skončit můžeš. Děje se to častěji než je se zdá. A to bych ještě řekla, že v posledních letech vidím dost mladých holek se strašně málo vlasy, že před třeba 20 lety toho tolik nebylo.
Všimla jsem si nedávno, že třeba taková Jasmina Alagic od Rytmuse pěkně proplešla na čele a má pěkně širokou pěšinku. A to měla vlasy pěkné. U tohoto typu alopecie já osobně na velké zlepšení nevěřím, ale víra asi umírá poslední.
@LaPaloma tak možná někdo, ale zas nemůžeš říct, že každá po porodu oplešatí
mně 3 měsíce po porodu padaly vlasy po hrstech a teď po třech letech musím u kadeřnice vždy žádat o prostříhání, protože mám vlasy hodně husté a nešly by upravit
@stinga Já mám taky dojem, že po prvním i druhém dítěti nějaký výpad byl, ale ne tragický. Až do loňska jsem byla s množstvím spokojená (i kvalitou, mám silné netřepivé vlasy), ale jak stárnu, tak už to není tak super. Nicméně mně je už přes 45.
Právě jsem měla tendenci se začít litovat, že už nemám tu hřívu jako před 2 lety a pak jsem našla fotku té Alagič. Tak jsem se zase zklidnila, protože tak zle na tom zdaleka nejsem.