Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
já byla u obou porodů střižená a u obou porodů to trvalo zhruba 14 dnů, než se to zahojilo a vypadaly stehy. Taky jsem se pořád sprchovala, snažila se co nejstudenější vodou, ale zase tak abych nenastydla na spodek. Je fakt, že po druhém porodou mi to přišlo nekonečný a že se snad nezahojím a najednou byl klid
Druhý porod jsem měla koncem července, takže taky pařáky.
Super, holky dekuju všem, vyzkousim dělat ty odvary vždycky večer, chvilka se snad najde ![]()
@JaninaMam Mně to trvalo asi 14 dní z toho nejhoršího. Seděla jsem na nafukovacím kruhu, abych jizvy nenamáhala. Kdy stehy vypadly, nevím. Ale bylo to den ode dne lepší ![]()
Výborný je chlorofyl ve spreji. Krasne chladí, uleví a hlavně zaschne, takže žádná zbytečná vlhkost.
vydrž, mne se natrzeni i nastrih hojily velmi bolestivě a dlouho, az do konce sestinedeli, tak soucitim. Na jizvu pak cicatridinu, ale to chce az tak po měsíci. Jinak stehy - některé vypadly za pár dni, některé musel dr tahat po měsíci ![]()
@P4ja no zatím to dnes vypadá na lepší den
to včera byl nějaký náročný, tak uvidíme snad to bude lepší a lepší
@Tichošlápek a sprej se dá sehnat v lékárně bez receptu?
@Anonymní píše:
Ahoj holky, jsem týden po porodu a nastřižení hráze, za jak dlouho vám vypadávaly stehy a jak pomoct hojení? Po každém wc oplachuji studenou vodou, vložky používám stále porodní a klasické bavlněné kalhotky. Musím říct, ze dneska to je masakr bolest
Ahoj, také jsem týden po porodu a vnější steh už mi vypadl, vnitřní tam ještě mám, ale nebolí to nějak zvlášt. Jen cítím, že jsem tudy protáhla dítě prostě ![]()
Koupila jsem si mycí gel z dubové kůry a je super! Příjemně osvěží a uleví ..
Teď jen čekat kdy vypadnou i ty vnitřní ![]()
@GirlsNick no ja myslím, ze mi jeden vnější vypadl a trochu se mi rozjela jizva
Sama moc nevím jak by to mělo vypadat při hojení, každopádně dělám sedací koupele z dubové kůry a aspoň uz to tak nebolí ![]()
@JaninaMam To mně se jizva nerozjela vůbec. Sedací koupele? Nám říkali v porodnici ať se jen sprchujeme a žádné koupele
Je to těžký taky nevím jestli je tam dole vše v pořádku.. jsem zvědavá na finální výsledek po šestinedělí…
@GirlsNick no je to hlavně kvůli infekci, ze žádná koupel, ale tohle vlastně sedíš 15min v něčem co ti pomuze
a samozřejmost, ze predtim se umyjes a sedíš v čisté lázní, tak by snad neměla žádná infekce se tam dostat
ale Jo taky jsem zvědavá jak to bude vypadat potom, zatím to nestojí za nic ![]()
@JaninaMam Neboj nějak to dopadne
Hlavně ať jsi v pořádku ![]()
Mne to dneska nějak divně bolí při sezení
A to už jsem se radovala jak to mám určitě za sebou (10dni po porodu) to jo, ![]()
@JaninaMam Tak super, skvělý! ![]()
Já dneska nedělám nic jinýho než, že malou kojím :/
Jak jsou ty vedra, tak 30min kojím a ona pak hodinu spí a znova.. Ať už ty vedra skončí, prosím! ![]()
@GirlsNick tak to malá pravé vubec nechce v tom teple, ale nějak to neresim, přibírá hezky, tak ji nebudu nutit, akorát teda ty tepla zvladame taky blbe no ![]()