Vypadávání stehů

Anonymní
2.8.18 21:32

Vypadávání stehů

Ahoj holky, jsem týden po porodu a nastřižení hráze, za jak dlouho vám vypadávaly stehy a jak pomoct hojení? Po každém wc oplachuji studenou vodou, vložky používám stále porodní a klasické bavlněné kalhotky. Musím říct, ze dneska to je masakr bolest :,(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53518
2.8.18 21:35
@Anonymní píše:
Ahoj holky, jsem týden po porodu a nastřižení hráze, za jak dlouho vám vypadávaly stehy a jak pomoct hojení? Po každém wc oplachuji studenou vodou, vložky používám stále porodní a klasické bavlněné kalhotky. Musím říct, ze dneska to je masakr bolest :,(

Mast z dubové kůry? Je to spíš gel a může být v lednici. Chladí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
433

Já už si nepamatuju kdy stehy vypadali nebo spíš jsem to ani neregiszrovala :think: ale nic mě teda nebolelo a stehů jsem měla dost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131

Hojení pomůže hodně sprchovat, klidně po každém wc, můžeš zkusit třeba i nějaké odvary třeba z heřmánku, ten má hojivé účinky a hodně větrat. V tomhle vedru co člověk dost potí i tam dole a to nebude zrovna nejpříjemnější do těch stehů :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
368
2.8.18 21:41

Já bych se vykašlala na cokoli z lékárny. Děláš to dobře (porodnické vložky, bavl. kalhotky a třeba 10× denně ve sprše). Za 14 dní až 3 týdny od porodu bude klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.8.18 21:43

@Russet bojím se, ze si na to nedokážu sáhnout ani masti :think: @mijala tak to ti mužů jen závidět, me to bohužel boli
@Kriss Tina sprchuju po každém wc i v noci, snažím se větrat, doma Lezim většinu dne bez spodku, tak snad to brzy prejde

• Citovat
  • Upravit
53518
2.8.18 21:44
@Anonymní píše:
@Russet bojím se, ze si na to nedokážu sáhnout ani masti :think: @mijala tak to ti mužů jen závidět, me to bohužel boli
@Kriss Tina sprchuju po každém wc i v noci, snažím se větrat, doma Lezim většinu dne bez spodku, tak snad to brzy prejde

Chápu. Studenější sprcha by mohla taky ulevit. Doporučují to i na jizvu po CS, ta je naštěstí víc v suchu :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
445
2.8.18 21:46

@Janakatabara no doufám, ze to brzy prejde, taky se bojím dávat na to nějaké masti, když to vlastně ma byt hlavně co nejvíc such ne, naštěstí je malá hodna, tak mam aspoň trochu času na zotavení se @Taciras tak budu čekat a snad budu aspoň tam dole trochu fit dříve, Jo ty vedra tomu moc nepomahaji nejspíš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
445
2.8.18 21:48

Uz nejsem ani anonymní, stejně si to každá musíme prožít a hledám rady, tak zbytečně
@Russet no to je to nejhorší, jak docílit aby tam bylo sucho, když je tam vlastně vlhko odjakziva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
368
2.8.18 22:00

@JaninaMam já rodila před dvěma měsíci a taky bylo teplo, samozřejmě ne, jako teď…první dcera je prosincová a je to tedy znatelný rozdíl. Proto nyní, v těch teplech, jsem byla velmi často ve sprše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4507
2.8.18 22:05

Mazala jsem Bepantenem plus, ten je i dezinfekční… měla jsem 25 stehů… za dva týdny po porodu pohoda… teď jsem pět týdnu a vůbec nevím o tom ze jsem byla tak nastrizena, držím palce ať se to brzy zahojí… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
2.8.18 22:10

Jestli můžu poradit,zkus koupel v řepíku lékařském,opravdu to pomáhá,hodně vysušuje a napomáhá hojení. My ho používali na oplachy ráj na LDNce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
2.8.18 22:18

Taky jsem měkkýš a nechtěla jsem ničím přímo mazat :oops: , takže jsem se polívala Rosalginem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
551
2.8.18 22:22

U mne vypadávaly po týdnu a tak pozvolna. Měla jsem jich 47. Mňam. A můžu doporučit také řepík jako výluh převařit nechat odstát přecedit do vany s trochou vody a posedět si tam. Potom jsem mazala konopnou mastí a po jizvě ani památky. Jinak vše co teď děláš tak za 1. :potlesk: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1339
2.8.18 22:30

Mám opravdu velké poranění - ruptura 3.stupně. Uz je to skoro pul roku od porodu a stale me to bolí, ale to je vzhledem k typu poranění normální. Po každém wc jsem oplachovala v repiku a věřím, že to hodně pomohlo :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí