Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Třeba máte někdo zkušenost…dceři začaly nějak více padat vlasy, všimla si toho i babička. Napadlo mě, zda neprodělala covid, cca měsíc zpět antigen ihned pozitivní, PCR z krku negativní nebo by mohla být příčina v chudokrevnosti? cca před dvěma měsíci jsme jí volali rychlou, jak masivně začala krvácet z nosu…krevní obraz má dělaný cca 3 měsíce zpět, vše ok…mám jí koupit Biosil nebo jak to řešíte u dětí?
Doktor a důkladné vyšetření.
Minimálně na štítnou žlázu.
Došetřovalo se pak příčina toho krvácení a nebo jste to nechali být?
Doktorka má teď dovolenou, až se vrátí do ordinace, zavolám jí
@sobesin píše:
Doktorka má teď dovolenou, až se vrátí do ordinace, zavolám jí
ono to není nic akutního, jen primárně je potřeba vyloučit zdravotní důvody a pak řešit případné kožní obtíže.
Z jednoho staršího krvácení chudokrevná nebude, obecně může být. I to chce vyšetření od lékaře a jo může to vést až k padání vlasů.
Jinak pokud drží diety, tak tam taky může být zádrhel.
Může to být takové období, ale Rozhodně bych nechala nabrat krev na kompletní rozbor… i kdybych si to měla zaplatit.. může jí něco zásadního chybět a ani o tom nevíte..
já teda kupuju Centrum nebo podobné komplexní přípravky s vitamíny a minerály a párkrát za měsíc do do dcer nacpu (puberta), pestrá strava je základ, ale fakt něco může v těle pochybět… Zkus koupit i Biosil plus, stojí pár kaček a funguje fajn..
@sobesin píše:
Třeba máte někdo zkušenost…dceři začaly nějak více padat vlasy, všimla si toho i babička. Napadlo mě, zda neprodělala covid, cca měsíc zpět antigen ihned pozitivní, PCR z krku negativní nebo by mohla být příčina v chudokrevnosti? cca před dvěma měsíci jsme jí volali rychlou, jak masivně začala krvácet z nosu…krevní obraz má dělaný cca 3 měsíce zpět, vše ok…mám jí koupit Biosil nebo jak to řešíte u dětí?
Ahoj, měla jsem podobnou zkušenost u sebe, v 17ti letech mi začaly hrozně padat vlasy.
Odběry v pořádku, tak jsem pak byla na kožním. Jeden starý kožař, kde jsem byla jako první mi říkal, že se mám stavět na hlavu, aby se prokrvily vlasové cibulky, no tvářil se, že to myslí vážně a nic víc neporadil. Tak jsem pak byla na jiném kožním, tam doporučovali různé vodičky do pěšinek patlat, ale taky nic nepomáhalo. Takhle mi ty vlasy padaly asi půl roku a pak to nějak samo přešlo.
Jinak ten Biosil jsem brala taky, pak Methionin, ale lepší zkušenost mám s Donna hair forte, ale zas je to dost drahé a asi to taky nesedne každému, ale třeba kamarádce po tom vlasy padat téměř přestaly.
A neměla dcera třeba nějaký větší stres? Vlasy začnou padat až tak tři měsíce po něm. Běžně třeba po maturitě, rozchodu a podobně. Po covidu taky mohou, ale musel by to být těžký průběh a hlavně vysoké horečky.
Ale taky to může být jen takové období. Taky jsem na střední brala hromadu vitamínů, protože se mi zdálo, že mi vlasy hodně padají. A za čas to přešlo.
@Karinkas píše:
A neměla dcera třeba nějaký větší stres? Vlasy začnou padat až tak tři měsíce po něm. Běžně třeba po maturitě, rozchodu a podobně. Po covidu taky mohou, ale musel by to být těžký průběh a hlavně vysoké horečky.
Ale taky to může být jen takové období. Taky jsem na střední brala hromadu vitamínů, protože se mi zdálo, že mi vlasy hodně padají. A za čas to přešlo.
Měla, pro ní velký stres, přijímačky na vysněnou školu, kam se hlásilo hodně dětí…ale dostala tam…hodně se připravovala, tudíž stresové období
@sobesin píše:
Měla, pro ní velký stres, přijímačky na vysněnou školu, kam se hlásilo hodně dětí…ale dostala tam…hodně se připravovala, tudíž stresové období
Tak to by mohlo být ono. Pokud se žádná jiná příčina nepotvrdí, tak to po pár měsících samo odezní. Výhodou je, že se vlasy postupně zase zahustí. To také můžete podpořit vitamíny a hlavně vyváženou stravou.
Držím palce ať vlásky co nejdříve přestanou padat.