Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Osobní zkušenost nemám ale když byl brácha malinky taky měl tříselnou kýlu a tehdejší pediatr mu to nějak přelepil náplasti..dá se říct že zatejpoval a ono se to srovnalo a na operaci nemusel…nevím jestli to dneska ještě dělají… ![]()
Jdete na fyzio, ukážou vám, jak zatejpovat. Nám taky říkali, že jedině operace operace operace. Ejhle, po několika měsících ji už dávno nemá, protože se dostatečně zpevnily svaly.
Jakože ano, když se pak ukáže v dospělosti nebo prostě později, tak se na operaci musí, ale není to potřeba hned u takhle malého.
@Malineka to je super že to dneska ještě někdo zkusí takhle neinvazivně..bratrovi je 36 a zatím se mu kýla znovu neobjevila…
Mojí dceři operovali tříselnou kýlu ve třech měsících. Vše zvládla bez problémů. Do nemocnice jsme nastoupili ráno před operací a druhý den odpoledne jsme šli domů.
@Vladusxx my jsme taky nevěděli, že se to může samo zlepšit. Na operaci jsem chtěla jít já osobně co nejdřív, protože s menším dítětem je to lepší, se mi zdá.
Ovšem je tam nějaký váhový limit na to. Já bych teď už ale nesla ani operaci a prostě chvíli počkala, ač je to malá operace. Spíš mě děsilo to, že bych dítě držela hlady od půlnoci až do rána, když mi mezitím ještě 2-3× jedla.
Syn ji měl, operace v rámci jednodenní chirurgie, druhý den o tom v podstatě nevěděl. Nijak ho to po operaci neomezilo, jestli myslíš jizvu. Měl ji cca od konce 6N, ale díky zdravotnímu stavu se na operaci dostal až v 3/4 roce.
@Malineka já to pravé vím že se to takhle dá vyřešit díky tomu že mi to mamka říkala že to tak udělali bráchovi…ale nevěděla sem kam se případně obrátit, naštěstí dcera problém nemela…
Děkuju všem moc za komentáře/zkušenosti!
Nakonec jsme skončili na ambulanci dětské chirurgie ve FTN, kde si nás již nechali a druhý den ráno operovali kvůli akutnímu uskřinutí
Naštěstí prozatím vše bez problémů a druhý den po operaci jsme šli domů.
Dobrý den,
včera byla synovi (7 týdnů) zjištěna tříselná kýla - při kolikách a pláči má zvětšenou oblast v pravém tříslu, když je v klidu nepozoruji žádné zvětšení. Ráda bych se zeptala na Vaší zkušenost s léčbou? Dočetla jsem se, že jediná možnost u tříselné kýly je operativní řešení. Popřípadě i Vaše zkušenosti s operací (jak probíhá, rekonvalescence atd.) a doporučení kam jít na dětskou chirurgii v Praze (od pediatra mám žádanku)?
Předem děkuji