Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Vypadá to jako kopřivka. Mělo by to samo brzy zmizet. Může to být vyvoláno chladem, při viróze atd. Není to nic vážného. Řešila bych to jen, kdyby to brzy samo nezmizelo.
@Zdiška7 Děkuji. Uvidím, jak zítra. Vždycky už v 8 spi ted pořád nic, je z toho asi celá nevrlá, asi ji to svědí, protože jsem ji párkrát načapala jak si na to sahá a drbe. Ona je dost cíťa, hned jak zjistila že má nějaký pupínky tak začala šílet, tak jsem se ji snažila vysvětlit, že to jsou jen pupínky co lechtají
No moc to nezabralo, tak doufám, že brzy usne a rano to bude pryč ![]()
@Anonymní píše:
@Zdiška7 Děkuji. Uvidím, jak zítra. Vždycky už v 8 spi ted pořád nic, je z toho asi celá nevrlá, asi ji to svědí, protože jsem ji párkrát načapala jak si na to sahá a drbe. Ona je dost cíťa, hned jak zjistila že má nějaký pupínky tak začala šílet, tak jsem se ji snažila vysvětlit, že to jsou jen pupínky co lechtajíNo moc to nezabralo, tak doufám, že brzy usne a rano to bude pryč
určitě jí dej něco na alergii, třeba fenistil kapky
Koprivka, nasadit Fenistil kapky 3× denne a dieta bez klasickych alergenu.
Ale, kdyz to jde do obliceje… My jeli na pohotovost a dcera dostala kortikoidove cipky.
@ivašot. No to nemám
mám jen mast. Tak skocim hned zítra ráno pro kapky.
@Anonymní píše:
@ivašot. No to nemámmám jen mast. Tak skocim hned zítra ráno pro kapky.
a od někoho si půjčit? Ono by to fakt chtělo nasadit hned, aby se to pokud možno přes noc už moc nerozlezlo
@hesnom Na pohotovost jsem radši volala. Paní doktorka říkala, že nemám plašit a počkat do rána. Že to prý většinou přes noc zmizí, jak pry děti spi a jsou klidné a nikde nelítaj tak se to zlepší.
Kdyby prý ne, a bylo to ráno horší, tak k dětské.
No tak snad to bude v pořádku. Ach jo, to je furt něco.
@ivašot. píše:
a od někoho si půjčit? Ono by to fakt chtělo nasadit hned, aby se to pokud možno přes noc už moc nerozlezlo
právě a taky ji to nebude svědit a nerozdrape to. U holky takhle vypadalo, když se přejedla rybízu, jenže ta je velká drapalka.
@ivašot. Ted uz v tuhle hodinu nikde
Malá ted usnula. Ach jo, já ji to namazala trošku tou fenistil mastí a vic tady na vyrážky nemám. Mast mi doporučovala paní doktorka před létem, abych ji měla doma, kdyby je něco kouslo nebo tak. Kapky mi neporadila, ani nevím, že nějaké jsou.
Ted uz teda vím, že i kapky mít pořád doma.
@Anonymní píše:
@ivašot. Ted uz v tuhle hodinu nikdeMalá ted usnula. Ach jo, já ji to namazala trošku tou fenistil mastí a vic tady na vyrážky nemám. Mast mi doporučovala paní doktorka před létem, abych ji měla doma, kdyby je něco kouslo nebo tak. Kapky mi neporadila, ani nevím, že nějaké jsou.
držím palce, ať je to v pohodě
a lék na alergii je fakt dobrý mít doma v záloze ![]()
@Anonymní píše:
@ivašot. Ted uz v tuhle hodinu nikdeMalá ted usnula. Ach jo, já ji to namazala trošku tou fenistil mastí a vic tady na vyrážky nemám. Mast mi doporučovala paní doktorka před létem, abych ji měla doma, kdyby je něco kouslo nebo tak. Kapky mi neporadila, ani nevím, že nějaké jsou.
je to kopřivka, zřejmě reakce na tu broskev, to bude asi ono
fenistil mazání jste dala dobře, není doma někde Dithiaden tablety, že by se dítěti dala na noc půlka tablety?
pak kdyby byl šumivý vápník, i ten dát
možná to zítra ráno bude vypadat o dost líp, a pak dobrý
pokud ne, bylo by lepší zajít za tím zástupem na kontrolu a pro léky
a aktuálně žádné broskve, jahody, barvená pití a. t.d…
Totéž dcera má, pokud se napije limonády typu Fanta. Zmizí samo za pár hodin
@lamicina píše:
právě a taky ji to nebude svědit a nerozdrape to. U holky takhle vypadalo, když se přejedla rybízu, jenže ta je velká drapalka.
přemýšlím po čem všem jsem zažila u dětí kopřivku / nejsou to alergici, vůbec ne, největší alergik jsem z rodiny já
/
jahody, kiwi, rybíz, angrešt… ![]()
pak určitě po citrusech…všechno v takhle malým věku 2 - 3 roky
stává se to, a nemusí to být známka ničeho, děti jsou už velké a žádnou alergii na nic nemají
@ivašot. Děkuji za radu, hned ráno tam skočím a bude doma furt. To jsem fakt nevěděla no
Má pár pupínků na tvářích a bradě. Tvl snad to bude dobrý, já se tohodle bojim. Nemůže se třeba začít nějak dusit? Mám ji v noci chodit kontrolovat? jestli dýchá klidně? Tak jsem asi sehnala od kamarádky, pry ma fenistil kapky a mělo by to být na zklidnění alergie prý. to je asi ono ne? Tak mi je prý doveze, má v lahvičce asi 2cm. Tak malou teda vzbudim a dám jí to. Snad mi pak usne
jsem ráda že teď zabrala ![]()
Ahoj, nevíte co by to mohlo být? Alergie? O půl 6 večer jsem si u dcery všimla, že má po těle velké pupeny, jak kdyby se spálila o kopřivy. Hlavně v místech podpaží, záda, stehna, bricho. Teď z toho má velké mapy, proste jak kdyby spadla do kopřiv. Ma to červené a uplně vystouplé. Teď se ji začali dělat na obličeji. Jsem z toho docela vyplašená, aby se třeba v noci nezačala dusit nebo něco. Horecku nemá, kašel ani rymu, zatím. Je teda trošku teplejší, ale to ona je často. Je nevrlá a asi ji to svědí, snaží se to drápat. Naše doktorka má zítra dovolenou a nevím, jestli ji tahat k zastupující lékařce. Namazala jsem to fenistil masti, ale asi k ničemu, rozlejzá se ji to dál. Myslíte, že nějaká alergie? doufám, že nic horšího. Neměla nic co by neznala, prasek stejný. Jen dneska teda ochutnala broskev, ale jen si lízla, to by asi neudělalo takovou paseku ne? vůbec si nekousla, byla oloupaná, protože,, šlupku,, by si nedala vůbec a stejně si nekousla, jen jakoby olízla.
jinak nic novyho nemela. Nemáte někdo zkušenost? Co by to mohlo být? jestli s ní teda zítra letět k doktorce, nebo to nechat a cekat. Mám v noci nějak extra hlidat? Vůbec nevím, co při takových vyrážkach dělat, má to poprvé. Děkuji za případné rady. ( Vkládám fotografie, moc to nejde zachytit, ale aspoň trošku snad)