Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
@Janča6 Zatím jsem ji nic nedala. Tam kde vyrážku nema, ( což je cast nohou) tak tam je studená. Vařící má místa kde má rozlezlou tu vyrážku. ( obličej, uši, záda, bricho, stehna) ted usnula, tak ji nechám v klidu a kdyz se vzbudí tak ji ten nurofen dám no. Tu vyrážku má hrozně rozpalenou, namazala jsem ji bepanthenem, mělo by to pomoct na svědění a pálení. Tak uvidím noJe mi ji hrozně líto, je celá flekata, hrůza. V životě jsem tohle nevidela, aby byla takhle uplne celá.
Tak ji nejdrive zmer prece. Pokud je horka jen na mistech vyrazky, teplotu mit nemusi.
@Eemii měřila jsem, když usnula, strčila jsem ji ho do podpaží a ma 37,2
@Anonymní píše:
@Eemii měřila jsem, když usnula, strčila jsem ji ho do podpaží a ma 37,2
Tak to bych ji antipyretika nedavala. Jedine kdyby mela nejake bolesti. Na pohled ta vyrazka nevypada zas tak strasne, ze bych u svych deti uvazovala o navsteve lekare. Jen teda, pokud ji to boli/svedi, tak to je blbe, to chapu, ze chces resit. A trva to docela dlouho. Ale tak mistni lekarky ti napsaly, ze to je bezne.
Ono to teda tehdy moji dceri trvalo 2 dny, ale vzdy se ji ta vyrazka hodne rozlezla, po par hodinach vymizela, pak se zase za chvili objevila. Ale ja mam pocit, ze ten kefir pila nekolikrat behem tech 2 dnu, takze to mohlo byt tim.
@Janča6 nedávala jsem. Jen jsem ji v noci hlidala. Ted uz to ma všude i po zadku, pipině.. Doktorka ji dneska píchla nějakou injekci Dexamed. Pry je to jednorázová a neměla by mít žádné nežádoucí účinky a mělo by ji to do 2 hod všechno zmizet. Ale že mě upozorňuje, že se jí to večer může zase objevit, tak abych se nelekla. Nooo holky, už fakt nevím. Dodržuju dietu, nedostává nic, po čem by se jí to mohlo horšit a přesto to nezabírá. Leky podávám pravidelně. Dávám fenistil i sirup od doktorky. Sirup ji mám dávat dal, i když dostala tu injekci. ![]()
@Janča6 Ahoj, včera po té injekci to asi za 3 hodiny všechno zmizelo, dceři se ulevilo. Akorát ji na stehnech zůstaly tmavé flíčky, doktorka říkala, že se jí večer může vyrážka vrátit, ale nevrátila. Ani přes noc, ani ráno. Ale dopoledne ji zase zčervenaly tváře. Kazdy den chodíme na kontrolu, dnes jsme dostali jeden prasek, pul dopoledne, pul večer. Je to Prednison. Zítra na kontrolu a pry snad poslední. Nebo nás v pondělí už posle ke svoji, pac od pondělí ordinuje. Jinak tělo zatím dobrý. Tvaricky se po pul prasku taky zlepšili, dá se říct že do hodiny to začalo mizet. Snad už to bude jen a jen lepší. Jen mě teda nebavi, každý den chodit k dr. Ale co nadělám, doktorka říkala že je takhle klidnější, když ji každý den vidí a domluvili jsme se tak, že nás bere 15min před koncem ordinační doby, aby nás netahala mezi nemocné děti a nechytla ještě něco jiného
Na druhou stranu jsem ráda, že nás chce vidět každý den, sice opruz se tam každý den tahat, ale zase mám jistotu a jsem klidnější, že ji vidí doktorka s dlouholetou praxí a ví samozdrejme víc než já a pomůže ji. Ta injekce ji včera hodně pomohla no, ona mi totiž nechtěla už ani chodit, nemohla na nožičky, byla unavená, hotová proste.. Po injekci ji to zmizelo a hned byla šťastnější, klidnější a dokonce i hravá. Tak snad už to bude jen a jen lepší. Děkujeme za optání ![]()
Tak to je prima, že se to lepší. A co si myslí o tom doktorka, že to má z jednoho olíznutí broskve? Nebo jste přišli na to po čem tak prudká reakce? Jen by mě to zajímalo.
@lamicina Doktorka pry fakt neví. Ptala se mě, jestli nepila džus, že je to hodně z nich. Ale to ji vůbec nedávám. Nakonec mě napadlo, jestli to nemá z nanukáče, měla jahodovej, takovej obyčejnej v dóze. Snědla dva kopečky. Doktorka říkala, že by to mohlo být z toho, že víme prd, co tam dávaj. Takže jsme usoudili, že leda z toho, protože nic jinyho nejedla, krom bramborové kase, večerního mléka ( který pije už rok) kukuřičné krupky, rohlík s prsní šunkou.
Takže nemela krom té zmrzliny nic, co by ji mohlo vyvovat aler. reakci. Paní doktorka říkala, že ten alergen se dlouho z těla vylučuje, proto se ji možná pořád ta vyrážka vrací. Snad už to bude jen a jen lepší a od zmzliny z dózy se budeme držet radši dal
( babicka ji hodinku hlidala no, nevěděla, že by ji mohla ublížit, je z toho do teď hotová, že by to mohlo být z té zmrzliny co ji dala) Stává se no ![]()
@Anonymní píše:
@lamicina Doktorka pry fakt neví. Ptala se mě, jestli nepila džus, že je to hodně z nich. Ale to ji vůbec nedávám. Nakonec mě napadlo, jestli to nemá z nanukáče, měla jahodovej, takovej obyčejnej v dóze. Snědla dva kopečky. Doktorka říkala, že by to mohlo být z toho, že víme prd, co tam dávaj. Takže jsme usoudili, že leda z toho, protože nic jinyho nejedla, krom bramborové kase, večerního mléka ( který pije už rok) kukuřičné krupky, rohlík s prsní šunkou.
Takže nemela krom té zmrzliny nic, co by ji mohlo vyvovat aler. reakci. Paní doktorka říkala, že ten alergen se dlouho z těla vylučuje, proto se ji možná pořád ta vyrážka vrací. Snad už to bude jen a jen lepší a od zmzliny z dózy se budeme držet radši dal( babicka ji hodinku hlidala no, nevěděla, že by ji mohla ublížit, je z toho do teď hotová, že by to mohlo být z té zmrzliny co ji dala) Stává se no
Taky to vidim na tu zmrzlinu. Jak uz jsem psala, u nas to bylo z jahodoveho kefiru. A to jahodovy a merunkovy kefir stejne znacky holky pily uz nekolik mesicu predtim. Jen do te jedne sarze zrejme dali nejaky sajrajt. Resila jsem to i s vyrobcem. Od te doby jsme zmenily znacku kediru a pijeme jen merunkovy.
Příspěvek upraven 11.08.22 v 18:06
Zajímavý, díky. Můj ex a jedno dítko zas mají alergii na kysané zelí z krámu. Je tam snad nějaký konzervant, na který je ta alergie. Zmrzlina by mě teda fakt nenapadla, to babi nemohla tušit. Určitě to bude lepší.
@Janča6 Taky zajimavé. To je právě ono, člověk si řekne, z tohodle to mít nemuze, protože to měl xkrát a nakonec to je fakt tím. Tak koho by to napadlo. Hlavne ze jste na to taky prisli ![]()
@lamicina Taky mazec. Jojo, vsak jsem ji rikala, ať se tím netrápí. To se mohlo stát i se mnou, třeba s jahodama, nebo čímkoliv jiným
Ale babičky no, známe, vyčítaj si to pak dlouho. Hlavne ta naše
Snad už to bude dobré.