Vyplácení bolestného a další

Markéta 1128
27.3.23 09:49

Vyplácení bolestného a další

Dobrý den, manžel ukončil po 3 měsících neschopenku k 31.12.2022.Ještě mu nepřišlo ani doplacení ani bolestné. Kdy to tak cca chodí. Kazdy píše něco jiného :think:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33583
27.3.23 10:26
@Markéta 1128 píše:
Dobrý den, manžel ukončil po 3 měsících neschopenku k 31.12.2022.Ještě mu nepřišlo ani doplacení ani bolestné. Kdy to tak cca chodí. Kazdy píše něco jiného :think:

No a telefony nefungujou? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
357
27.3.23 14:39

Záleží, kdy (a jestli) to mzdovka odeslala na pojišťovnu. Pojišťovna na plnění, pokud není třeba něco doposílat, má potom 8 týdnů. Ale moje zkušenost je, že od zaevidování žádosti plní většinou velmi rychle. Pokud to někdy trvalo déle, většinou chtěli dodat další podklady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Markéta 1128
28.3.23 12:48

@Me Mimmix Manželovi řekla že odeslala v únoru a teď že nemá čas…mohla to říct rovnou a ne až se budeme doptavat kde to vázne :pocitac: :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
357
28.3.23 14:40

@Markéta 1128 Jinak na pojišťovnu si můžete zavolat i sami. Řeknou vám, jestli registrují událost na rodné číslo. Pokud ne, budete vědět, že to jde za mzdovkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
28.3.23 15:20
@Markéta 1128 píše:
@Me Mimmix Manželovi řekla že odeslala v únoru a teď že nemá čas…mohla to říct rovnou a ne až se budeme doptavat kde to vázne :pocitac: :pocitac:

tak mně nepřijde, že by to někde vázlo :nevim: nemocenská za prosinec byla po zpracování OSSZ vyplacená v průběhu ledna. potom je potřeba nějaký čas, aby mzdovka a OSSZ předaly podklady o celkově vyplacené nemocenské, aby ji mzdovka zpracovala a zaslala na pojišťovnu. ta to udělala v průběhu února. přijde mi, že to celkem navazuje :nevim: například mně doktor špatně ukončil neschopenku, takže jsem na OSSZ měla přeplatek a komunikace s OSSZ o vrácení přeplatku mi zabrala několik měsíců, než to mohlo postupit dál k pojišťovně :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Markéta 1128
28.3.23 20:57

Jo ale lhala že to už je na pojišťovně a dneska se přiznala že nemá čas že to ještě neposlala :zed: :zed:

• Citovat
  • Upravit
357
29.3.23 10:58

@Markéta 1128 Většinou je zdržení na straně účetních. Ať vám odškodnění brzy dorazí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová