Výplata chodí pozdě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
31.10.21 08:52
@j.a.n.i1 píše:
Ne, nejsi, ze zakona je splatna do konce nasledujiciho mesice.

no a to je dnes.

• Citovat
  • Upravit
101681
31.10.21 08:58

@sagina Pro DPP to neplatí, to je jen pro PP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5959
31.10.21 08:59
@Anonymní píše:
Já mám ale ve smlouvě, že splatnost je do 10. následujícího měsíce.

Tak se hoď marod. V dnešní době to není problém. Dej výpověď a čekej, až budeš moct odejít z práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101681
31.10.21 09:00
@Anonymní píše:
no a to je dnes.

No, tak mu zitra muzes poslat predzalobni vyzvu. A muzes mu poslat výpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
31.10.21 09:01
@j.a.n.i1 píše:
@sagina Pro DPP to neplatí, to je jen pro PP.

jo, teď na to koukám. pro DPP výpovědní doba 14 dní, okamžité zrušení pouze tehdy, pokud to zákoník práce umožňuje u PP. odstupné nenáleží v každém případě. takže v případě DPP je to jedno, a klidně může zakladatelka podat výpověď teď a nemusí čekat na zákonné důvody ke zrušení z důvodu nevyplacení mzdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101681
31.10.21 09:02
@Kipa22 píše:
Tak se hoď marod. V dnešní době to není problém. Dej výpověď a čekej, až budeš moct odejít z práce.

U DPP neni narok na nemocenskou, pokud nemi prijem nad 10tis. Takže staci si na tech 14 dnu nedomlouvat smeny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
31.10.21 09:08

Já myslím, že zakladatelka nechtěla řešit výpověď, ostatně je na dpp, odejít muze prakticky hned, ale aby ji zaplatili.
Znovu urguj, teď už peníze musíš mít i ze zákona. Můžeš začít vyhrožovat, že se obrátís na inspektorát práce, pokud ale chceš v činnosti u této firmy pokračovat, snažila bych se v klidu domluvit.
Jak ale vidíš, buď je jejich platební morálka hrozná nebo nemají prachy, obě možnosti by pro mě byly duvod k ukončení spolupráce.

• Citovat
  • Upravit
72725
31.10.21 11:42
@Anonymní píše:
A už toho mám asi dost. Pořád nemám peníze za září. Pracuji u soukromníka už několik let, převážně práce z domova, poslední měsíce je výplata čím dál tím později. Ve smlouvě mám, že má přijít do 10. následujícího měsíce, chodí tak 20. Teď nepřišla pro jistotu vůbec. Několikrát jsem na to upozorňovala, vždy se vymlouvali na to, že neměli peníze od zákazníka atd atd a do dne jsem je měla na účtu…Mám to nějak řešit? Upřímně toho mám docela dost, protože vyžadují vysoké pracovní nasazení a odvedenou práci co nejrychleji…

Dala bych do nejdřív výpověď..zadarmo ani kuře nehrabe :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat