Výplata chodí pozdě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
31.10.21 08:25

Výplata chodí pozdě

A už toho mám asi dost. Pořád nemám peníze za září. Pracuji u soukromníka už několik let, převážně práce z domova, poslední měsíce je výplata čím dál tím později. Ve smlouvě mám, že má přijít do 10. následujícího měsíce, chodí tak 20. Teď nepřišla pro jistotu vůbec. Několikrát jsem na to upozorňovala, vždy se vymlouvali na to, že neměli peníze od zákazníka atd atd a do dne jsem je měla na účtu…Mám to nějak řešit? Upřímně toho mám docela dost, protože vyžadují vysoké pracovní nasazení a odvedenou práci co nejrychleji…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
K82
2202
31.10.21 08:34

No tak to si spis odpovez sama, jak moc tu praci potrebujes? Pokud ano, tak ti nezbyva, nez to vydrzet. Pokud ne, tak ja bych upozornila, ze jednak snizuju nasazene tempi, dokud oni nezrychli to platebni a druhak, ze vyzaduju otevrenou komunimaci a pokud penize nebudou vcas, chci to vedet predem a vstricnou nabidku reseni (zalohy). Pokud i toto selze, tak nazdar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26854
31.10.21 08:34

V podstate neudelas nic :nevim:
Muzes si najit jinou praci a tuto okamzite ukoncit, protoze jsi nedostala vylacenu mzdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9274
31.10.21 08:35

Hledala bych si jiné zaměstnání :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101531
31.10.21 08:39
@cecetka píše:
Muzes si najit jinou praci a tuto okamzite ukoncit, protoze jsi nedostala vylacenu mzdu.

Nemuze, splatnost mzdy za zari je dnes a okamžité ukončení je možné az pokud neprijde do 15 dnu od data splatnosti. Takze nejdříve 16.11., pokud do te doby neprijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
31.10.21 08:41
@cecetka píše:
Muzes si najit jinou praci a tuto okamzite ukoncit, protoze jsi nedostala vylacenu mzdu.

ještě ne. mzda za září je splatná do konce října a okamžitě zrušit pracovní poměr může, pokud peníze nedostane do 15 dnů po splatnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
31.10.21 08:42
@cecetka píše:

To může až v případě, že jí za září nezaplatí do 15. listopadu (resp. do 15 dnů po splatnosti).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.10.21 08:42

Já mám ale ve smlouvě, že splatnost je do 10. následujícího měsíce.

• Citovat
  • Upravit
101531
31.10.21 08:43
@Anonymní píše:

To ale nikoho nezajímá. A neni to splatnost, ale vyplatni termin, ktety nema na zákonné naroky zadny vliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
31.10.21 08:44
@Anonymní píše:

Určitě tam máš ustanovení o splatnosti? Není to totéž co výplatní termín.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.10.21 08:45
@Lendeš píše:
Určitě tam máš ustanovení o splatnosti? Není to totéž co výplatní termín.

Ano, mám smlouvu na DPP a je to tam.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.10.21 08:46
@j.a.n.i1 píše:
To ale nikoho nezajímá. A neni to splatnost, ale vyplatni termin, ktety nema na zákonné naroky zadny vliv.

Počkat, jak nikoho nezajímá? Já nedostala za odvedenou práci do dnešního dne zaplaceno a mám dojem, že v právu jsem já.

• Citovat
  • Upravit
101531
31.10.21 08:47
@Anonymní píše:
Ano, mám smlouvu na DPP a je to tam.

Tak u dpp je to fuk, tu muzes ukoncit kdykoliv se 14 denni vypovedi a zadne platy za neplynouci vypovedni lhutu stejne nedostanes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101531
31.10.21 08:49
@Anonymní píše:
Počkat, jak nikoho nezajímá? Já nedostala za odvedenou práci do dnešního dne zaplaceno a mám dojem, že v právu jsem já.

Ne, nejsi, ze zakona je splatna do konce nasledujiciho mesice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
31.10.21 08:49
@Anonymní píše:
Počkat, jak nikoho nezajímá? Já nedostala za odvedenou práci do dnešního dne zaplaceno a mám dojem, že v právu jsem já.

splatnost mzdy je ze zákona do konce následujícího měsíce. v tomto období si má zaměstnavatel určit výplatní termín. což nic nemění na tom, že splatnost mzdy za září je až posledního října a od toho se odvíjí možnost ukončení PP pro nevyplacení.

nicméně přiznám se, že u DPP nevím, jestli v tomhle nemůže být odlišná úprava. obecně vzato výpovědi tam jsou jednodušší, než u klasického PP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat